MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Golfen byts mot nya utmaningar, WRC Mitsubishi.
Vem kör vad i rallyskogen 2010, del1!

Vi börjar årets "Vem kör vad" serie i Viskafors hos Kristian Johansson. Kristian som kör för Kinds MK hade ett motigt år 2009 där en omdiskuterad avstängning förstörde rallyåret. Men Kristian bestämde snabbt att det blev fortsättning i rallyspåret, sålde sin KitCar Golf och letade en ny utmaning för det fortsatta tävlandet. Affär gjordes när han hittade Stig-Olof Walfridson´s Mitsubishi Lancer WRC på annons. Bilen handlades och några barmarkstester han teamet med innan gruset blev till snö.
- Vi ska åka hela SM serien och eventuellt Västra BF´s FM serie och kanske någon mer tävling om ekonomin tillåter och allt fungerar.
Tanken är naturligtvis att ta upp kampen med Mats Jonsson, Jonas Wigren och kompani i värstingklassen, dock ser vi det här första året som ett läroår och kan vi vara med och ta någon sträckseger mot slutet av säsongen så ser vi det som positivt avslutar Kristian.

© johanssonmotorsport.se Vi fortsätter reportageserien med sikte på Askersund och träffar på Jonas Johanssons team som är tillbaka i hemmatrakterna, vi låter teamet berätta mer.
- Vi ser fram emot ett riktigt bra år, ny kartläsare är inhandlad till året och allt känns mycket bra, fick ett bra avslut på säsong 2009. Våran målsättning för 2010 är att nå en topplacering i Super Cupen vid årets slut. Vi ska försöka ånga på som vi avslutade den gångna säsongen.
Det blir alltså i SuperCupen vi får se er och samma vita Corolla?
- Ja, fokus blir på Super Cupen och kanske åker vi Västras FM/DM beroende på pengarna! Vi kommer att fortsätta i den Toyota Corolla vi har åkt med de senaste två åren. Vi förbereder oss med lite extra god mat & dryck och som grädde på moset ligger vi en timme extra på soffan. Skämt å sido så är bilen i väldigt bra skick inför kommande Super Cups år, servad med diverse nya delar men inget som ger mer effekt till bilen - det finns så det räcker ändå!

Anders Olsson läser notblocket åt Huddinges Björn Persson, han berättar lite om planerna som smids hos teamet.
- Vi planerar för en full SM säsong 2010. Vi jobbar stenhårt för att få alla bitarna på plats. Klart i dagsläget är att vi kommer att åka Svenska Rallyt - Rally Sweden och SydSvenska Rallyt. Vi kommer även att åka diverse mindre tävlingar under året, vilka det blir är inte bestämt - säkert några tävlingar i SydSvenska RallyCupen.
Rykten säger att den "gamla" trotjänaren till bil ska byta till något nyare i Fordfamiljen!
- Precis, vi tackar vår Escort för lång och trogen tjänst och välkomnar istället en modernare Ford Focus WRC in i teamet.
Ny bil och nya förutsättningar alltså?
- Ja, vi har för avsikt att göra ett ordentligt vintertest inför Svenska rallyt så vi har lite koll på bilen. Det kommer att behövas lite mil, dels för att få till inställningar av fjädring och "diffar" men minst lika viktigt är att få lite "vinter mil" i kroppen. Där efter kommer vi också att göra ett grustest inför SydSvenska Rallyt. Var och när är i skrivande stund inte helt bestämt. Kanske blir det Kong Christian Race ni får se oss säger kartläsaren!
- Vi vill även passa på att tacka för säsongen 2009 och tacka arrangörer, publik, medtävlande och media för ett härligt rallyår som snart är slut avsluat Anders!

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seChippen & Lasse är två namn som gjort succé i årets rallyskogar. Kanske Krister Nordlund och Lars Savander ger fler ledtrådar till de som inte vet vilka det handlar om. De har i alla fall åkt en läcker Volvo 240 både brutalt och snabbt under året, men annons syntes i höstas på 240´n. Vad väntar nu?
- Vi kommer att åka hela SM serien samt förhoppningsvis hela Supercupen. Vi har under hela 2009 filat till en ny Volvo 940 här hemma i garaget. Vi försöker få den klar till slutet på januari då första SuperCups deltävlingen går av stapeln. Vår 240 är såld och vi hoppas de nya ägarna får glädje av den.
Men bilen är väl inte riktigt klar än, hinner ni klart i tid?
- Vi vill testa nya bilen lite innan första tävlingen, men om det blir tidsnöd i januari så blir det att börja med Svenska Rallyt istället. Det blir väldigt spännande att få tävla i en bra Volvo 940 nästa år. En sak är säker i alla fall, vi skall bjuda publiken på mer än En sladd under året, hälsar Lasse glatt när vi tackar för oss.

Markus Svensson, Grimslövs MS har vi sett i en Volvo 740 i grupp E två säsonger. Blir det bilbyte nu?
- Mina planer inför nästa år är både klass och bilbyte. Just nu är jag i full gång med att bygga en Grupp H bil i form av en BMW 325 i e36.
Då blir det ännu en skönsjungande BMW racer i skogen?
- Ja, jag kommer dock att bygga den rätt standard från början mest för att lära känna på bilen under året. Sen blir det säkert någon uppdatering under säsongen. Bilen är relativt ny i klassen och det finns inte så många att fråga om råd o tips, förutom i Finland då där det går många sådana.
Kommer du att följa några serier/cuper eller väljer du fritt bland det som bjuds?
- Säsongen 2010 kommer vi även detta år att satsa på SydSvenska RallyCupen. Vi körde där under året och slutade på en 3:e plats. Sen får man i dessa tider se hur det blir rent ekonomiskt, har man jobb och hälsa i behåll blir det säkert några tävlingar i BilsportBörsen RallyCup också!

En bredåkare som saknats i rallyskogen under året är Niklas Nilsson. Kommer du tillbaka snart och bjuder på bredsidan?
- Lite kort om läget, lackering i morgon på nya killern, berättade Nicke när vi begärde på inside information i mitten av december och fortsatte.
- Vi har fått riktig klang i nya EVO´n, vassare än den Zachrisson åkt med, långa trattar, ny data tändning, en riktig killer som MotorDesign plockat fram till mig. Jag återkommer senare med mer info, i dagsläget har vi inte planerat säsongen. Men jag lovar att ingen ska bli besviken på "soundet" i maskinen och vi ska åka på tvären kan du tro!

Publicerad: 2009-12-26 09:46


Storseger för Paddon i Otago Rally.
© Paddon Rallysport.Rally of Otago på Nya Zeeland inledde det Nationella mästerskapet, lördagens sju sträckor tog Hayden Paddon och John Kennard hem i Paddon Rallysports Hyundai i20 AP4, efter drygt timmans körning var Paddon 3:27 minut före tvåan Dylan Turner i en Audi S1 Ap4.

Söndagens sju sträckor är också avverk...

Publicerad: 2021-04-18 11:20


Myrsells unika Porschesamling går under klubban, ropa hem en EM vinnare!
© PSauction.seEn Svensk historisk Porschesamling är till salu, bilar som tagit EM guld går nu under klubban. Europamästaren Mats Myrsell avyttrar nu sin samling av rallybilar, där finns bland annat tre välpreparerade Porsche 911 för historiska klassen.
- Allt har sitt slut, förklarar Mats på frågan om hjä...

Publicerad: 2021-04-17 21:10


Poulsen vann Danska rallypremiären, Rally Himmerland - Svenskt som 12:a i R5.
© emotorsport.seSju mil special fördelat över nio sträckor i Rally Himmerland, den Danska tävlingen utgjorde premiären i nationella mästerskapet 2021. Till mål efter 35 minuters körning ses Kristian Poulsen som vinnare, med VW Polo R5 togs segern 18,6 sekunder före Michael Sørensen i Skoda Fabia R5.

Christian Ka...

Publicerad: 2021-04-17 20:53


Toyota har testat nya Yaris Rally1 i Frankrike - batteriproblem stoppar vidare tester för WRC teamen!
© Toyota Gazoo Racing.M-Sport var först, tvåa ut med 2022 års WRC bil var Toyota Gazoo Racing. M-Sport startade sina körningar på egna området, både på testbana som shakedown innan bilen togs ut på grusvägarna.

Toyota Gazoo Racing har kört shakedown på hemmaplan och gjort de första testerna, nu rapporterar bl.a. Dirtf...

Publicerad: 2021-04-16 20:09


Inga besked om SM Veckan 2021, beslut skjuts till maj!
© emotorsport.seUnder fredagen skulle arrangören bakom sommarens SM vecka i Halmstad tagit beslut kring veckans genomförande i månadsskiftet juni/juli.

Organisationen valde att flytta fram beslutet till den 4:e maj för att invänta smiddspridningens utveckling och möjliga lättnader i restriktioner.

Om SM Vecka...

Publicerad: 2021-04-16 19:04


Bilsport Rally Cup 2022 klar, åtta deltävlingar i kalendern!
© emotorsport.seDet blev S:a Sunnerbos MK med Semesterturen som kliver in och tar den åttonde platsen i Bilsport Rally Cup 2022. Redan nu är cuparrangören klar med kalendern för 2022, en serie med bra spridning under säsongen, allt på grus och utan noter hos de åtta arrangörerna.

Den 26:e januari i år öppnade cu...

Publicerad: 2021-04-16 18:16


Östberg, Gryazin och Kopecky i helgens Therwoolin Boldogkö Rally.
© Tagai Racing Technology.Ungerska Therwoolin Boldogkö Rally 2021 startar under söndagen med ett stjärnspäckat startfält i toppen, fyra namnkunniga ekipage står på startlinjen mot hemmaåkarna, flera av dem i jakt på träningsmil inför Kroatiska VM rallyt nästa helg.

Mads Östberg och Torstein Eriksen ses först ut i listan, ...

Publicerad: 2021-04-15 21:14


Rally & Konst i Järnboås 2021 - Nils-Brage laddar för ny utställning i september.
© Nils-Brage Pettersson.Planeringen är nu i full gång inför höstens konstrunda, Ljusstråk. Den första helgen i september, 4-5/9! Den konstnärliga biten är redan klar. Karin Pettersson visar sina akvareller och keramikern Jennie Henriksson sina alster. I år är det faktiskt 5:e året med rally, vid sidan av den konstnärliga b...

Publicerad: 2021-04-15 20:43


Rally Sørland ställs in, nya problem för Norska Mästerskapet.
© emotorsport.seDen 1:a maj skulle Norska Mästerskapet inlett grussäsongen med Rally Sørland, arrangerade Kristiansands Automobilklubb stod med över 100 anmälda när man nu tvingas ställa in.

Redan under vintern blev det många inställda och flyttade tävlingar i Norska mästerskapet, Sigdalsrallyt tvingades ställa ...

Publicerad: 2021-04-15 20:40


Dags att söka deltävling för Historiska Rally RM 2023!
© emotorsport.seJa ni läste rätt, dags att söka deltävlingar för Historiska rally RM serien 2023. Kanske kan förfrågan bli ett uppslag för arrangörer att fundera över, testa något nytt eller fortsätta i ett redan inkört mönster med onotade tävlingar.
- Vi öppnar för ansökan till RM för Rally 2023 redan nu så ni...

Publicerad: 2021-04-15 17:11


Tidigare nyheter:
Poom satsar på ERC med Citroen, men när startar säsongen?
Fick inget tillstånd, då flyttas Gästabudstrofén till juli!
Sjunde arrangören klar för Bilsport Rally Cup 2022, Gruvrundan fortsätter!
Fortsatt inga Svenska rallyn arrangerade 2021, 70-talet inställda!
Arai tillbaka i VM, gör WRC3 satsning.
Breen åter vinnare i Rallye Sanremo.
Omkastningar i Grus SM kalendern - Älmhult ersätter Årjäng.
Karlskronapokalen går in i Bilsport Rally Cup 2021.
Crugnola och Neuville vann i Rallye Sanremo.
Tom och David tvingades bryta italienska Rally Sanremo.
Oliver Solberg fick bryta i Sanremo.
Johnsens tvåa i EM premiären, fullföljde Sanremo Rally Storico.
Solberg och Kristensson genom ss1 i Rallye Sanremo.
Följ shakedown från Rallye Sanremo.
Johnsen nöjd med fredagen, en oplanerad backning kostade tid.
Da Zanche toppar Sanremo Rally Storico, Johnsen klasstvåa!
Följ Sanremo Rally Storico, Johnsens jagar EM poäng i premiären.
Efter inställd vinter, SMK Hälsinge siktar på dubbla rallyn i höst.
68 ekipage till Croatia Rally, två Svenska ekipage!
Rally Sweden flyttar till Umeå 2022.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
South Swedish Rally 14-15/05


Rally VM:
Croatia Rally 22-25/04


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.