Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför Swerocksprinten - AutoExperten Rallycup.
PRESSRELEASE

När Taxinge MK bjuder in till rallysprint på lördag Swerocksprinten så är det årets tredje deltävling i AutoExperten Rallycup.

För första gången så är det ett nytt upplägg på en tävling i denna cup och serie, nämligen att den 3,7 km långa sträckan skall köras tre gånger och efter det så är det snabbaste tiden som avgör placeringen.

Det är cirka 90 talet anmälda och det finns namnkunniga deltagare i samtliga klasser, i klassen 4 WD har vi numera Sörmlandsboende Markus Theorin Skillingaryds MK ( när ska han gå över till Taxinge MK?)och som har klarat bytet från 2 till fyrhjulsdrift på ett utmärkt sätt och övertygat på SM nivå. Där har vi som förste utmanare rutinerade Michael Holmgren Gnesta MK.

Det är många snabba förare i klassen A 2 WD bland annat Magnus Johansson Östgöta BSF, Stefan Hanela Eskilstuna MK, Jens Branteström Rasbo MK och Håkan Långkvist Fagersta MK som alltid brukar trivas på vägarna runt Nykvarn, det kommer med största sannolikhet bli en spännande kamp i denna klass.
Flitigt tävlande Thomas Bönnemark SMK Nyköping får räknas som favorit till segern i klassen B förare 2 WD men Oscar Vöks MK Kopparberg och Christer Uddberg Gnesta MK är fortåkare vilket de visat på tidigare tävlingar.
Efter två deltävlingar i AutoExperten Rallycup ligger Ola Wredh Örsundsbro MK trea i klassen C förare 2 WD och har nu möjligheten att bättra på den placeringen men även Fritjof Vikström MK Kopparberg är en snabb förare och vill säkert förbättra sin totala placering.

Det är bara att gratulera publiken att dom får se just nu Sveriges snabbaste Voc förare i action nämligen Elias Lundberg SMK Sala, han tävlar i VOC/ Grp N A – B förare, de andra får göra upp om resterande placeringar, Robert Olsson SMK Sala har en bra chans i sin Suzuki men Anders Vänn Borlänge MK kan kanske hänga med på den krokiga sträckan.
Det skiljer endast en poäng mellan ettan Andreas Hultström SMK Nyköping och Daniel Frisk SMK Sala så här har vi också en spännande kamp att se fram emot även Niklas Berglund Eskilstuna MK vill nog vara med i toppen av VOC C förare.

Grp E har hittills dominerats av Robin Granfors Eskilstuna MK men kommer att jagas av Johan Karlsson Katrineholms MK och Stephen Undin Haninge MK.

App. K, App. J för de historiska bilarna där har vi namn som Karl- Johan Lövgren Films MK, Anders Frisk SMK Sala och Martin Lindberg Skutskärs MS för att nämna några av de tretton anmälda.

Det är två stycken i Ungdomsklassen som brukar vara lite snabbare än de andra nämligen Oliver Granfors Eskilstuna MK och David Dannevall Värmdö MK men Pontus Florin Eskilstuna MK är också en snabb herre.

Sen är det, som jag tycker mycket glädjande med hela fem stycken Tjejekipage anmälda i olika klasser men de har också en egen Tjejcup att samla seriepoäng till.
Jessica Larsson Rasbo MK, Linda Sjölin Flens MS, Isa Kolmbäck Taxinge MK, Susanne Rosèn SMK Vingåker och Josefin Björling Katrineholms MK är de fem.

Som ni ser så är det både bredd och topp med i denna tävling och det har vi som motto i 7 klubbars att alla ska kunna vara med och ha kul när man tävlar och nu ser vi fram mot en spännande tävling, det kommer garanterat vara mycket publik utefter den nästan fyra kilometer långa specialsträckan som Taxinge MK bjuder er på så var ute i god tid och tänk på säkerheten så vi får en olycksfri tävling.

Första start är kl: 11.00 från Taxinge Bygdegård där också serviceplatsen är och försäljning av diverse förtäring och rallyprogrammet förstås.

Välkomna hälsar tävlingsledningen!!


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-06-16 17:22


Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
© Mats Myrsell.Rally de Asturias Histórico, med basen i spanska Pravia med 13 mil asfalt väntar för FIA Historic Sporting Rally Championships tredje deltävling. Redan ikväll hålls officiell start och invigning men först vid 16-tiden under fredagen går startskottet, fyra sträckor på närmare 6 mil under kvällen. Sju...

Publicerad: 2019-05-23 20:09


Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Mentorskap där etablerade SM-arrangörer stöttar nya. Viktigt att ge nya och unga förare utrymme att tävla i större sammanhang. Rally-SM ska genom samarbete och kvalitetssäkring stärkas som mästerskap, som varumärke och som plantskolaför svenska rallytalanger, framtida WRC-förare.

För detta har 13...

Publicerad: 2019-05-23 17:55


Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Om en vecka drar South Swedish Rally igång. Först ut till Millebygdens Arena är Johan Kristoffersson, segeraspirant i en trimmad VW Polo.

Arvikaföraren har gått från att vara vinnare i banracing och dubbel världsmästare i rallycross till att också segra i rallytävlingar. SM-debuten i vinterns Ber...

Publicerad: 2019-05-23 16:59


Fyra Yaris WRC till Sardinien.
Precis som i Rally Sweden kommer Toyota Gazoo Racing köra fyra Yaris WRC när VM serien kommer till Sardinien. In som fjärde man och anmäld för Tommi Mäkinen Racing är Juho Hänninen.

Finländaren agerar testförare åt teamet och starten sker just i syfte att testa bilen på de tuffa förhållandena i d...

Publicerad: 2019-05-23 12:57


100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
© emotorsport.seLaxå Rallyt där Laxå MK arrangerar är deltävling för Stockholms DM dit de tävlande kommer för 27km special på tre sträckor. Arrangören är tillbaka efter en tids tystnad som arrangör av större tävling, en nystart med 100 bilar till start där Jerker Axelsson ses bland föråkarna.
Flera flitigt tävland...

Publicerad: 2019-05-22 22:52


Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
© emotorsport.seTvå dagars Back SM i Lima väntar, Lima-Racet hos Lima MS där rallybilar finns i listan. Backen som ska nötas är 1266m och helt på grus.
34 av de 62 åkarna kör rallybil uppför backen, 26 i Trimmat 2wd där Mikael Lundberg, Johan Eriksson, Andreas Levin, Kenneth Olsson och Magnus Proos är erkänt snabb...

Publicerad: 2019-05-22 22:40


Vårsprint på Kalvholmen.
© emotorsport.seKarlstads Motorclub Bil kör Vårsprinten, just vad det låter som. En sprint på grus och asfalt som körs tre gånger på Kalvholmens folkracebana - två varv per heat. I rallyklasserna, fyra till antalet ses 24 ekipage, ensam i Ungdomsrally är Andreas Jacobsson. Två åkare gör upp i 4wd där Thomas Sjöqvis...

Publicerad: 2019-05-22 22:07


Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbaecher.Efter några slitiga veckor står nu åter Sebastians egen Peugeot 208 R2 klar för tävling, endast pappersbiten som väntas vara klar inom kort. Det var för ganska exakt en månad sedan Sebastian med inhoppande co-driver André Ekström kraschade hårt i hemmatävlingen Hejdesprinten. Grabbarna kom lite snet...

Publicerad: 2019-05-22 21:45


Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
© Tom Kristensson Motorsport.Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.
Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom
Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan rikti...

Publicerad: 2019-05-22 20:58


Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
© emotorsport.seDäckfrågan är alltid en het potatis, ökat vägslitage och framför allt handlar det om genande i kurvor där spår upp mot en meter eller mer utanför vägen är mer regel än undantag, självklart beroende på var i landet man är. Resultatet får arrangören stå för, återställningen och ökade kostnader som i n...

Publicerad: 2019-05-21 23:08


Tidigare nyheter:
Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.
Video, se Camilli testa nya Fiesta R5.
Seger i Midsommardansen för Victor & Victor - nu mot Tyskland.
Video, M-Sport och Toyota testar inför Rally de Portugal.
Seger direkt för nya Fabia R5 EVO.
Nya tuffa Alpine A110 byggs för rallyskogen - leverans i slutet av året!
226 ekipage när anmälan till Midnattssolsrallyt stängde.
Foto från Midsommardansen.
Lundberg & Arhusiander revanschsugna när Rally-EM kommer till Lettland.
Jonasson tillbaka i topp, vann Midsommardansen.
Johansson i Mazda RX7 snabbast i Kungsängssprinten.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.