SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Tillbaka i den vita Volvon som i höstas förvandlades till mer eller mindre skrot! Men nu åter i ett fantastiskt skick! Tommy Eliasson Storfors MK har koll på sina grejer och är väl förberedd inför start i ”South Swedish Rally”. – Det blir nog 4 nya Yokohama på bilen tror jag, ska ringa och beställa idag.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Ett riktigt kraftpaket är vad det är! Den rakt ställda motorn med EVO-topp lämnar ingen sann Volvoentusiast oberörd. Vrider man om nyckeln och startar, är det som ljuv musik för örat!

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Tommy Eliasson och Richard Svensson åker på Rieger stötdämpare i fram och Öhlins i bak. - Jag är nöjd med väghållningen, men stötdämparna skulle nog behöva ställas in av en specialist. Jag provade justera själv lite i bak förra året, men det blev för hårt. Fick tips av Emil Karlsson och justerade om.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Den väl meriterade och skicklige kartläsaren Richard Svensson Storfors MK är redo för ”South Swedish”. Och han ser fram emot rallyt!
Intervju, Tommy och Richard redo för South Swedish Rally.

Efter extraarbetet till följd av kraschen i Rikspokalen, avverkades första SM-tävlingen i Lima för Tommy Eliasson och Richard Svensson.
Bilen gick bra, men det var bara jag i mitt huvud som inte ville åka av vägen. Så det gick inte så fort. Det blev som en inkörning av bilen och gick på säkerhet, det säger Tommy till undertecknad, Nils-Brage Pettersson när de möts om ett nytt rallysnack inför kommande tävlingar.

Resultatet blev en 15:e plats i klassen, konstaterar Tommy, då vi sitter i Sjölunda och resonerar vid köksbordet. Nästa tävling blev Midvintersprinten i Hällefors.
- Då hade jag med mig Tomas "Stadra" Karlsson som kartläsare.
Det var ju han som bidrog till att bilen nu är tillbaka i toppskick igen, plåtspecialist som han är.

Luriga vägar i Småland.
Sedan stod Silverratten i Älmhult på programmet. Undertecknad har erfarenhet av dessa vägar tillsammans med Gunnar Englund. 1997 på SS3 efter ett backkrön med en påföljande vänster, slog vi i en sten och krökte drivaxeln.
Det är stenar överallt, säger Tommy. Det var ett bra startfält i klassen dessutom. Jag tyckte det gick lite taffligt på första sträckan, men Richard tyckte det gick bra. Den här gången var jag dock lite nervös innan starten!
Varför?
- Ja, snart ska jag utomlands och kommer hem tre dagar innan South Swedish Rally. Då ska jag jobba, då får det inte gå sönder!

Men på sträcka 4 tog jag i.
- Då fick jag tillbaka den här attackkänslan.
Den sträckan var på 1,1 mil, annars var det korta sträckor.
- Jag hade väl kvar lite av det där att, nu måste man ta i! Richard sa också att han tyckte inget fanns kvar av ”skrotningen” mot slutet av tävlingen.
Tommy Eliasson var riktigt nöjd efter Silverratten i Älmhult, det var ju ett bra startfält, nästan SM-klass. Då Patrik Flodin lämnat klassen, kanske Mattias Adielsson blir den som kommer jagas? Spännande blir det.

Tommy gjorde det riktigt bra
- Ja, det tycker jag! Målet var att ta det lugnt i Lima och komma i mål efter kraschen i Rikspokalen, säger Richard och fortsätter.
- Det blev en perfekt genomkörare och test av samarbetet oss emellan, dessutom. I Silverratten senare gick det ”som vanligt” igen, nästan omgående. Och han tog det lugnt bland alla stenar, det fanns marginal kvar, tyckte jag. Det kändes som det var säkert kört!

Vi har fått en bra uppladdning.
Man kan inte säga annat, tycker Richard. Vi får hoppas det håller i sig, att vi är jämna. Att vi kan behålla tempot. Förhoppningsvis är det också lite mer plats efter vägarna. Jag har läst karta åt många genom åren och van att ligga långt fram i noterna, men också att ligga nära närmsta sväng. Då läser jag på i ett raskt tempo och repeterar om nödvändigt. Det ställer också krav på mig!

Lönsamt göra egna noter.
- Vi har varit inne lite på det och jag har sagt till Tommy att det skulle vara lönsamt om vi skrev egna noter. Då behöver man inte ha med lika mycket information. Men man måste träna mycket på det och lita på sig själv, att det man sätter är riktigt!
Vad blir skillnaden?
Man åker fortare, säger Richard!

Under 2018 och i början av 2019 åkte jag med Järnboås snabbe rallyförare Pontus Lönnström. Vi kom in på det där och började skriva egna noter. Det blev en helt annan körning, mycket lugnare och tryggare. Men det är klart, man måste lita på sig själv! Men det viktigaste är ju att man har roligt, avslutar Richard Svensson från hytten i sin skogsmaskin strax bortom Viker.

Man kan inte annat än att hålla med!


Publicerad: 2023-05-07 20:41


Närmare 30 åkare i söndagens Svedala Runt.
Svedala Runt med Svedala MK som arrangör gäller när Södras RS-DM kör vidare, 12,4km special med 4 SP som körs dubbelt.

Ynka 29 ekipage ger sig i kast med Svedala Runt hos Svedala MK under söndagen, de är fördelade i sju av de 12 inbjudna klasserna.

Tio ekipage genom Trimmat 2wd klasserna med J...

Publicerad: 2024-05-17 19:59


Följ lördagens rally, Violenrallyt, Zabra Rallyt, Engh Mek Rallyt, Tractice Racet & Ikaalinen Spa Ralli.
© emotorsport.se Violen Rallyt hos Flens MS, med start på Heden i Malmköping bjuder på tävlande för Svenska RallyCupen, Östergötlands DM, Stockholms DM, Södermanland / Västmanlands DM där fyra mil special på sex sträckor ska avverkas. Resultaten går live och troligen kan även de tävlandes följas via GPS trac...

Publicerad: 2024-05-17 19:56


Söndagsrally, Vårsprinten tar vid i HMK Sprintserie.
© emotorsport.seVårsprinten körs under söndagen hos Hällefors MK när HMK Sprintserie rullar vidare efter de två vinterrallyna. Nu är det mer grepp under hjulen som väntar på klubbens motorområde när drygt 7km special, en sträcka tre gånger ska köras.

65 deltagare för söndagens sprint, de tre första klasserna i a...

Publicerad: 2024-05-17 19:02


Klart med tre nya år för Rally Sweden i Umeå.
© Svensk BilsportI dagarna tecknades avtalet mellan Rally Sweden och Umeå Kommun som gör klart att den svenska VM-deltävlingen i Rally kommer genomföras med Umeå som centralort även åren 2025, 2026 och 2027.
– För oss är det en trygghet att ha Umeå och dess region med oss på den här utvecklingsresan som Rally Swe...

Publicerad: 2024-05-16 22:15


Zabra-Rallyt störst i helgen, fyra sträckor väntar för BRC, Klassiker & 1300-gänget.
© emotorsport.se Zabra-Rallyt med Nybro AC är tredje deltävling för Bilsport RallyCup som nu agerar slutet på första halvan av säsongen innan man tar semester till slutet av augusti. På plats i helgen är också 1300 Rallycup, Klassiska RallyCupen, Historiska Rallycupen och RM för Historiska Rallybilar vilket gett et...

Publicerad: 2024-05-16 20:29


140-talet åkare för lördagens Violenrally.
© emotorsport.seFlens MS med Violen Rallyt som ingår i Svenska RallyCupen, Östergötlands DM, Stockholms DM samt lokala Södermanland / Västmanlands DM under lördagen. Det är fyra mil special fördelat på sex sträckor som gäller.

140-talet bilar väntar på start under lördagens förmiddag, lägg där till fem föråkare ...

Publicerad: 2024-05-16 20:16


Stort svensk intresse i helgens finska Ikaalinen Spa Ralli, Volvo Euro Cup på plats.
© emotorsport.seUnder lördagens körs finska Ikaalinen Spa Ralli, en tävling som ingår i Volvo Euro Cup - något som lockat 40-talet startande för cupen, totalt i rallyt väntas runt 230 bilar till startlinjen. Rallyt bjuder sju sträckor på 87km för cupens deltagare, i övrigt ingår rallyt i flera serier och cuper, vis...

Publicerad: 2024-05-16 20:13


Zabra Rallyt på lördag, klubben beskriver sträckorna.
© emotorsport.seHos Nybro AC är det Zabra Rallyt under lördagen, fyra sträckor på 29km väntar de närmare 150 tävlande. Till start finns tävlande för Bilsport RallyCup, 1300 Rallycup, Klassiska & Historiska Rallycuperna och RM för Historiska Rallybilar.

Arrangören ger en hint om vad som väntar, både för tävlande ...

Publicerad: 2024-05-16 18:04


60-talet åkare kör lördagens Engh Mek-rallyt.
© emotorsport.seBärke MK laddar på med Engh Mek-rallyt under lördagen, två grussträckor körs två gånger vilket ger 45km special. På plats är tävlande för Nedre Norras FM, 7-klubbars och Finess Onotade Rallyserie.

63 deltagare där åtta går i 4wd, Ludvikas Tobias Johansson i Audi Quattro möter ett gäng Mitsubishi ...

Publicerad: 2024-05-15 21:58


Dubbelhelg med Tractive Race i Borlänge.
© emotorsport.se Svenska Sprintserien går för årets andra tävlingshelg, det är dubbla race med ett per dag. Tractive Racet 1 och 2 väntar där varje dag inleds med ett träningsåk innan det blir två tävlingsåk.

Totalt 70 tävlande varav 40 går för rallyklasser, störst Trimmat 2wd med 21 av dessa. Göran "Lillen" An...

Publicerad: 2024-05-15 21:52


Tidigare nyheter:
Här säljs Karta & Program till Violenrallyt!
Tufft och händelserikt South Swedish Rally för VOC’s SverigeSerie.

Rally Uppland närmar sig, MK Tierp ser fram emot starten.
Årspremiär för Svenska RallyCupen på lördag, Violenrallyt i Malmköping.
Stor rallyhelg väntar, 566 svenska rallyekipage ute och tävlar.
Eklund, Blomqvist och Hallberg bland senaste namnen till Rally Magic i Höljes.
Plats för fler till Skogsåket, anmälan förlängd.
Quandt och Seel klassfyra i Rally Tabuk.
Foto från Rally Nyköping, sex specialsträckor och service.
Volvo Euro Cup slår nytt rekord med 40 bilar till Finland.
Häng med på Vara MK´s 100-årsfinal, anmälan till Varvloppet stänger ikväll.
Rally SM tabeller efter Rally Nyköping, halvtid i SM serien.
Foto från Rally Nyköping, lördag förmiddag.
WRC tabeller efter Rallye de Portugal.
Tom och Andreas tvåa i Rally Nyköping efter en stark insats.
Ogier tar hem Rally de Portugal.
Foto från Rally Nyköping, fredag.
Flodin, Andersson och Pettersson SM vinnare i Rally Nyköping.
Fantastiska resultat för Drive VXO Motorsport i helgen.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Uppland 31-01/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 30-02/06


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 18/05
Foto:
Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.