GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mattis kungen i SSRC-finalen!
PRESSRELEASE

I lördags, den 29 oktober kördes finalen i Sydsvenska Rallycupen. Grundserien har fått sina segrare och de bästa från varje bjöds nu in för att tävla om äran och ett ekonomiskt bidrag inför nästa säsong. Sist men absolut inte minst ger kvällens prisutdelning och fest en extra glans åt cupen och rallyåret 2016 och en möjlighet att umgås och i lämplig omfattning psyka alternivt hylla årets medtävlare.

Finalen vanns totalt av Stoffe Nilsson/Esmeralda Gyllenswärd, Hässleholm som, trots att medtävlarna i klassen ganska omgående halkade efter, körde i högsta tempo. Loppet slutfördes med en bil utan bakre fjädring men marginalen till totaltvåan blev till slut 37 sekunder.

Det naturliga steget är förstås att nu gå vidare till den klassen där totaltvåan segrade, 2WD och Mattis Olsson, Gullabo. Mattis med kartläsaren Marcus Sundh var för dagen helt obarmhärtig och vann alla sträckor. Tvåa på alla var Pierre Fransson/Daniel Mörn Edorson, Vimmerby medan två Volvoåkare från östra Småland omväxlande innehade tredje platsen men där Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Emådalen tillslut drog det längsta strået i sin kamp med Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn. Även B-förarna höll sig väl framme med Anton Claesson/Jörgen Lindahl, Grimslöv på sjätte plats och Johan Kastenman/Ronny Espmarker, Kristianstad 3,9 sekunder bakom på den sjunde platsen.

Bland C-förarna vann Lars Lindberg/Annie Lindberg, Örkelljunga nästan halvminuten före Jerry Bengtsson/Mikael Andersson, Ryd. Lars är i den övre medelåldern vilket i och för sig inte är ovanligt i denna sport. Det som gör honom lite unik är att han körde sin debutant tävling för ganska precis två år sedan och sedan dess i princip varit på pallen de tävlingar han kommit i mål.

Den klassen som växlade ledare flest gånger under finaldagen var Grupp E. Magnus ”Sigge” Sigvardsson/Joakim Gustafsson, Hörby startade SS1 i högsta tempo och tog en två sekunders ledning före Andreas och Martin Olsson, Kalmar. På SS 2 blev full gas på asfalt för mycket för Sigges drivaxlar så han fick ge upp. – Har väl haft min tur under året så det räckte inte längre, sa han, inte alltför nedstämd, direkt efter på platsen för brottet. Andreas ärvde nu ledningen och behöll den i två sträckor före C-föraren Erik Ohlsson/Michael Johansson, Gullabo. Men så på den sista sträckan gjorde Jesper Larsson/Erika Ledin, Kristianstad en riktig urladdning modell bära-eller-brista. Det bar denna gång och de gick om flera konkurrenter och segrade med 3,3 sekunder.

Jesper berättar, - Jag är 24 år gammal är inne på mitt fjärde år som förare i rally och har med finalen hunnit med hela 92 tävlingar på dessa år men endast brutit fyra! Kör mitt första år som A-förare i den röda kör Toyota Corollan. Måste få tacka min familj som alltid ställer upp för mig o min bror Hampus. Pappa Jocke, mamma Christel och flickvännen Jonna älskar rally lika mycket som vi. Planerna för nästa år är att fortsätta i Grupp E i SSRC och där efter fylla ut kalendern med lite extra tävlingar. Inga direkta mål med min rallykarriär ännu, kör för att det är roligt och för att träffa alla härliga medtävlande som blir som en extra familj. Tycker det är en rolig nyhet att Rally-live gänget ska samarbeta med SSRC nästa år, det blir en extra dimension i tävlingarna med dom på plats, avslutar en väldigt, väldigt nöjd Jesper Larsson

Ungdomsklassen vanns inte helt otippat av Isac Nordström/Tomas Johansson, Kullings före Victor och Jens Hansen från Hörby.

Sist men inte minst tittar vi till VOC/Grupp F klassen. Med sina tretton startande var det den näst största klassen efter 2WD. En handfull kandidater till segern kunde utses i förväg och det vara också dom det handlade om till sist. Klassen har en härlig blandning av gammal och ung men alla kör nästan lika fort och sammanhållningen är god. 11,2 sek skiljde mellan ettan och fyran Kim Nilsson/Stefan Pettersson, Osby. 1,6 sekunder framför, på tredje platsen hitta vi en av veteranerna i klasserna, Christer och Marie-Louise Westerdahl, Skillingaryd. Framför dom sen, klubbkamraten Alexander Axelsson/Per Andersson som i nybyggd bil efter kraschen i Rally Blekinge, var glad över att komma i mål med hel bil. Men åt Robin Liljegren/Danny Holgersson, Karlskrona fanns inget att göra denna dag, 6,6 sekunder blev segermarginalen för B-föraren Robin som presenterar sig så här.

-Jag är 22år och jobbar som sopgubbe. När jag var väldigt liten så körde jag gokart i några år och gick senare över till folkrace där jag körde ett tiotal tävlingar. Rallykarriären började med att vara kartläsare åt min bror Tim i början på hans karriär. 2015 köpte jag så 940:n av Tim och började köra själv med min far i högerstolen. Efter tre tävlingar började det gå för snabbt för farsan så då valde han att hoppa ur stolen. Då tog Danny Holgersson över och har varit fastklistrad i den sedan dess. Redan i vår första tävling ihop och min fjärde som förare kom första vinsten i ett regnigt Midsommardansen. Efter det så började det strula lite med en avåkning i Dackefejden när vi ledde klassen och senare i Skillingaryd krånglade bakaxeln men trots detta så lyckades vi säkra DM-guldet och klassvinsten i SSRC det året och är mer än nöjda med det. I år har jag som sämst en fjärde plats men många första platser och då även som B-förare snabbast av alla i klassen, så det går inte att vara annat än nöjd, avslutar Robin Liljegren, Sveriges snabbaste sopgubbe?!


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-11-02 17:22


Videospecial, Hyundai och Toyota testar inför Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.Hyundai Motorsport och Toyota Gazoo Racing går för 2020, båda teamen har inlett testerna inför Rallye Monte Carlo med sina båda förare. Samtidigt har deras nya besättningar gjort sig hemmastadda i teamen och fått sina första tester.

VM vinnaren Ott Tänak har kört sina första riktiga tester med Hy...

Publicerad: 2019-12-07 09:16


Stig tvåa, Roger femma och Julia sexa, Safari Rallyt i mål.
© McKlein / EASR.Två sträckor återstod av East African Safari Classic Rally när de tävlande inledde fredagen, vid lunch Svensk tid tog de tävlande målgång efter åtta mil special för dagen.

Kris Rosenberger lotsad av Nicola Bleicher inledde starkt, sträckseger och övertog ledningen av Stig Blomqvist som hade 6,8 s...

Publicerad: 2019-12-06 17:39


Stig Blomqvist tvåa i Safari Rally.
© McKlein / EASR.Stig Blomqvist och Jörgen Fornander inledde sista etappen av East African Safari Classic Rally som ledare, 6.8 sekunders ledning efter 12 timmars körning, då har Stig och Kris Rosenberger kört om sekunder under flera dagar i täten och bytt placering. En tät och häftig kamp på de tuffa sträckorna i g...

Publicerad: 2019-12-05 23:54


Så körs FIA R-GT serien 2020.
© FIA ERC.FIA R-GT serie rullar vidare med ny säsong, fem deltävlingar för de tuffa bilarna där premiär och final går ihop med WRC serien. Man inleder med Rallye Monte Carlo och avslutar med Tyska ADAC Rallye Deutschland i mitten på oktober.

Mellan dessa deltävlingar åker man till Frankrike, Belgien och It...

Publicerad: 2019-12-05 22:47


Två sträckor på sex mil kvar av Safari Rallyt, ska Stig vinna?
© McKlein / EASR.Drygt sex mil inleder sista etappen i East African Safari Classic Rally, arrangören har fått korta den planerade banan efter tidigare regn som spolat bort vägar. Efter Kaloieni sträckan på sex mil blir det en liten paus, den planerade ss23 ströks efter skador från regnet där delar av vägen är bortsp...

Publicerad: 2019-12-05 22:34


Så körs de sex FIA European Rally Trophy serierna 2020.
© Gregory Lenormand / DPPI.Sex olika FIA European Rally Trophy serier går under 2020, en gemensam final med tyska ADMV-Lausitz-Rallye i början på november väntar för de tävlande. Ingen av serierna kommer till Sverige, närmast för de Svenska tävlande är Baltic Rally Trophy med tre erkänt populära Baltiska rallyn med bland anna...

Publicerad: 2019-12-05 22:34


Madelene, årets co-driver stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
© Privat.29-årige Madelene Buskas är 2019-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond. Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång går stipendiet till en "Gotlands-Töjs", en codri...

Publicerad: 2019-12-05 21:57


Så körs historiska Rally EM serien 2020.
© Tractive Motorsport.Vid FIA Historic Motor Sport Commission´s möte under onsdagen klubbades FIA mästerskapens kalendrar, de största serierna har sedan tidigare aviserats, men nu blev de regionala serierna klara!

Ett av mästerskapen som de senaste åren haft starkt Svenskt intresse är FIA European Historic Sporting Ra...

Publicerad: 2019-12-05 20:20


6,8 sekunders ledning för Blomqvist inför sista 8 milen i Safari Rallyt.
© McKlein, EASR.12 timmars körning på dålig vägar, om ens vägar, i East African Safari Classic Rally skiljer bara 6,8 sekunder mellan de två snabbaste inför fredagens sista etapp, två sträckor på 8 mil.

Stig tappade tid mot Kris Rosenberger på dagens sista sträcka, något som förde Österrikaren närmare Stig och J...

Publicerad: 2019-12-05 18:51


Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
© FK Rallysport. Fredrik & Victor jagar SM-medaljer i Oliver Solbergs ex bil. Försäljningen av Golf 3:an som vi tävlade i förra säsongen öppnade för möjligheten att gå vidare med en plan som funnits med i tankarna en längre tid. Vi resonerar som så, att kunna tävla i en glödhet klass som R2-klassen känns otroligt m...

Publicerad: 2019-12-05 14:38


Tidigare nyheter:
66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
Näst sista etappen, ska Stig försvara Safari ledningen?
Blomqvist ny ledare i Safari Rallyt, två etapper återstår.
Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020.
Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.
Safari Rallyt rullar på, Blomqvist jagar segern.
Stig, Roger och Julias kommenterer om sjätte Safari etappen.
2:a, 4:a och 6:a - Svenskarnas placeringar i Safari Rallyt efter dag 6.
Tom Blomqvists egna ord om rallydebuten, kommer köra fler rallytävlingar.
Blomqvist jagar ledningen när regndrabbad sjätte Safarietapp ska avverkas.
Sordo, Mikkelsen och Breen, dags för Monza Rally Show.
Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
Tom Blomqvist rallydebuterade i Indoneisien.
Sju tävlingar i Hälsingeseriens kalender 2020.
Blomqvist tvåa i Safari Rallyt vid halvtid, Samuelsson femma och Svensson sjua.
Nyheter i SSRC 2020.
Stig och Jörgen nära ledningen i Safari Rallyt.
M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
Tredje etappen i Safari Rallyt inställd.
Stort intresse för Volvo Euro Cup 2020, närmare 30 anmälda team.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.