Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mästarmötet i VOC Mekonomen Rally börjar ta form.
PRESSRELEASE

Bara en dryg vecka efter att VOC Mekonomen Rally presenterade ”alla tiders MästarMöte” i samband med årets final så är redan sju av de totalt femton vinnarna som vunnit SverigeSerien (från början Svenska Rallyserien) sedan den tog sin början 1993 klara för start.

I den ordning de har anmält att de tänker komma till start:
Anders Banger, vinnare 2009.
Lukas Kindgren, vinnare så sent som förra året 2018.
Mathias Gustafson, vinnare så långt tillbaka som 2004.
Henrik Andersson som vann ytterligare ett år tidigare det vill säga 2003.
Pär Nordahl, vinnare 2014.
Billy Johansson, tidigaste vinnaren som är anmäld ännu så länge, vann 1995 och 1997.
André Nygren, vinnare 2017.

Samtliga gör med detta (tillfällig?) comeback i klassen, hjärtligt välkomna tillbaka. Nedan följer korta presentationer av de hittills anmälda vinnarhjältarna.

Vinnaren av Sverigeserien 2009 : Anders Banger tävlande för Ljusdals MK aviserade först av alla att han hade för avsikt att förära klassen med ett besök och att det skulle ske i Örebro i år. Ett tioårs jubileum kom att fälla avgörandet för start och CoDriver Krister Gull presenterade detta i sociala medier. Snabbt kom spekulationerna om farten kunde finnas kvar i dessa gentlemens ”unga” och ”vältränade” kroppar. Efter inbjudan till MästarMötet blev offentlig har en tydlig tävlingsdjävul åter hittat hem, vi får se vilken bil som står på startlinjen, blir det sonen Gabriel Bangers nyrenoverade 240 eller blir det en 940?

Förra årets suverän, SverigeSerie vinnare 2018, Lukas Kindgren från Åtvidabergs MK har lyckligtvis kvar en VOC 940 hemma i garaget och tackade snabbt ja till utmaningen i MästarMötet. Vi hoppas han spänner bågen lika hårt som i fjol. Det är med glädje som vi hälsar Lukas välkommen tillbaka till klassen! Frågan kvarstår även här. Har han lyckats konservera körsätt och fart för att möta de övriga vinnarskallarna. Vem vet?

Mathias Gustafsson, MK Team Westom, är 2004 års vinnare och har per telefon låtit avisera att han gästar klassen och ställer sig till gruppen Mästare som ska göra upp i MästarMötet. Även här fanns en redan inarbetad comeback i planerigen. MästarMötet blev en möjlighet som bara underströk behovet av att få göra klassen ett värdigt besök. Mathias berättar:
”Jag tänkte låna en bil för en tävling i år men nu med Mästarmötet så blev det lite annat tänk. Jag har inte hittat en bil ännu men den ska inhandlas. Hur som helst, vi kommer det är helt klart!”

2003 års Dominant och tillika vinnare i SverigeSerien Henrik Andersson tävlande för Säffle MC aviserar deltagandet i MästarMötet. Henrik körde en 740 när det begav sig men har nu växlat upp med nyinköpt 940. Genomgång av bilen är på agendan men mer än dom förberedelserna vill inte Hendrik avslöja. Men att Henrik är taggad för att visa vart skåpet ska stå råder det inga tvivel på! Hela gamla teamet är samlat inklusive CoDrivern från mästaråret, Christer Sonesson från Bengtsfors MK.

2014 var året då Pär Nordahl MK Ratten tog hem titeln i SverigeSerien med minsta möjliga marginal. Särskiljning vittnade om en oerhört tight säsong där Pär gick vinnande ur striden. Efter inbjudan från MästarMötet avslöjades att man redan innan gått i tankarna att köpa en VOC och göra comeback, nu ser det inte ut att bli så utan man har istället valt att låna/hyra en bil av Rådström Motorsport. Allt är klart för start och gamla teamet är samlat, även CoDrivern från 2014 ansluter. Vi konstaterar efter inbjudan att du antog utmaningen!

1995 och 1997 var åren som Billy Johansson från Säffle MC satte sitt namn i historieböckerna. Genom bedriften att ta hem SverigeSerien inte en gång, utan två bevisade Billy att han är ett strå vassare än de flesta. MästarMötets inbjudan triggade en positiv reaktion hos Billy som ganska snart letat upp bilen han byggde till sin grabb för cirka sju år sedan. Att han skulle komma till start i något annat än en 240 var uteslutet. Billy är en friskus i alla bilar han sitter i. En kul grej inte alla vet är att han med en VOC-are i Finland hoppade längre än Carlos Sainz när denne satt i en WRC bil. Det sammanfattar denna hjälte som faktiskt efter just denna bedrift fick lite hjälte/idol status i Finland och även gav klassen den status på andra sidan Östersjön som klassen förtjänar!

André Nygren, 2017 års vinnare gör också comeback i MästarMötet. Efter en säsong med hårda bataljer stod André överst på pallen och korades vinnare för året 2017! I år blir återseendet med lånad 940 av vinnarslag från Ola Wördin. André kommer definitivt som vass utmanare till titeln ”Mästarnas Mästare”. Vi minns honom för hårda satsningar och ibland till och med övermodigt ladd men med en förmåga att (nästan) alltid rätta upp och komma i mål. Det var inte ovanligt att det saknades nån stötfångare vid service. André är en friskus kort och gott! Med Andrés deltagande kan vi garantera sevärd körning på och ibland över gränsen för vad som är möjligt. Detta är en mycket kompetent förare som aldrig ger bort något gratis. Med Andrés vinnarskalle hoppas vi han snabbt hittar tillbaka till den forna åk-form han hade innan han lämnade klassen.

Vi hälsar samtliga Mästare hjärtligt välkomna tillbaka till klassen. Det ska bli ett sant nöje att se er alla tävla igen.

Samtidigt vet vi att det finns fler vinnare som jobbar för fullt för start och kommer med stor sannolikhet att ansluta till MästarMötet. Så fort dessa aviserar att allt är klart kommer vi släppa namnen på även dem. Vi vet också att det finns många tvåor, treor etc från de åren som det begav sig som ser MästarMötet som sin ”chans-till-revansch”, en möjlighet att slå dessa mästare en gång för alla! Men kanske allra mest som en riktigt trevlig dag med sina gamla rallykompisar. Vi vill passa på att hälsa även dem välkomna till Örebro i höst. Vem vet, kanske blir det en revanchsugen tvåa eller trea som tar hem slutsegern?


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-07-03 06:29






Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Lagom till starten i Croatia Rally så släpps anmälningslistan för kommande WRC deltävling. Rally de Portugal körs 9-12:e maj med 22 sträckor på närmare 34 mil och 69 anmälda ekipage.

Både Rovanperä och Ogier.
Toyota Gazoo Racing kommer med fyra bilar, för fabriksteamet Elfyn Evans, Kalle ...

Publicerad: 2024-04-17 19:58


Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
© Stefan Helin.Danska Mästerskapet inleder i helgen med Rally Yding där Horsens Automobil & Motor Klub arrangerar, åtta mil special på asfalt väntar för 40-talet bilar.
Två sträckor dubbelt innan två nya sträckor under eftermiddagen går dubbelt, service mellan varven. Start vid lunchtid och målgång vid 18-tiden f...

Publicerad: 2024-04-16 22:12


Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
© emotorsport.se14,5 mil special på tjeckisk asfalt väntar i helgens Historic Vltava Rallye i Klatovy, deltävling två i FIA European Historic Rally Championship.

Tre sträckor dubbelt på fredagen kväll med 62km special, avslut på lördagen med tre sträckor dubbelt och 82km innan man vid 16-tiden rullar över målgån...

Publicerad: 2024-04-16 20:42


Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
© emotorsport.seTill helgen startar Svenska Sprintcupen säsongen i Vimmerby med två dagar och deltävlingar på Vimmerby MS motorsports arena Gnagaredalen. Nu närmar det sig med stormsteg och förberedelserna är i slutskedet.
- Vi ska ha en jobbarkväll idag där vi ska putsa till det sista så alla tävlande, publik ...

Publicerad: 2024-04-16 20:38


Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Lördagen den 15 juni är det dags för fjärde deltävlingen i SSRC. Kristianstads MK bjuder in till Minikongen som kommer att arrangeras i närheten av Osby.
Från tävlingsledningen hälsar man:
Minikongen består av två sträckor varav en ss går två gånger. Typiska Kongenvägar med kurviga, backiga o...

Publicerad: 2024-04-16 20:30


Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
© Vittorio Sanguineti.Irland är inte längre med i snacket om en plats i WRC serien 2025, det bekräftades idag sedan man inte fått grönt ljus från regeringen om de stora ekonomiska stöd arrangören måste ha för att ta sig an projektet.

Områdena runt Kerry, Limerick och ett område i "den sydöstra regionen" skulle vara vä...

Publicerad: 2024-04-16 18:27


Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
© Hyundai Motorsport.Croatia Rally med 20 specialsträckor fördelade över 28 mil på asfalt väntar de tävlande. Fyra sträckor dubbelt på fredagen ger 12 mil special. Lördagen fortsätter med samma antal sträckor på knappt 11 mil. Två sträckor dubbelt med de sista fem milen på söndagen.

Neuville först i startfältet.

Publicerad: 2024-04-15 21:15


Tidigare nyheter:
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.
Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.