Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Jorge Cunha / DPPI.
© Jorge Cunha / DPPI.
50% Svenskt på prispallen i Junior EM klassen, Jim Hjerpe som co-driver för tvåan Sindre Furuseth - tredjeplats för Adam Westlund och Joakim Sjöberg.

© Jorge Cunha / DPPI.
© Jorge Cunha / DPPI.
Adielsson tog andraplats i JEM klassen för R2, ligger fyra i tabellen.

© Jorge Cunha / DPPI.
© Jorge Cunha / DPPI.
Adam Westlund, tävlandes med stor framgång på Lettisk licens, det var just där han lagt grunden till framgången genom R2 tävlande i ung ålder.

© FIA ERC.
© FIA ERC.
Minst sagt motig helg för Elias Lundberg, körde starkt men tekniska problem förstörde.
Adielsson, Westlund och Lundberg - kommentarerna från helgens Rally Polen.

EM promotorn summerar helgens Rally Polen, här är förarnas kommentarer från den avslutande utskicket från EM organisationen. Sjua totalt i Rajd Polski / Rally Poland var resultatet för Mattias Adielsson och Andreas Johansson, de kör för Sainteloc teamet i en Citroen C3 R5. Ett avåkning kostade tid men skapade publicitet för svensken, trasig drivning med bara bakhjulsdrift var några av problemen för Svensken som trots allt bärgade andraplatsen i Junior EM för R5 bilar.
- Helt fantastiskt, vi gick i mål som tvåa i ERC2 Junior klassen i vårt tredje rally. Visade bra tempo på kvalet och från start, det var det här resultatet vi behövde. Det var nära att ta slut flera gånger, vi har verkligen laddad hårt, men alla har haft sina aha-upplevelser under helgen. Vi lär oss hela tiden, vi tog flera steg från Lettland, det var riktigt krävande sträckor här och det gällde att lita på noterna fullt ut, det gjorde jag och är väldigt glad för en pallplats.

Mattias ligger fyra i JEM tabellen, 56 inkörda poäng och bara tre poäng bakom tvåan, Cyprioten Alexandros Tsouloftas - mellan dem helgens vinnare Filip Mares.

Westlund knep pallen i första försöket.
18-årige Adam Westlund tog Junior EM serien med storm, inledde i eget tempo som var högt nog att hänga med i konkurrenternas tempo. Körde egna teamets Peugeot 208 R2 under Sainteloc-teamets tält.
När söndagen så kom ökades tempo än några snäpp, det samma gjorde konkurrenterna och alla kom inte till mål. Till mål kom Adam och Joakim Sjöberg som trea i Junior EM klassen med sträckseger och ett par andratider i bagaget, Adam summerar.
- Jag drömde om att stå på pallen i mitt första EM rally men trodde aldrig att det skulle vara möjligt, jag är så glad att vara här. Jag försökte bara göra mitt eget rally, försöka undvika punkteringar, vi hade lite tur också. Vi förbättrade oss hela tiden, så nöjd med resultatet för att vara första gången i det här rallyt. Vi gjorde några små misstag men vi var här för att lära oss. Vi körde kontrollerat, men försökte trycka på lite extra på de snabba partierna. Under söndagen satte vi allt bättre tider och allt kändes bra. Vi hittade ett högre tempo och kände oss samtidigt mer bekväma och hade roligt i bilen. Sista loopen handlade mer om överlevnad, djupa spår över allt.

Adam hoppade direkt upp som nia i EM tabellen på 24 poäng, bara fyra poäng bakom svenskkollegan Elias Lundberg.

Elfel och drivaxel stoppade Elias.
En oturshelg hade Elias Lundberg, David Arhusiander och Opel Motorsport, en del tekniskt strul för Elias innan slutligen en drivaxel gav upp, strax intill på sträckan strandade också teamkollegan Gregoire Munster med samma öde, de djupa spåren tog hårt på materialet för R2 bilarna.
- Det kände väldigt bra efter de första etapperna då vi inte var så långt bakom de andra. Självklart vill jag haft högre tempo, men vi försöker att lära oss och öka farten i takt med erfarenheterna. Vi hade lite elektriska problem på lördagen, förlorade intercom och servostyrningen på sträcka åtta och även motorn dog några gånger så vi fick starta om. Bilen fungerade bra på söndagsmorgonen och vi försökte hitta den riktiga rytmen, allt var helt okej. Tråkigt att behöva bryta så nära målet med en pallplats i sikte. Till skillnad från några av våra konkurrenter hade vi inte gjort några egna misstag heller under rallyt.

Sjua i tabellen med 28 poäng för Elias med fyra körda rallyn av sex möjliga.

Norske Furuseth i EM topp med Hjerpe i högerstolen.
EM ledare Furuseth med Svenske Jim Hjerpe i högerstolen har tre andraplatser och toppar serien inför fortsättningen, två deltävlingar på asfalt!
- Vi förtjänade att vinna men Ken Torn gjorde ett riktigt bra jobb. Vi startade den första dagen med starkt och byggde upp en liten ledning, men en punktering satte oss i en svår position. Vi tog in tid på söndagsmorgonen, men när jag såg Kens fart på de dåliga sträckorna efter service, tänkte jag bara att det inte var möjligt så vi körde bara för att överleva och hålla plasten. Jag är förvånad över att vi gjorde det till mål utan problem för att vara ärlig, det var så tuffa vägar. Mästerskapet ser bra ut med tre andraplatser nu, men självklart vill vi också ha en seger, menar Sindre.

Rally di Roma Capitale, Italienskt asfaltrally som promotas av rallyåkaren Max Rendina, tävlingen i andra halvan av juli väntar för EM serien som lovar Svenskt på startlinjen i både R5 och R2 klassen! För R5 klassen ses bland annat Lars Stugemo i en av HMI teamets Hyundai i20 R5.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2019-07-01 22:25


Startpoängen i Svenska SprintRallyCupen.
SSRC 2024 inför startpoäng som premiering för starter utöver ordinarie poängberäkning. Startpoäng delas ut i varje deltävling med en stigande skala och behålls även om man bryter eller räknar bort en tävling i poängtabellen. Den tävlande behåller alltså sin startpoäng över säsongen.

Startpoäng de...

Publicerad: 2023-12-05 17:21


Rossel och Gryazin bildar WRC2 team med Citroen C3 Rally2 2024.
© Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.Det blir Belgiska DG Sport som helt och håller tar över ansvaret över Citroen Racings WRC2 satsning 2024, de senaste åren har satsningarna varit spretiga och pengar fördelats mellan flera team, nu tänker man om och sätter två bilar till DG Sports förfogande.

Årets tvåa, 28-årige fransmannen Yohan...

Publicerad: 2023-12-05 00:10


Sju Svenskar när klassiska Safarirallyt startar i helgen.
@ McKlein / EASR.East African Safari Classic Rally närmar sig, sju svenskar fördelade över fyra ekipage tar sig an rallyt ihop med de totalt 60-talet ekipagen. Svenskarna ses i uteslutande Porsche 911 och alla servade under Tuthill Porsches tält.

Med lägst nummer av bilarna med Svensk flagg ses 37-årige Evgeniy ...

Publicerad: 2023-12-04 23:46


Lucas Karlsson, 2023-års co-driverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
© Privat.31-årige Lucas är den femtonde stipendiaten i Thomas Carlssons Minnesfond.
Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande co-driver, lite av "Årets Co-driver" i Rallysverige.

Denna gång går stipendiet, till en Sörmlänning, en kille som...

Publicerad: 2023-12-04 22:26


Anmälan har öppnat till Vinterpokalen 2024.
© emotorsport.seAnmälan till den andra deltävlingen i Rally-SM 2024, Vinterpokalen i Sandviken 3/2, har öppnat. Därmed har båda vintertävlingarna i nästa års Rally-SM släppt sina inbjudningar.
Det blir lite av en jubileumstävling, då det är 20:e gången som vi arrangerar SM. Förutsättningarna ser riktigt bra u...

Publicerad: 2023-12-04 18:58


Videospecial, Toyota GR Yaris Rally2 testas inför Rallye Mone Carlo.
© Toyota Gazoo Racing.Idag startade Toyota Gazoo Racing sina tester inför Rallye Monte Carlo med den helt nya Toyota GR Yaris Rally2, bilen som fått godkännande hos FIA för tävlande från och med nyår.

Fem bilar väntas till premiären, vilka som kommer köra bilarna är inte bekräftat, men vi kan vänta oss ett par bekanta...

Publicerad: 2023-12-04 18:07


Silly season i WRC och WRC2 med rykten kring fransmän, finländare och Skoda.
© M-Sport / JWRC.Rykteskarusellen kring WRC serien 2024 är i full gång, Toyota är helt klara medans Hyundai saknar bemanningen vid sidan om Esapekka Lappi om tredjebilen. Dani Sordo är ett av namnen, samtidigt som Andreas Mikkelsen är ett annat namn i snacket likt Teemu Suninen och Emil Lindholm - men de två sistnäm...

Publicerad: 2023-12-03 22:02


Fyra snabba anmälningar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© emotorsport.seLördag kväll klockan 18:00 öppnade anmälan för Rally SM premiären Hälsingerallyt, först in med anmälan var Victor Windahl tävlandes för Wäxjö MS i en Honda Civic för den trimmade 2wd klassen. Till hemmatävlingen var SMK Hälsinges Daniel Jonsson snabbast för klassen Standard med sin Volvo 940 för gru...

Publicerad: 2023-12-03 20:30


Lappi klar för Rally Sweden med Hyundai Motorsports tredjebil.
© Hyundai Motorsport.Den 15:e december är det två månader till starten av Rally Sweden, då öppnar också anmälan till tävlingen. Hyundais tredjebil under 2024 ska köras av bland annat Esapekka Lappi, vilka mer är inte känt, men Dani Sordo väntas göra starter i teamet.

Esapekka Lappi som inleder sin andra säsong med te...

Publicerad: 2023-12-03 18:03


Ger powerstage spänning i WRC serien?
© Toyota Gazoo Racing.Powerstage skapades för att göra WRC serien mer intressant, framför allt för att teamen skulle arbeta för att sätta bilarna på banan igen för att jaga bonuspoäng på sista sträckan. Men det handlade också om att göra WRC serien mer intressant tabellmässigt - men vad ger det egentligen?

Hur ser då ...

Publicerad: 2023-12-02 21:18


Tidigare nyheter:
Fyra snabba anmälningar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
Lappi klar för Rally Sweden med Hyundai Motorsports tredjebil.
Ger powerstage spänning i WRC serien?
Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.