Trendab AB   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Favoriter levererade när Sverigeserien körde Strömkarlsrallyt.
PRESSRELEASE

Sju år sedan sist besökte VOC Mekonomen Rally återigen SMK Trollhättan med SverigeSerien. Med sträckor som Kabelvägen och en rutinerad arrangörsklubb lät de positiva kommentarerna inte vänta på sig. Favoriter sedan tidigare som André Nygren och Emil Andersson hade all anledning att tillsammans med Gustav Johansson stämma in i en hyllningskör efter deras segrar i Elit A, Elit B och Cupklassen. En viss Isac Nordström visade också vad konkurrenterna har att vänta framöver när fru Fortuna står honom bi hela tävlingen igenom.

Sånär som på två dagar har sju år förlöpt sedan SverigeSerien senast gästade SMK Trollhättan, då i ett imponerande arrangemang där serien körde parallellt med SM-fältet. Den erfarna klubben gjorde ingen besviken gren i år heller med ett välarrangerat rally och mycket omtyckta sträckor. Att få ta sig an anrika Kabelvägen visade sig som förväntat vara ett av de populära inslag i tävlingen.

Svenska västkusten är inte flitigt besökt av VOC Mekonomen Rallys nationella serier och som norrlänning vågar jag placera Trollhättan vid västkusten. Det är egentligen märkligt för med en arrangör som SMK Trollhättan och en tävling som Strömkarlsrallyt borde vi gästa den här regionen oftare. Tyvärr kunde jag själv av olika skäl inte närvara i helgen men jag har överösts av positiva kommentarer och samtal, både vad gäller fina, roliga och utmanade vägar som arrangemang med ett tajt rally med hög andel specialsträcka toppat med en föredömlig serviceplats.

André Nygren segrade i Elit A – igen
Publiken längs de sex sträckorna fick även denna tävling bevittna en kamp mellan André Nygren och Dennis Askling. Med drygt 11 sekunders marginal var det som oftast André som drog det längre strået. Om publiken gick man ur huse för att se de två nämnda herrarna eller hemmahoppet Kristoffer Karlsson behöver vi inte fundera så mycket över, men Kristoffer levererade likväl med en tredjeplats i Elit A.

Så roligt att vi åter fick stifta bekantskap med klassbekante Kristoffer Karlsson. Minst lika roligt att han visar att han fortfarande kan ratta en Volvo med största äran. Frånvaron från bilklassen och SverigeSerien till trots vill jag tillägga för att hänga med kanoner som André Nygren och Dennis Askling när de dragit på sig hjälmarna är det få som gör, så imponerande körning av samtliga och ett stort grattis till André. Notera dock att Elit A är en vidöppen historia inför finalen i Örebro.

Emil segrar i Trollhättan och också i SverigeSerien – i praktiken
Elit B skulle visa sig bli en mycket intressant historia. Snabbast över samtliga sex sträckor var Isac Nordström. Tyvärr tvingades han ut ur bilen inne i en TK på grund av kokande bil. Hårt, men helt enligt reglerna, uteslöts Isac. Känslan finns dock att bedriften kommer att upprepas många gånger. Istället kunde Emil Andersson inkassera säsongens femte fullpoängare framför Daniel Dahlström och Fredrik Alin. Med segern har Emil Andersson i praktiken säkrat Sverigeserien; allt som behövs är att ta sig över startlinjen.

Grattis Emil, måste jag inleda med. Vilken serie Emil har samlat på sig under säsongen, inget annat än imponerande. Som klassansvarig måste jag dock beklaga att Emils strålande körning i praktiken avgjort SverigeSerien inför finalen, trots vårt upplägg som ska lova spänning in i slutet. Men vad göra? Lika glad som jag är för Emils skull, lika ledsen är jag över Isac Nordström. Denna unga talang som under säsongen byggt allt mer fart och nu skulle kunna komma i mål som totalsnabbast. Tyvärr har jag själv råkat ut för exakt samma sak som Isac; kokande bil inne i TK. Det är inte mycket att göra och bestraffningen är som sagt hård men enligt reglerna.

Fler som det är lite synd om och fler där stort grattis är på sin plats.
En annan som det är riktigt synd om den här dagen är Patrik Fredriksson. Han spände bågen ordentligt för att ge Emil en rejäl match om totalsegern i klassen när vi summerar efter Örebro. Efter dagens inledande två sträckor ledde Patrik klassen, men sedan tog allt ett abrupt slut med en rullning på SS3. Tufft! Men ett stort grattis ska vi förstås också skicka till Daniel Dahlström som radar upp fina resultat i då han visar sig i serien och som nu tog andraplatsen. Och förstås till Fredrik Alin som slåss i den absoluta tabelltoppen och som tog hem tredjeplatsen i sin 240, för övrigt en otroligt fin bil i närmast nyskick.

Upprepad seger för Gustav Johansson i Cup
I Kil visade Gustav Johansson framfötterna med en seger och nu i Trollhättan var det dags att visa att det var allt annat än en tillfällighet. Sagt och gjort tog sig Gustav från punkt A till punkt B snabbast med en för klassen tämligen trygg marginal på 14 sekunder. Markus Holm gjorde sitt bästa för att upprepa sin seger ifrån Götene tidigare i år, gav Gustav en rejäl fight och ledde klassen efter dagens två första sträckor. Men Markus fick till slut nöja sig med en andraplats före Oskar Nilsson.

Cupklassen i VOC Mekonomen Rally är tillsammans med vår juniorklass plantskolan i VOC och med detta i mångt och mycket också i svenskt rally. Det gör klassen mycket svårtippad med många förare som utvecklas snabbt och där alla har goda chanser att vinna. Gustav visade bra fart i Kil precis som Markus Holm gjorde i Götene för att inte glömma snabbe Oskar Nilsson. Jag önskar att vi kunde få se dem alla tre lite oftare i vår klass SverigeSerie och hoppas verkligen att de här imponerande resultaten ger blodad tand.

Tack Trollhättan för en jättefin tävling, det ska inte dröja sju långa år innan vi ses igen. Nu laddar klassen för sista deltävling innan final i SommarSerien, EMK Kannan som går av stapeln i Eskilstuna och 16 september. Väl mött tills dess.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2017-09-05 16:34






Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Lagom till starten i Croatia Rally så släpps anmälningslistan för kommande WRC deltävling. Rally de Portugal körs 9-12:e maj med 22 sträckor på närmare 34 mil och 69 anmälda ekipage.

Både Rovanperä och Ogier.
Toyota Gazoo Racing kommer med fyra bilar, för fabriksteamet Elfyn Evans, Kalle ...

Publicerad: 2024-04-17 19:58


Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
© Stefan Helin.Danska Mästerskapet inleder i helgen med Rally Yding där Horsens Automobil & Motor Klub arrangerar, åtta mil special på asfalt väntar för 40-talet bilar.
Två sträckor dubbelt innan två nya sträckor under eftermiddagen går dubbelt, service mellan varven. Start vid lunchtid och målgång vid 18-tiden f...

Publicerad: 2024-04-16 22:12


Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
© emotorsport.se14,5 mil special på tjeckisk asfalt väntar i helgens Historic Vltava Rallye i Klatovy, deltävling två i FIA European Historic Rally Championship.

Tre sträckor dubbelt på fredagen kväll med 62km special, avslut på lördagen med tre sträckor dubbelt och 82km innan man vid 16-tiden rullar över målgån...

Publicerad: 2024-04-16 20:42


Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
© emotorsport.seTill helgen startar Svenska Sprintcupen säsongen i Vimmerby med två dagar och deltävlingar på Vimmerby MS motorsports arena Gnagaredalen. Nu närmar det sig med stormsteg och förberedelserna är i slutskedet.
- Vi ska ha en jobbarkväll idag där vi ska putsa till det sista så alla tävlande, publik ...

Publicerad: 2024-04-16 20:38


Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Lördagen den 15 juni är det dags för fjärde deltävlingen i SSRC. Kristianstads MK bjuder in till Minikongen som kommer att arrangeras i närheten av Osby.
Från tävlingsledningen hälsar man:
Minikongen består av två sträckor varav en ss går två gånger. Typiska Kongenvägar med kurviga, backiga o...

Publicerad: 2024-04-16 20:30


Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
© Vittorio Sanguineti.Irland är inte längre med i snacket om en plats i WRC serien 2025, det bekräftades idag sedan man inte fått grönt ljus från regeringen om de stora ekonomiska stöd arrangören måste ha för att ta sig an projektet.

Områdena runt Kerry, Limerick och ett område i "den sydöstra regionen" skulle vara vä...

Publicerad: 2024-04-16 18:27


Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
© Hyundai Motorsport.Croatia Rally med 20 specialsträckor fördelade över 28 mil på asfalt väntar de tävlande. Fyra sträckor dubbelt på fredagen ger 12 mil special. Lördagen fortsätter med samma antal sträckor på knappt 11 mil. Två sträckor dubbelt med de sista fem milen på söndagen.

Neuville först i startfältet.

Publicerad: 2024-04-15 21:15


Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson tog en övertygande seger i Simrishamns MK:s tävling Simrishamnsmixen i lördags. Med Team SKÅAB:s Ford Fiesta R5 vann de med drygt 40 sekunders marginal till Kenny Stavbom MK Speed över de dryga 3 milen specialsträckor.

- En toppendag, säger T...

Publicerad: 2024-04-15 20:05


Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
© Flat-out media agency.Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm tog en sensationell pallplats i premiären av Rally-EM i Ungern under helgen. Efter att ha tappat nästan nio minuter på grund av en dubbelpunktering tog han och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika sju sträcksegrar och en tredjeplats i Junior-EM.

Pal...

Publicerad: 2024-04-15 19:32


Tidigare nyheter:
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.
Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.