GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mattis kungen i SSRC-finalen!
PRESSRELEASE

I lördags, den 29 oktober kördes finalen i Sydsvenska Rallycupen. Grundserien har fått sina segrare och de bästa från varje bjöds nu in för att tävla om äran och ett ekonomiskt bidrag inför nästa säsong. Sist men absolut inte minst ger kvällens prisutdelning och fest en extra glans åt cupen och rallyåret 2016 och en möjlighet att umgås och i lämplig omfattning psyka alternivt hylla årets medtävlare.

Finalen vanns totalt av Stoffe Nilsson/Esmeralda Gyllenswärd, Hässleholm som, trots att medtävlarna i klassen ganska omgående halkade efter, körde i högsta tempo. Loppet slutfördes med en bil utan bakre fjädring men marginalen till totaltvåan blev till slut 37 sekunder.

Det naturliga steget är förstås att nu gå vidare till den klassen där totaltvåan segrade, 2WD och Mattis Olsson, Gullabo. Mattis med kartläsaren Marcus Sundh var för dagen helt obarmhärtig och vann alla sträckor. Tvåa på alla var Pierre Fransson/Daniel Mörn Edorson, Vimmerby medan två Volvoåkare från östra Småland omväxlande innehade tredje platsen men där Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Emådalen tillslut drog det längsta strået i sin kamp med Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn. Även B-förarna höll sig väl framme med Anton Claesson/Jörgen Lindahl, Grimslöv på sjätte plats och Johan Kastenman/Ronny Espmarker, Kristianstad 3,9 sekunder bakom på den sjunde platsen.

Bland C-förarna vann Lars Lindberg/Annie Lindberg, Örkelljunga nästan halvminuten före Jerry Bengtsson/Mikael Andersson, Ryd. Lars är i den övre medelåldern vilket i och för sig inte är ovanligt i denna sport. Det som gör honom lite unik är att han körde sin debutant tävling för ganska precis två år sedan och sedan dess i princip varit på pallen de tävlingar han kommit i mål.

Den klassen som växlade ledare flest gånger under finaldagen var Grupp E. Magnus ”Sigge” Sigvardsson/Joakim Gustafsson, Hörby startade SS1 i högsta tempo och tog en två sekunders ledning före Andreas och Martin Olsson, Kalmar. På SS 2 blev full gas på asfalt för mycket för Sigges drivaxlar så han fick ge upp. – Har väl haft min tur under året så det räckte inte längre, sa han, inte alltför nedstämd, direkt efter på platsen för brottet. Andreas ärvde nu ledningen och behöll den i två sträckor före C-föraren Erik Ohlsson/Michael Johansson, Gullabo. Men så på den sista sträckan gjorde Jesper Larsson/Erika Ledin, Kristianstad en riktig urladdning modell bära-eller-brista. Det bar denna gång och de gick om flera konkurrenter och segrade med 3,3 sekunder.

Jesper berättar, - Jag är 24 år gammal är inne på mitt fjärde år som förare i rally och har med finalen hunnit med hela 92 tävlingar på dessa år men endast brutit fyra! Kör mitt första år som A-förare i den röda kör Toyota Corollan. Måste få tacka min familj som alltid ställer upp för mig o min bror Hampus. Pappa Jocke, mamma Christel och flickvännen Jonna älskar rally lika mycket som vi. Planerna för nästa år är att fortsätta i Grupp E i SSRC och där efter fylla ut kalendern med lite extra tävlingar. Inga direkta mål med min rallykarriär ännu, kör för att det är roligt och för att träffa alla härliga medtävlande som blir som en extra familj. Tycker det är en rolig nyhet att Rally-live gänget ska samarbeta med SSRC nästa år, det blir en extra dimension i tävlingarna med dom på plats, avslutar en väldigt, väldigt nöjd Jesper Larsson

Ungdomsklassen vanns inte helt otippat av Isac Nordström/Tomas Johansson, Kullings före Victor och Jens Hansen från Hörby.

Sist men inte minst tittar vi till VOC/Grupp F klassen. Med sina tretton startande var det den näst största klassen efter 2WD. En handfull kandidater till segern kunde utses i förväg och det vara också dom det handlade om till sist. Klassen har en härlig blandning av gammal och ung men alla kör nästan lika fort och sammanhållningen är god. 11,2 sek skiljde mellan ettan och fyran Kim Nilsson/Stefan Pettersson, Osby. 1,6 sekunder framför, på tredje platsen hitta vi en av veteranerna i klasserna, Christer och Marie-Louise Westerdahl, Skillingaryd. Framför dom sen, klubbkamraten Alexander Axelsson/Per Andersson som i nybyggd bil efter kraschen i Rally Blekinge, var glad över att komma i mål med hel bil. Men åt Robin Liljegren/Danny Holgersson, Karlskrona fanns inget att göra denna dag, 6,6 sekunder blev segermarginalen för B-föraren Robin som presenterar sig så här.

-Jag är 22år och jobbar som sopgubbe. När jag var väldigt liten så körde jag gokart i några år och gick senare över till folkrace där jag körde ett tiotal tävlingar. Rallykarriären började med att vara kartläsare åt min bror Tim i början på hans karriär. 2015 köpte jag så 940:n av Tim och började köra själv med min far i högerstolen. Efter tre tävlingar började det gå för snabbt för farsan så då valde han att hoppa ur stolen. Då tog Danny Holgersson över och har varit fastklistrad i den sedan dess. Redan i vår första tävling ihop och min fjärde som förare kom första vinsten i ett regnigt Midsommardansen. Efter det så började det strula lite med en avåkning i Dackefejden när vi ledde klassen och senare i Skillingaryd krånglade bakaxeln men trots detta så lyckades vi säkra DM-guldet och klassvinsten i SSRC det året och är mer än nöjda med det. I år har jag som sämst en fjärde plats men många första platser och då även som B-förare snabbast av alla i klassen, så det går inte att vara annat än nöjd, avslutar Robin Liljegren, Sveriges snabbaste sopgubbe?!


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-11-02 17:22


Värmesprint & DM Sprint i Midsommarhelgen, avgörs på söndag.
© emotorsport.seMidsommarhelgen blir inte helt rallyfri, helgen brukar i Sverige vara helig - inget rally. Men i år ägnas söndagen åt Värmesprinten hos Eskilstuna MK. Det är 8,6km SS fördelat på 1 SS som körs 2 gånger som är upplägget. Tävlingen avgör Södermanland / Västmanlands sprint DM, först körs Värmesprinten ...

Publicerad: 2019-06-19 22:20


Pietarinen kör nya Skoda Fabia R5 i Rally Estonia & Rally Finland.
Finske fortåkaren Eerik Pietarinen vann förra året Rally Estonias R5 klass, nu gör han nytt försök och då i en Skoda Fabia R5 EVO, den nya generationens R5 bil från Skoda. Tävlingen blir det första riktiga mötet mellan Skoda och M-Sports nya R5:or.

Starten för Eerik sker i första hand för att för...

Publicerad: 2019-06-19 22:10


Solberg och Giraudet siktar på ny seger i helgens Idaho Rally.
© Subaru Motorsport. American Rally Association kör på med Idaho Rally kommande helg, 22 mil på grusvägarna runt Boise lördag och söndag. De 12 sträckorna körs på smala och krokiga vägar i skön natur - förra året vann Patrik Sandell tävlingen totalt.

Tillbaka i mästerskapet är Oliver Solberg som än en gång får ha De...

Publicerad: 2019-06-19 22:02


VOC Mekonomen Rally - jobbar för alla tiders MästerMöte i VOC.
Guldkantad Rixpokal med det ultimata MästarMötet som många väntat på
I höst är det dags att göra mångas dröm, både publik och förares till verklighet. VOC Mekonomen Rally bjuder in historiens dominanter att göra upp om Mästartiteln en gång för alla i, ett tidernas MästarMöte eller ett ”Mästarnas Mä...

Publicerad: 2019-06-19 17:14


Tekniska problem!
Vi drabbades under förmiddagen av tekniska problem, problem som uppstod efter en flytt och uppgradering. I takt med att de aktuella säkerhetsproblemen löses finns fortsatt några få undersidor som ligger nere!

De aktuella undersidorna kommer igång allt eftersom under kvällen!...

Publicerad: 2019-06-19 17:04


Trots FIA´s kalenderhaveri, Sverige och Italien säkra på tre nya WRC år.
© emotorsport.seNågon VM kalender presenterades inte i samband med FIA World Motor Sport Council förra veckan, planen var att nästa års kalender i stora drag då skulle spikas och presenteras - ett redan sent läge för serien.

Enligt uppgifter kom protester från ett par europeiska arrangörer, bland dem nämns arran...

Publicerad: 2019-06-18 21:11


Block redo för Cossie World Tour på Irland, testade nya Fiesta R5 hos M-Sport.
© Alex GelsominoTill helgen är det dags för Irländska stortävlingen Donegal International Rally, med närmare 30 mil på asfalt runt Letterkenny ska 20 sträckor avgöras.

Tävlas gör det fredag, lördag och söndag för de närmare 170 startande ekipagen, 14 bilar i WRC klassen där Craig Breen rattar en Ford Fiesta RS W...

Publicerad: 2019-06-18 20:59


10 anmälda till Neste Rally Finland - Svenskt genom Lidebjer.
© emotorsport.sePå hemmaplan slängde Toyota Gazoo Racing in sina anmälningar för Neste Rally Finland så fort anmälan öppnade, Jari-Matti Latvala, Kris Meeke och Ott Tänak kör som väntat för teamet. De är hittills enda anmälda WRC team, klar för start är också Jouni Virtanen som hyr JanPro Racings uppdaterade Ford F...

Publicerad: 2019-06-18 20:04


Adielsson, Lundberg och Westlund till Rally Poland.
© emotorsport.se76:e PZM Rajd Polski - Rally Poland - eller Rally Polen som vi säger i Sverige. Efter att de fråntogs VM status blev de EM arrangör och kommer den 28-30 juni köra tävling med 76 startande från basen i Mikolajki i den Internationella tävlingen, tillkommer gör Nationella och Historiska klasser. 15 str...

Publicerad: 2019-06-18 19:47


Så gick det i Backasprinten.
© emotorsport.seSkene MS arrangerade Backasprinten i helgen, en sprint om tre åk på bana. Ingick som deltävling i både Mega Rally Cup och Västras Sprint Cup.

Filip Ekenved tog hem segern med 1,6 sekund till Marcus Persson, då handlar det om Ungdomsrally där Melvin Bengtsson och Albin Karlsson följde bakom.

10...

Publicerad: 2019-06-18 19:19


Tidigare nyheter:
Fin helg för Team Ramudden.
Foto från Lill Eken, deltävling 3 i E-Cupen.
Hansen summerar lärorik Gästabudstrofé.
Foto från sex av Gästabudstroféns 12 sträckor.
Tom & Henrik tog tredje pallplatsen i JWRC.
Bra utveckling för Tidemand i Hell, efter rallycross väntar nu rallybil.
JWRC tabellen efter Sardinien, Solans petar ned Svenskarna.
Hadarson snabbast genom Lill-Ekens sex vändprov.
Foto från Gästabudstrofén, fredag.
WRC tabellerna efter Rally Italia Sardegna, 7 poäng mellan Tänak, Ogier och Neuville.
Från ledning till ras för Röjsel i Gästabudstrofén.
För hård satsning förstörde både tävling och bil för Martin Berglund.
Spansk dubbelseger i Rally Sardegna Italia - Rådström JWRC tvåa.
Dennis Rådström och Johan Johansson tvåa i Italiens VM-rally.
Rallyjunioren Lönnström vann tät sekundstrid i Gästabudstrofén.
Tredjeplats och snabbast på powerstages för Victor i Gästabudstrofén.
Stoffe snabbast i Temahallen Grussprint.
Sjundeplats för Johansson i Rallye Stemweder Berg.
Storseger av Kristofferson i Gästabudstrofén, segrar även för Grahn, Johansson och Lönnström.
Tänak ny ledare på Sardinien - Rådström pressad av spanjor i JWRC.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Badhotelletrallyt 24/08


Rally SM:
Kolsvarundan 16-17/08


Rally VM:
Neste Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 03/08
Foto från:
Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

AP-Däck L-E Torph Memorial Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.