SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Jakobsson Motorsport.
© Jakobsson Motorsport.
Fullt hus i Jakobsons garage, med mexarhattar och tomteluva har det skruvats frenetiskt under helgerna för att ha vagnparken fräsch till nästa helgs årspremiär. En FOrd Fiesta och två Mitsubishi Lancer finns i garaget!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hannah körde 25 tävlingar under 2022, hon gjorde hälften av teamets tre förares starter. Ett rekord som ska slås menar teamchef Ronnie. Hon fortsätter med Mitsubishin för att fortsätta utvecklingen i körningen.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Karljohan Ingesson kör en läcker BMW i grupp F klassen, inledde förra året i Lima och gör det samma i år, nu i Rally SM och Standardklassen. Det blir också Asfalt SM under säsongen i jakt på mer erfarenheter.

© Noah Grönkvist.
© Noah Grönkvist.
Mycket tid i garaget har det blivit för Noah Grönkvist som kämpat med Volvo 940 efter avåkningen i Eskilstuna, men snart klart i väntan på Sverigeseriens premiär i Torsby.
Del 7; Vem kör vad 2023, Jakobssons mot nya rekord i 3 x 4wd, Ingesson SM tävlar i BMW och Noah går för ny seger i Sverigeserien.

Familjen Jakobsson tävlandes för Kolsva MS ses överallt, det tävlas flitigt i familjen med Ford Fiesta R5 och ett par Mitsubishi Lancer. Flitiga är de också på sociala medier och levererar kul filmklipp från både garage och tävlande. Men vad händer då för Ronnie, Martin och Hannah under 2023?
- Det är inga stora förändringar, Martin fortsätter i sin Fiesta R5, Ronnie har sålt sin röda Lancer EVO9 och skaffat sig en Lancer EVO7 som förhoppningsvis blir klar till grussäsongen och jag kör vidare med min Mitsubishi Lancer EVO7, hälsar Hannah.

I era filmklipp har vi sett flitigt arbete i verkstaden under hösten och vintern.
- Ja, vi håller på att gå igenom bilarna och göra dem fina och fräscha inför säsongen som startar redan den 14:e januari i Torsby för vår del. Om vi hinner testa något innan dess återstår att se, annars får vi ta den som ett första test!

Ni har tävlat flitigt i år, totalt närmare 50 starter för er i teamet, Hannah då flitigast med 25 tävlingar. Men var ser vi er i år?
- Tanken är att jag och Martin ska köra Rally SM och de tävlingar som hinns med i Svenska RallyCupen och MAS-Cupen samt andra roliga tävlingar, förklarar Hannah.
- Men frågar man Hannah så kör hon gärna varje helg, och rekordet på 25 tävlingar på en säsong ska slås, fortsätter Ronnie.

Men hinner du själv köra något?
- Jag kör som vanligt när tid och tillfälle ges, men han är så klart sugen på att försvara vandringspriset i Gnesta. Vi har även pratat om att det vore häftigt att åka något utomlands, men där styr budgeten så vi får se vilka möjligheter som ges, avslutar Ronnie med team.


Ingesson laddar på med BMW, siktar på dubbla SM.
Karljohan Ingesson har setts i en snygg BMW för grupp F, tempot skruvades upp under fjolåret, hur ser du på nya året?
- Planen för 2023 är att fortsätta att få så många mil i kroppen som möjligt och förhoppningsvis fortsätta den utvecklingen i min körning som jag tydligt märkt under 2022. Inför 2023 blir det även klivet upp till B-förare så det blir säkert fler spännande fighter under året!

Och bilen blir den samma?
- Tävlandet kommer ske i samma klass med samma bil, en BMW 320i GrF som vi byggde under corona uppehållet. Vi har hittills kört 13 tävlingar med den. Haft lite barnsjukdomar men förhoppningsvis blir det bättre denna säsong. Förberedelser som görs är att allt är nedplockat för översyn.

Vi har sett dig anmäld till Rally Lima, hur blir det i övrigt?
- De mästerskap som är planerade lite preliminärt för 2023 är traditionella Rally SM och Asfalts SM. Med dessa mästerskap som grund blir det många mil på alla underlag där vi inleder på snö och fortsätter med grus och asfalt.
- Är säker på att det blir många nya erfarenheter och lärdomar under 2023, utöver det blir det som vanligt de lokala tävlingar som passar med ledigheten från jobbet som stridsbåtschef i Göteborg.


VOC-vinnare Grönkvist siktar på B-segern i Sverigeserien.
Fortåkare i VOC-klassen är Noah Grönqvist, Gestrike RT som körde hem Sverigeserien för C-förare under 2022. Ryktet säger att du fortsätter med Volvon.
- Ja, vi siktar på att vara i toppen i Sverigeserien igen, nu i Elit B och åka så mycket som möjligt. Att vi håller oss på vägen och har kul, ja vinna är ju kul! Möjligen gör vi ett inhopp i en högre klass också!

Bilen blir den samma?
- Vi kommer åka samma Volvo 940 som förra året i VOC Mekonomen Rally, just nu är det full fart i garaget efter kraschen i EMK-Kannan i höstas.
Blev det mycket jobb?
- Vi fick byta hela hörnet höger bak då ett träd träffade så olyckligt. Även dörr, skärm och tröskel har bytts för att bilen ska bli fräsch. Bilen sitter fortfarande kvar i riktbänken men förhoppningsvis är vi klara till nyår, så sa Noah när vi nådde honom i mellandagarna.
- Det var inte riktigt så här vi hade planerat vår vinterrustning men så är det. Tanken var att åkt i Tierp den 7:e som uppvärmning till Sverigeserien men den tävlingen flyttades när vinterförhållanden saknades.

Ser vi er något utöver Sverigeserien?
- Vi kommer åka andra tävlingar också som test och träning. Får vi ihop ekonomin kommer vi också åka någon tävling i Volvo Euro Cup utomlands, avslutar Noah.


Läs också:
»
Del 6; Vem kör vad 2023, Saarinen fortsätter i Hyundai, Sandgren fixar SM vecka och rallybilar, Söderström med BMW & Sierra.
» Del 5; Vem kör vad 2023, Liiten siktar på EM start i Sverige, Vestlund i vass 940 och Sebastian osäker.
» Del 4; Vem kör vad 2023, Adolfsson siktar på dubbla SM, Brodin kör för att ha kul & Suvala går för SRC.
» Del 3; Vem kör vad 2023, Friberg mot ny SM säsong, Joel byter co-driver och Rudengren siktar på Sprint SM.
» Del 2; Vem kör vad 2023, trimmad Nissan-special med Nicklas, Gustav och Oskar.
» Del 1; Vem kör vad 2023, Karlsson i fräck BMW, vässad Astra för Robert samt Berg & Bergsten i Fiesta R2.

Publicerad: 2023-01-04 18:44






Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Lagom till starten i Croatia Rally så släpps anmälningslistan för kommande WRC deltävling. Rally de Portugal körs 9-12:e maj med 22 sträckor på närmare 34 mil och 69 anmälda ekipage.

Både Rovanperä och Ogier.
Toyota Gazoo Racing kommer med fyra bilar, för fabriksteamet Elfyn Evans, Kalle ...

Publicerad: 2024-04-17 19:58


Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
© Stefan Helin.Danska Mästerskapet inleder i helgen med Rally Yding där Horsens Automobil & Motor Klub arrangerar, åtta mil special på asfalt väntar för 40-talet bilar.
Två sträckor dubbelt innan två nya sträckor under eftermiddagen går dubbelt, service mellan varven. Start vid lunchtid och målgång vid 18-tiden f...

Publicerad: 2024-04-16 22:12


Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
© emotorsport.se14,5 mil special på tjeckisk asfalt väntar i helgens Historic Vltava Rallye i Klatovy, deltävling två i FIA European Historic Rally Championship.

Tre sträckor dubbelt på fredagen kväll med 62km special, avslut på lördagen med tre sträckor dubbelt och 82km innan man vid 16-tiden rullar över målgån...

Publicerad: 2024-04-16 20:42


Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
© emotorsport.seTill helgen startar Svenska Sprintcupen säsongen i Vimmerby med två dagar och deltävlingar på Vimmerby MS motorsports arena Gnagaredalen. Nu närmar det sig med stormsteg och förberedelserna är i slutskedet.
- Vi ska ha en jobbarkväll idag där vi ska putsa till det sista så alla tävlande, publik ...

Publicerad: 2024-04-16 20:38


Tidigare nyheter:
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.