Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Eric Johansson bytter Renault mot Mitsubishi - slutar tvåa totalt.
4wd debuterande hemmaåkaren nära seger i Nyckeljakten.

Nyckeljakten var årets stortävling för SMK Nyköping som lockat ett digert startfält på 170-talet bilar. Sex sträckor med en körtid på runt 3-4 minuter var upplägget för dagen, sträckor som fick gott betyg av de tävlande som verkade gillat tävlingen. Kanske aningen segdraget med resultatpubliceringen i en annars fin tävling, men nästa gång flyter säkert även denna bit bra.
Jonas Wigren, Eddie Hörbing och Mikael Lindqvist nämndes på förhand som favoriter till Nyckeljakten, den ende som höll hela vägen till mål var Jonas Wigren som tog hand om segern. För de andra två slutade det tidigt, Eddie bröt en bit in på förstasträckan med tekniska problem och Lindqivst slutade med avåkning på andrasträckan. Snabbast på förstasträckan var annars hemmaföraren Eric Johansson som tog sträcksegern närmare fyra sekunder före Jonas Wigren med Johan Rudengren som trea. Eric som vi i vanliga fall ser i Renault Clio hade till hemmatävlingen en Mitsubishi Lancer till sitt förfogande. Johansson och Wigren fortsatte snabbast på andrasträckan, då i omvänd ordning och på den tredje var Jennie-Lee Hermansson uppe som tvåa bakom Wigren. Rudengren var bäst på fjärdesträckan och Wigren på den femte. Den sista tog åter Johansson följd av Wigren. Med summerade tider skiljde 3,7 sekunder i ren åktid mellan vinnande Jonas Wigren och tvåan Eric Johansson, tio sekunder i prickar gjorde dock tidsmarginalen till 13,7 sekund. Johan Rudengren plockar sista platsen på prispallen följd av Jennie-Lee Hermansson och Ramona Karlsson. Daniel Johansson vann före Jesper Åkeson i en fem bilar stor b-förare 4wd. Gnestas Mattias Lundqvist i en Mitsubishi Lancer knep segern i c-förare 4wd, det före hemmaåkaren Johan Stenberg i en köpt/inhyrd? Subaru Impreza.
Som åtta totalt hittar vi Stefan Wass som tillsammans med bisittare Mikael Jansson rattar in som segrare i 2wd. Jimmy Olsson tar hand om andraplatsen, 8,4 sekunder bakom och med 12,1 sekund tillgodo på Tony Karlsson. Calle Trainor och Niklas Sääw följde tätt bakom. I den mindre 1600-klassen vann Micke Nilsson i den välljudande och häftiga "Finlands Corollan", tiderna hade räckt till en 6:e tid i den större 2wd klassen. Det blev Kadett seger även i b-förarklassen där Norrköpings Johan Andersson rattade kvickast trots 10 sekunders prickar. 4,5 sekunder skiljde ned till tvåan Nils Strömgren med Johnny Hederstedt som trea. Andreas Nilsson och Daniel Ernstedt följde in på platserna närmast efter. Torsten Karlsson, Åtvidabergs MK och Peter Jonasson, Ydre MK i var sin grön Volvo 240 toppade c-förarklassen, lite drygt 10 sekunder skiljde dem.

Filipsson och Grönberg toppade otrimmat.
I grupp E återfinns Laxå MK´s Ronny Filipsson i toppen av resultatlistan, 12 sekunder före Marcus Fors och med Erik Bergman som trea. Johan Edepil i en Opel Calibra tar ännu en seger i klassen för c-förare, nu före Sebastian Zielinski och Björn Pehrsson. I VOC elit återfinns Thomas Grönberg som vinnare knappt 15 sekunder före Emil Tigerberg med Fredrik Egeland som trea. Dubbelt från arrangörsklubben blev det i Volvo Original c-förare där Oscar Johansson vinner före Henri Cedergren och med Robin Wallón som trea. Per Wilen före Micke Wallon i ungdomsrally.
Bland de äldre bilarna i fältet hittar vi Mats Thorszelius som tränade inför Midnattssolsrallyt som vinnare i Klassikerklassen. Mats hade halvminuten tillgodo på Kent Stigh och med Björn Svensson som trea. I grupp H 66-74 hittas Peo Kindgren som vinnare före Casper Uddberg.
Sex små Suzuki Cup bilar återfanns i startlistan för tävlande om poäng i cupen. Niklas Östmark vann 3,3 sekunder före Victor Windahl med radiopratarna Lars Jonsson och Ola Strömberg på platserna efter.

* Resultatlista, se
"Rally".


Publicerad: 2009-07-05 16:25


Finalen klar, sju deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2024.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup satsar åter på många deltävlingar, en fullspäckad säsong för de tävlande där nu sju plaster i kalendern är spikade inför 2024 och allt tyder på att det tillkommer en till innan säsongen knyts ihop.

Senast tillskottet är Novemberskölden som körs traditionsenligt allahelgona helg...

Publicerad: 2023-09-22 18:38


Följ flera av de 360 rallyekipagen som tävlar under lördagen, bl.a. Finess EMK Kannan & Dackefejden.
© emotorsport.seStörst för helgen med närmare 150-talet tävlande ekipage är Finess EMK-kannan hos Eskilstuna MK, där är det Svenska RallyCupen som kör näst sista deltävling för året samtidigt som VOC Sverigeserien tar final. Fyra sträckor på lika många mil väntar under lördagen!
»
Tidigare nyheter:
Dalsracet på lördag, 37 åkare på känd rallyväg.
Oliver Solberg, en av tre Svenskar i höstens Roger Albert Clark Rally.
Rally Tron, avslutning uppför Tronfjället hoppas på Svenska åkare.
Upplagt för supertajt final för SverigeSerien i Eskilstuna.
Svenska RallyCupen intar Tuna Park Köpcenter i Eskilstuna med Finess EMK-Kannan.
Knappt 40 bilar för Hällefors Höstsprint.
Kom och kör Pitan Sprinten, vi förlänger anmälan.
Dalsracet i Håverud på klassisk väg, 37 åkare på lördag.
Hällesta Buss Finspångsrundan på lördag, start från Eliantorpsbanan.
Rikspokalen kommer att genomföras.
Lista, här sker programförsäljning till Finess EMK-Kannan!
Melvin får R5-chans i Vedums Mästerskapet med Team Nybe.
Foto från start till mål i Rally Arvika!
Compact Dynamics väntas fortsätta som leverantör av hybridsystem till WRC serien.
Foto från Rally Arvika, lördag del 1.
Rutgersson tog hem Eklidensprinten Asfalt.
Grybb snabbast i Kanonen.
Kristensson och Johansson vann SM-finalen, Rally Arvika.
Foto från Rally Arvika, fredag!
Däckbyte i WRC-serien inför 2025, Pirelli lämnar.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 30/09


Rally SM:
- - - - - 02-03/02


Rally VM:
Rally Chile BioBio 28-01/10


Svenska RallyCupen:
Finess EMK-kannan 23/09
Foto:
Rally Arvika, lördag del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Arvika, lördag del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Arvika.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.