GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför Swerocksprinten - AutoExperten Rallycup.
PRESSRELEASE

När Taxinge MK bjuder in till rallysprint på lördag Swerocksprinten så är det årets tredje deltävling i AutoExperten Rallycup.

För första gången så är det ett nytt upplägg på en tävling i denna cup och serie, nämligen att den 3,7 km långa sträckan skall köras tre gånger och efter det så är det snabbaste tiden som avgör placeringen.

Det är cirka 90 talet anmälda och det finns namnkunniga deltagare i samtliga klasser, i klassen 4 WD har vi numera Sörmlandsboende Markus Theorin Skillingaryds MK ( när ska han gå över till Taxinge MK?)och som har klarat bytet från 2 till fyrhjulsdrift på ett utmärkt sätt och övertygat på SM nivå. Där har vi som förste utmanare rutinerade Michael Holmgren Gnesta MK.

Det är många snabba förare i klassen A 2 WD bland annat Magnus Johansson Östgöta BSF, Stefan Hanela Eskilstuna MK, Jens Branteström Rasbo MK och Håkan Långkvist Fagersta MK som alltid brukar trivas på vägarna runt Nykvarn, det kommer med största sannolikhet bli en spännande kamp i denna klass.
Flitigt tävlande Thomas Bönnemark SMK Nyköping får räknas som favorit till segern i klassen B förare 2 WD men Oscar Vöks MK Kopparberg och Christer Uddberg Gnesta MK är fortåkare vilket de visat på tidigare tävlingar.
Efter två deltävlingar i AutoExperten Rallycup ligger Ola Wredh Örsundsbro MK trea i klassen C förare 2 WD och har nu möjligheten att bättra på den placeringen men även Fritjof Vikström MK Kopparberg är en snabb förare och vill säkert förbättra sin totala placering.

Det är bara att gratulera publiken att dom får se just nu Sveriges snabbaste Voc förare i action nämligen Elias Lundberg SMK Sala, han tävlar i VOC/ Grp N A – B förare, de andra får göra upp om resterande placeringar, Robert Olsson SMK Sala har en bra chans i sin Suzuki men Anders Vänn Borlänge MK kan kanske hänga med på den krokiga sträckan.
Det skiljer endast en poäng mellan ettan Andreas Hultström SMK Nyköping och Daniel Frisk SMK Sala så här har vi också en spännande kamp att se fram emot även Niklas Berglund Eskilstuna MK vill nog vara med i toppen av VOC C förare.

Grp E har hittills dominerats av Robin Granfors Eskilstuna MK men kommer att jagas av Johan Karlsson Katrineholms MK och Stephen Undin Haninge MK.

App. K, App. J för de historiska bilarna där har vi namn som Karl- Johan Lövgren Films MK, Anders Frisk SMK Sala och Martin Lindberg Skutskärs MS för att nämna några av de tretton anmälda.

Det är två stycken i Ungdomsklassen som brukar vara lite snabbare än de andra nämligen Oliver Granfors Eskilstuna MK och David Dannevall Värmdö MK men Pontus Florin Eskilstuna MK är också en snabb herre.

Sen är det, som jag tycker mycket glädjande med hela fem stycken Tjejekipage anmälda i olika klasser men de har också en egen Tjejcup att samla seriepoäng till.
Jessica Larsson Rasbo MK, Linda Sjölin Flens MS, Isa Kolmbäck Taxinge MK, Susanne Rosèn SMK Vingåker och Josefin Björling Katrineholms MK är de fem.

Som ni ser så är det både bredd och topp med i denna tävling och det har vi som motto i 7 klubbars att alla ska kunna vara med och ha kul när man tävlar och nu ser vi fram mot en spännande tävling, det kommer garanterat vara mycket publik utefter den nästan fyra kilometer långa specialsträckan som Taxinge MK bjuder er på så var ute i god tid och tänk på säkerheten så vi får en olycksfri tävling.

Första start är kl: 11.00 från Taxinge Bygdegård där också serviceplatsen är och försäljning av diverse förtäring och rallyprogrammet förstås.

Välkomna hälsar tävlingsledningen!!


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-06-16 17:22


B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, fyra fina sträckor, start i centrala Tranås och storpublik både vid start och mål området som ute på sträckorna. Arrangerande Team Skogsåkarna har jobbat hårt med marknadsföringen och när vädret visade sommartemperaturer lockades åskådarna ut i skogen!

Tävlingen var deltävling ...

Publicerad: 2019-08-24 22:39


Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
© Toyota Gazoo Racing.Allt ser ut att gå Toyota Gazoo Racings väg i ADAC Rallye Deutschland, inför söndagens avslutning ligger de topp tre - samma läge hade de under det finska rallyt innan förare föll i från.
När också Sebastien Ogier fick problem på sista sträckan, 42km långa Panzerplatte 2 med punktering och däckbyte...

Publicerad: 2019-08-24 21:42


ADAC Rallye Deutschland, se Arena Panzerplatte live på Red Bull TV.
© Hyundai Motorsport.Fyra sträckor dubbelt, lördagens fortsättning av ADAC Rallye Deutschland. Från fredagens sträckor genom vingårdarna i Moseldalen till Baumholder och övningsområdet Panzerplatte. Lördagens förmiddag går med två sträckor dubbelt. Efter en längre service går två sträckor på Panzerplatte, den ena 10km o...

Publicerad: 2019-08-23 21:18


Badhotelletrally, Stålsväng, Umenatt och Falerumsbacke - följ lördagsrallyna.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, Stålsvängen, Umenatten och Falerumsbacken - fyra av lördagens rallyn på hemmaplan. Badhotelletrallyt med 80-talet åkare ingår i E-Cupen med fyra sträckor under lördagen. Första start klockan 12 från centrala Tranås där Team Skogsåkarna arrangerar.

Stålsvängen hos Sandvikens MK ...

Publicerad: 2019-08-23 21:06


Kartläsarbyte hos Lönnström inför East Sweden Rally.
© Sven Thomsen. Till East Sweden Rally, årets femte SM deltävling kommer JSM ledaren, och R2 tvåan Pontus Lönnström med ny co-driver.
- Vi hälsar Stefan Gustavsson tävlandes för Ludvika MS välkommen till vårt team och in som ny co-driver i bilen.

Stefan är meriterad co-driver, har bland annat haft framg...

Publicerad: 2019-08-23 20:22


Tänak och Neuville i hård kamp, tyngre för Ogier i poängjakten.
© Toyota Gazoo Racing.Ott Tänak avslutade första etappen med sträckseger, har 2,8 sekunds marginal bak till Thierry Neuville. De båda kamperar i topp och har en jämn kamp,
- Inte komfortabelt att ha den här hårda fighten, men det är som vi förväntade. Tätt och jämt på de snabba sträckorna, förklarar ledaren.

...

Publicerad: 2019-08-23 19:36


Kampen går vidare, PG och Åhlin utmanar på nytt i SM.
© emotorsport.seTidigare idag kom anmälan till East Sweden Rally in från Fredrik Åhlin, senare i eftermiddag blev det också klart att Per-Gunnar PG Andersson gör ett nytt försök.

Det var upplagt för spännande kamp i Köping och Kolsvarundan när PG och Fredrik skulle möta Patrik Flodin och Johan Kristoffersson. R...

Publicerad: 2019-08-23 17:08


Åhlin utmanar på nytt i SM, kör East Sweden Rally.
© emotorsport.seFredrik Åhlin ger sig på en ny kamp i Rally SM, under fredagen lämnades anmälan för East Sweden Rally som körs första helgen i september. Ett 60-tal anmälda för SM klasserna i nuläget varav 11 i R5 klassen där Fredrik kör.

Fredrik och Joakim Sjöberg ledde efter fem sträckor i Kolsvarundan när en ...

Publicerad: 2019-08-23 05:50


Tänak, Neuville och Ogier i täten av Rallye Deutschland.
© Hyundai Motorsport.De allra första bilarna har just avverkat de tre sträckorna och är på väg mot serviceplatsen, leder gör Ott Tänak 3,2 sekunder före Thierry Neuville. In som trea Sebastien Ogier som har 10,5 sekund framåt. Bakom jagar bland annat Kris Meeke.

Efter två sträckor leder Kalle Rovanperä WRC2 Pro klass...

Publicerad: 2019-08-23 05:27


ADAC Opel Rallye Cup läggs ned, nya eldrivna Opel Corsa E ersätter 2020!
© Opel Motorsport.I Frankfurt kommer nya Opel Corsa-e visas upp i rallykostym på IAA, Opel arbetar stenhård med att ta fram den nya helt eldrivna rallybilen som ska ersätta dagens bensindrivna Opel Adam i märkescupen.

Under flera år var Opel Adam Cup det stora dragplåstret för unga talanger, ett bra pris för tävla...

Publicerad: 2019-08-22 23:25


Tidigare nyheter:
Badhotelletrallyt, 80 bilar på fyra sträckor runt Tranås!
Upplagt för Stålsväng i Sandviken, 35km special under lördagen.
Gröndal först i norden med nya Fiesta R5 MK2.
Tyska VM Rallyt igång, Tänak i topp efter torsdagens ss1.
60-talet åkare ger sig på Östgötarnas DM i Falerumsbacken.
Rally & Konst i Järnboås, tavlor och rallybilar visas den 7-8/9 under Ljusstråkshelgen.
Fagersta MK om Miles-Nattkröken den 5/10.
Fri start till EMK-Kannan, var med i Svenska RallyCupens utlottning!
Umenatten, lördagens deltävling i Övre Norras DM.
Följ förmiddagens shakedown inför Rallye Deutschland!
Veiby & Gröndal möter WRC åkare när NM serien går på asfalt i Rally Grimstad.
Toyota flyttade omtalade spoilern till helgens Tyska VM Rally.
Klart för start i Badhotelletrallyt.
50 bilar & 19 sträckor när WRC serien kör ADAC Rallye Deutschland.
Paddon bygger elektrisk rallybil, Hyundai Kona EV klar för test i vår.
Rallyarrangörer se hit, sugna på att köra deltävling i Svenska RallyCupen 2020?
Sju bilar från JN Motorsport i Falerumsbacken.
Läget i Rally SM tabellerna inför höstens avslutning.
Breen en R5 vinnare, vunnit för 5 olika R5 tillverkar på 8 månader!
Ny klasseger för Rabrenovic i Serbiska mästerskapet, Valjevski Rally.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Klappjakten 14/09


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
ADAC Rallye Deutschland 22-25/08


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MECA Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.