MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mekonomen Rallycup 2009, en succé som nu är avgjord!
PRESSRELEASE

Ett stort GRATTIS till Pelle Wilén, Mattias Lundqvist, Tobias Ytterbring, Fredrik Jarefalk, Henrik Oscarson, Niklas Östmark, Oscar Johansson, Marcus Fors och Casper Uddberg. Där har ni alla segrarna i MEKONOMEN Rallycup 2009.

När Eskilstuna MK i Lördags körde finaltävlingen i cupen, EMK-Finalen, på sitt motorsportområde i Ekeby, blev det som väntat en riktigt tuff och hård uppgörelse, många ville ha ett ord med i laget när de totala pallplatserna i cupen skulle utdelas. Det märktes att förarna var laddade redan innan start och det blev ännu mera uppenbart när tävlingen kom igång och det var maxattack ute på tävlingssträckan som skulle köras två gånger. Några klassfavoriter försvann redan efter en halv sträcka med tekniska problem efter att ha laddad allt för hårt på den krävande banan.

När så tävlingen sumerades, ja efter ett antal rullningar, tvåhjulsåka i den högre skolan och en hel del "plåtarbete" på tävlingsbilarna, då fick vi ta till hela regelverkets resultatsärskiljning för att kunna kora vinnarna och pallplatser då det var osannolikt jämnt i många klasser trots att vi nu hade kört 7 deltävlingar.

Nå hur gick det då? Den som klarast höll för favorittrycket var Eskilstunas UngdomsRallyförare Pelle Wilén som både vann finalracet och Ungdomsrallyklassen i cupen i överlägsen stil, men det blev faktiskt Eskilstuna på alla pallplatserna då Micke Wallon knep 2:a platsen och Andreas Johansson körde hem 3:e platsen.

I tävlingens 4WD-klass blev det Skepptunaseger genom Daniel Lundberg, men det var mellan Gnestas Mattias Lundqvist och Huddinges Göran Lindström som cupsegern stod, även Mälaröarnas Johnny Eriksson hade chans på topplacering. Nu körde Göran Lindström sönder sin bil efter en hård landning och blev stående och Johnny Eriksson fick inte till sin åkning, ja då tackade Mattias Lundqvist och knep en 3:e plats i tävlingen samt en populär cupseger. Lundqvist är bara C-förare men har imponerat stort hela detta år.

I A-förarnas 2WD var det en cupkamp mellan Kolsva och Gotland... Och det blev även en tvekamp mellan Gotlandsföraren Johan Holmberg, och Kolsvas Tobias Ytterbring i finaltävlingen. Holmberg vann men Ytterbring blev 2:a och knep därmed cupsegern med 2 poängs marginal just före Holmberg.

B-förare 2WD var den klass det var tuffast att kora en cupsegrare, Fagerstas Nisse Strömgren hade en 7 poängsledning inför finalen, men drabbades av tekniska bilproblem redan efter en halv sträcka och fick tråkigt nog bryta tävlingen. I finaltävlingen var det Johan Carlsson Degerfors som imponerade stort med grymt snabb körning, så snabbt att han var bästa 2WD-åkare denna dag, men Carlsson hade inget med toppstriden att göra när pallplatserna skulle avgöras i cupen, där stod det istället mellan nämnde Strömgren som då fick bryta, Fredrik Jarefalk Taxinge och Gnestas Tomas Ingberg.
Nu blev resultatet att Ingberg blev 3:a i tävlingen och Jarefalk 4:a, och för 4:e platsen fick Jarefalk exakt de 7 poäng som det var upp till Strömgren, och när så 7:e deltävlingen räknades i första hand vid lika slutpoäng, ja då gick cupsegern till Taxinge och Fredrik Jarefalk, och 3:e platsen till Ingberg, en upplösning i bästa thrillerstil.

Även i C-2WD fick vi ta till särskiljning när vi skulle kora cupens pallplatser. Inför tävlingen ledde Norrköpings Hasse Söderlund, men även han laddade kanske väl hårt och kraschade sin styrning efter en halv sträcka i finalen och lämnade kampen öppen mellan Jonas Mylläri Norberg, Mattias Adielsson Göteborg och Henrik Oscarson Västerås. Segern i finaltävlingen gick till en brutalt satsande Janne Onkamo MSK Hammaren men bara 4 tiondelar före Adielsson som därmed missade 2:a platsen i cupklassen med dessa tiondelar. 2:a i cupen blir istället Söderlund trots att han fick bryta finaltävlingen, och cupsegern går istället till en stabilt åkande Henrik Oscarson som med en 3:e plats i finalen kniper cupsegern med 3 poängs marginal.

I A/B-förare Std. stod kampen helt mellan Fagerstas Niklas Östmark och Katrineholms Fredrik Egeland. Förutsättningarna var att Egeland var tvungen att vara före Östmark med en bil i mellan sig. Och visst stod även kampen i finaltävlingen i mellan dessa två förare som tog i för kung och fosterland. Östmark sätter en kanontid på första sträckan som inte Egeland kan matcha och kampen är nästan över där, men på 2:a sträckan gör Östmark en miss och tvåhjular rejält och är nära att lägga bilen på taket som hela tre andra förare gjort i den kurvan, men Östmark lyckas få till det och kan köra vidare mot segern både i finalen och cupen före Egeland.

C-förare Std. var redan Nyköpings Oscar Johansson klar mästare, men de övriga pallplatserna kom kampen att bli stenhård, i första hand mellan Robin Wallon Kungsör och Andreas Guillemot Eskilstuna. Finalsegern gick dock till Järfälla och Fredrik Spångberg före Eskilstunas Pär Johansson som är 2 tiondelar före Wallon, 2 tiondelar som skulle vissa sig avgörande till Wallons nackdel då Guillemot kniper cupens 2:a plats med sin 5:e plats i finaltävlingen och Wallon får nöja sig med att bli 3:a i cupen. Så himla tight efter en hel säsongs tävlande!

A/B/C-förare klass GrE var 1:an och 2:an, Marcus Fors Hälsinge och Pierre Andersson Skänninge inte på plats för finalen men då ingen annan kunde hota topplaceringarna, så stod kampen och sista pallplatsen och i första hand mellan Mickael Glans Västerås och Katrineholms Esbjörn Fälth. I finalen var det bröderna Nensén från Gnesta som glänste. Max knep segern och Felix blev 3:a strax efter Niklas Albinsson Fredriksberg. Och kampen om cupens 3:e plats, ja den kampen vann Glans dubbelt upp, både i finalen så som i cupen blev det Glans före Fälth, men även här krävdes det särskiljningsregler för att fastställa cupresultatet.

Slutligen då till våra Klassiker/Veteraner där en kamp mellan SAAB och Volvo stod att vänta, och då mellan Eskilstunas Danne Andersson och Gnestas Casper Uddberg. Men kampen kom av sig redan på första sträckan där Andersson frihjulsfunktion havererar och han tvingas bryta. Redan då står det klart att cupsegern hamnar i Gnesta. I finalen är det dock två andra förare som glänser, Katrineholms Gunnar Fredriksson och Christer Adolfsson Haninge. Fredriksson sätter upp ett våldsamt tempo men drabbas av att växellådan låser sig på 2:ans växel en bra stund på första sträckan, och då räckte det inte med en kanontid på sträcka två, utan Adolfsson vinner finalen med ynka 1,2 sekunder. Och i cupen blir det då Uddberg före Andersson.

Så nu kan vi titta tillbaka på ett riktigt härligt rallyår med MEKONOMEN Rallycup, en år som innehållit det mesta och som bjudit på fantastiskt rallyunderhållning och spännande fighter under alla 7 deltävlingarna. Men nu laddar vi upp igen! Det är dax för prisutdelningen och festen i Eskilstuna den 14 November, missa inte den!!


» Pressrelease från Mekonomen RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2009-11-03 20:58


Kristensson och Rådström, Svenskarna i helgens Croatia Rally.
© Maja Bengtsson / Tom Kristensson Motorsport.60-talet ekipage till starten i Zagreb för Croatia Rally, 30 mil på 20 luriga sträckor väntar innan målgång söndag eftermiddag. Åtta sträckor och 10 mil under fredagen, 12 mil och åtta sträckor under lördagen. Avslutande etappen 78km fördelat på fyra sträckor.

12 deltagare i WRC klassen varav 9 g...

Publicerad: 2021-04-19 21:31


SVT & Redbull TVs tablåer för WRC Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Årets tredje VM deltävling, samtidigt debut för Kroatien som WRC arrangör. Spännande tävling med 30 mil luriga asfaltvägar, detta fördelat över 20 specialsträckor från fredag morgon till söndag eftermiddag. Som tidigare sänds mycket live i TV och på webben - nedan ses tablå för Sveriges Television ...

Publicerad: 2021-04-18 21:53


Gryazin vassast i Ungerska rallypremiären, vann Therwoolin Boldogkö Rally.
© Tagai Racing Technology.I Ungerska mästerskapspremiären Therwoolin Boldogkö Rally var det hemmaföraren Frigyes Turán i VW Polo GTI R5 som toppade ss1, han straffade då Nikolay Gryazin, Mads Östberg och Jan Kopecky.

Gryazin tog kommandot genom ss2 och gick till topp, fick då Östberg och Kopecky bakom sig i totallistan. ...

Publicerad: 2021-04-18 20:56


Storseger för Paddon i Otago Rally.
© Paddon Rallysport.Rally of Otago på Nya Zeeland inledde det Nationella mästerskapet, lördagens sju sträckor tog Hayden Paddon och John Kennard hem i Paddon Rallysports Hyundai i20 AP4, efter drygt timmans körning var Paddon 3:27 minut före tvåan Dylan Turner i en Audi S1 Ap4.

Söndagens sju sträckor är också avverk...

Publicerad: 2021-04-18 11:20


Myrsells unika Porschesamling går under klubban, ropa hem en EM vinnare!
© PSauction.seEn Svensk historisk Porschesamling är till salu, bilar som tagit EM guld går nu under klubban. Europamästaren Mats Myrsell avyttrar nu sin samling av rallybilar, där finns bland annat tre välpreparerade Porsche 911 för historiska klassen.
- Allt har sitt slut, förklarar Mats på frågan om hjä...

Publicerad: 2021-04-17 21:10


Poulsen vann Danska rallypremiären, Rally Himmerland - Svenskt som 12:a i R5.
© emotorsport.seSju mil special fördelat över nio sträckor i Rally Himmerland, den Danska tävlingen utgjorde premiären i nationella mästerskapet 2021. Till mål efter 35 minuters körning ses Kristian Poulsen som vinnare, med VW Polo R5 togs segern 18,6 sekunder före Michael Sørensen i Skoda Fabia R5.

Christian Ka...

Publicerad: 2021-04-17 20:53


Toyota har testat nya Yaris Rally1 i Frankrike - batteriproblem stoppar vidare tester för WRC teamen!
© Toyota Gazoo Racing.M-Sport var först, tvåa ut med 2022 års WRC bil var Toyota Gazoo Racing. M-Sport startade sina körningar på egna området, både på testbana som shakedown innan bilen togs ut på grusvägarna.

Toyota Gazoo Racing har kört shakedown på hemmaplan och gjort de första testerna, nu rapporterar bl.a. Dirtf...

Publicerad: 2021-04-16 20:09


Inga besked om SM Veckan 2021, beslut skjuts till maj!
© emotorsport.seUnder fredagen skulle arrangören bakom sommarens SM vecka i Halmstad tagit beslut kring veckans genomförande i månadsskiftet juni/juli.

Organisationen valde att flytta fram beslutet till den 4:e maj för att invänta smiddspridningens utveckling och möjliga lättnader i restriktioner.

Om SM Vecka...

Publicerad: 2021-04-16 19:04


Bilsport Rally Cup 2022 klar, åtta deltävlingar i kalendern!
© emotorsport.seDet blev S:a Sunnerbos MK med Semesterturen som kliver in och tar den åttonde platsen i Bilsport Rally Cup 2022. Redan nu är cuparrangören klar med kalendern för 2022, en serie med bra spridning under säsongen, allt på grus och utan noter hos de åtta arrangörerna.

Den 26:e januari i år öppnade cu...

Publicerad: 2021-04-16 18:16


Östberg, Gryazin och Kopecky i helgens Therwoolin Boldogkö Rally.
© Tagai Racing Technology.Ungerska Therwoolin Boldogkö Rally 2021 startar under söndagen med ett stjärnspäckat startfält i toppen, fyra namnkunniga ekipage står på startlinjen mot hemmaåkarna, flera av dem i jakt på träningsmil inför Kroatiska VM rallyt nästa helg.

Mads Östberg och Torstein Eriksen ses först ut i listan, ...

Publicerad: 2021-04-15 21:14


Tidigare nyheter:
Östberg, Gryazin och Kopecky i helgens Therwoolin Boldogkö Rally.
Rally & Konst i Järnboås 2021 - Nils-Brage laddar för ny utställning i september.
Rally Sørland ställs in, nya problem för Norska Mästerskapet.
Dags att söka deltävling för Historiska Rally RM 2023!
Poom satsar på ERC med Citroen, men när startar säsongen?
Fick inget tillstånd, då flyttas Gästabudstrofén till juli!
Sjunde arrangören klar för Bilsport Rally Cup 2022, Gruvrundan fortsätter!
Fortsatt inga Svenska rallyn arrangerade 2021, 70-talet inställda!
Arai tillbaka i VM, gör WRC3 satsning.
Breen åter vinnare i Rallye Sanremo.
Omkastningar i Grus SM kalendern - Älmhult ersätter Årjäng.
Karlskronapokalen går in i Bilsport Rally Cup 2021.
Crugnola och Neuville vann i Rallye Sanremo.
Tom och David tvingades bryta italienska Rally Sanremo.
Oliver Solberg fick bryta i Sanremo.
Johnsens tvåa i EM premiären, fullföljde Sanremo Rally Storico.
Solberg och Kristensson genom ss1 i Rallye Sanremo.
Följ shakedown från Rallye Sanremo.
Johnsen nöjd med fredagen, en oplanerad backning kostade tid.
Da Zanche toppar Sanremo Rally Storico, Johnsen klasstvåa!Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
South Swedish Rally 14-15/05


Rally VM:
Croatia Rally 22-25/04


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.