Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© @World.
© @World.
Pontus Tidemand snabbast i Portugal.

© @World.
© @World.
Utan minsta tekniska problem har Skoda Motorsport, Pontus och Jonas Andersson presterat på topp!
Storslagen seger för Tidemand i Rally Portugal.
PRESSRELEASE

Efter en mäkta imponerande insats på Rally Portugals närmare 370 kilometrar, stod SKODA Motorsports Pontus Tidemand som vinnare i WRC 2-klassen när den 19:e och sista specialsträckan var avklarad. Trots en punktering visade han sig vara oslagbar när han kämpade sig tillbaka till förstaplatsen.
- Det här var det bästa som kunde hända, säger en nöjd Pontus efter målgång. Vi har haft upp- och nedgångar i helgen men framförallt har vi gjort allt vi kan och jobbat hårt för att få till ett bra resultat, så det känns enormt skönt att sluta överst på pallen. Att vinna med en och en halv minut efter att ha tappat lika mycket är inget man gör varje dag.

Det var en målmedveten Pontus som tog plats i sin SKODA Fabia R5 när Rally Portugals startskott gick på torsdagskvällen. Han tog ledningen direkt på den inledande superspecialen och fortsatte bygga upp sitt försprång på fredagen. På den längsta sträckan för dagen (27,44 km) drog han ifrån britten Elfyn Evans med 16.1 sekunder och sedan följde ytterligare fem sträckvinster. Vid fredagens slut hade han över en halvminuts ledning.

Med rallyts längsta dag framför sig, startade Pontus och hans co-driver Jonas Andersson lite försiktigare på lördagen - ändå drygade de ut sin ledning. På tävlingens allra längsta specialsträcka (37,67 km) tvingades Evans bryta samtidigt som Pontus och Jonas satte en riktig pangtid på samma sträcka och inte bara var snabbast i sin klass, utan även sjunde snabbast totalt. Efter det hade deras ledning över peruanen Nicolás Fuchs vuxit till mer än en och en halv minut. Det hade varit en betryggande ledning om det inte hade varit för en punktering där den svenska duon förlorade sitt övertag, trots ett snabbt och effektivt däckbyte. Innan lördagens sista sträcka låg de tvåa, 2.6 sekunder bakom Fuchs. Men efter en sista push tog de tillbaka ledningen och gjorde det förbluffande bra, vilket gav dem strax över en halvminut tillgodo igen inför finaldagens avslutande fyra sträckor.
- Vi får vara glada att vi ändå hade en så pass stor ledning att ta av, annars hade kanske vinstchanserna försvunnit, säger Pontus. Nu kunde vi snabbt slå oss tillbaka till toppen och dessutom få en hyfsad marginal för att inte behöva ligga på alltför hårt på de sista sträckorna.

På söndagen bevakade Pontus sitt försprång. Med full koncentration på uppgiften tog de sig riskfritt i mål, men att ro iland vinsten i en sådan situation är något av en utmaning.
- Det svåraste med att ha ett glapp till resten av fältet är att man samtidigt som man inte kan ta några risker, kan man inte heller dra ner för mycket på tempot för då fungerar inte bilen som den ska och man kan lätt göra ett misstag.

Segermarginalen landade tillslut på en minut och 28.8 sekunder och förutom att toppa WRC 2 under helgen, lyckades Pontus även beblanda sig med WRC-bilarna. Han var som bäst åtta, alla klasser inräknade, innan punkteringen. Tidstappet till trots så slutade han nia i rallyts totala ställning och tog sammanlagt också nio sträckvinster i sin klass.
- Vi har testat mycket den senaste tiden och jag har varit riktigt nöjd med bilen, berättar Pontus. Det gör mycket för att kunna få till ett sådant här resultat. Sen har vi väldigt bra team hos både SKODA och EVEN Management som backar upp oss under och utanför tävling, vilket gör att alla bitar faller på plats och vi kan fokusera på att prestera.

Nu har Pontus och Jonas tagit upp jakten på mästerskapstiteln på allvar och inför den fortsatta säsongen har de med sig två pallplaceringar från de två tävlingar de hittills kört, varav den första var en andraplats i Rally Sweden i februari.

Rally Portugal WRC 2 topp 5:
1. Pontus Tidemand 4:10:46.2
2. Nicolás Fuchs +1:28.8
3. Marius Aasen +3:19.7
4. Scott Pedder +3:19.9
5. Miguel Campos +4:06.8


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2016-05-22 16:19






Ogier toppar i Central European Rally, Solberg tvåa i Rally2.
© Toyota Gazoo Racing.17km långa Schärdinger Innviertel 2 som ss14 avslutar andra dagen av Central European Rally, årets näst sista deltävling i VM serien. Resultatet efter dagen innebär också en omgång VM poäng för de som också tar målgång imorgon.

Ogier utökade.
Sebastien Ogier hade 4,5 sekunds ledning när h...

Publicerad: 2024-10-19 17:48


Hannah 12:a i ADAC Opel e-Rally Cup efter dag 1.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Fabian Kamermans, Alex Espanol och Tom Heindrichs var topp tre när första dagens sista sträcka av ADAC Opel e-Rally Cupens finaltävling.

När de fyra sträckorna på 84km har avverkats för cupen leder fransmannen Anthony Rott med 18,3 sekunder till belgaren Heindrichs, 24 sekunder från ledning är tr...

Publicerad: 2024-10-19 17:26


Saarinen snabbast totalt i Mälarturf-Sprinten.
© emotorsport.seMälarturf-Sprinten med en sträcka på 3,9km som kördes dubbelt, 74 åkare och snabbt genomfört även här med bara tre åkare som bröt. Final för Södermanland / Västmanlands DM serie.

Snabbast totalt var Jari Saarinen som efter de båda åken hade 7,7 sekunder till Nils Jensen, närmast bakom i klass och...

Publicerad: 2024-10-19 15:39


Många vinnare i Nyköpings Lövdans.
© emotorsport.seLövdansen hos SMK Nyköping innebar tre sträckor dubbelt, avverkat i snabb takt med 80 bilar till start med basen på Oppeby Säteri utanför Tystberga. Många klasser när 7-klubbars, Finess Onotade Rallyserie körde deltävling ihop med tre inbjudningsklasser som rekognoserade.

Snabbast totalt var Ken...

Publicerad: 2024-10-19 15:25


Rott toppar Opel e-Rally Cup, Hannah 12:a i halvtid.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Central European Rally - ADAC Opel e-Rally Cup med final, totalt sex sträckor varav hälften är avverkade av klassens tävling.

Spanjoren Alex Espanol bröt på första sträckan och övriga fick idealtider när han blockerade vägen. På andra vändan av samma sträcka kunde körningen genomföras och där van...

Publicerad: 2024-10-19 15:06


Ogier leder Central European Rally, Rossel ute ur guldstriden i WRC2.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Halvtid av lördagens etapp i Central European Rally där Ott Tänak, Elfyn Evans och Sebastien Ogier varit snabbast på sträckorna, fransmannen är den som leder efter lördagens tre första sträckor.

Ogier leder rallyt 4,5 sekunder före Tänak som nu jagar för att plocka poäng, tidigare ledaren Thierry...

Publicerad: 2024-10-19 14:50


Följ Eliantorpsprinten, Lövdansen, Mälarturf-Sprinten och Central European Rally.
© emotorsport.seTre Svenska rallyn där Eliantorpsprinten hos Finspångs MS avslutar Östergötlands RS-serie med närmare 60 åkare där en sträcka går tre gånger på banan.

SMK Nyköping kör Lövdansen där 7-klubbars och Finess Onotade Rallyserie ingår för rallyt. Ett 80-tal bilar väntas till rallyt med tre sträckor dub...

Publicerad: 2024-10-18 19:45


Motorgurun Kenneth “Kenta“ Andersson har gått bort.
Motorgurun Kenneth "Kenta" Andersson har gått bort alldeles för tidigt, det berättar hans bror Fred Andersson.

Kenneth "Kenta" Andersson började sin bana med bilar och motorer i unga år och utvecklade ganska snart ett stort intresse för rallysport. Han hamnade så småningom på Skyllbergs Verkstäde...

Publicerad: 2024-10-18 19:21


Neuville leder sekundkamp i Central European Rally, Gryazin leder sekunder före Solberg.
© Hyundai Motorsport.Första etappen av Central European Rally avslutad, ihop med torsdagens två sträckor gick sex sträckor idag, de tidiga bilarna i fältet rullar nu in mot kvällens service efter dagens 11 mil special.

Ogier bäst på två sträckor.
Till etappmålet med två sträcksegrar under fredagen kom Sebasti...

Publicerad: 2024-10-18 18:46


Nordkvist från generalsekreterare till VD på Svensk Bilsport, Svenska Rallyt, Royal Rally och SMSC.
© SBF.Svenska Bilsportförbundet är stolta att meddela att Anna Nordkvist har utsetts till VD för förbundets bolag. Nordkvist, som under de senaste sju åren framgångsrikt har arbetat som generalsekreterare för Svenska Bilsportförbundet, kommer nu att ta ledningen över bolagen som spelar en avgörande roll f...

Publicerad: 2024-10-18 14:41


Tidigare nyheter:
Neuville leder sekundkamp i Central European Rally, Gryazin leder sekunder före Solberg.
Nordkvist från generalsekreterare till VD på Svensk Bilsport, Svenska Rallyt, Royal Rally och SMSC.
Appendix K, nu för bilar fram till 2000 i historisk motorsport.
80-talet åkare i Nyköpings Lövdans.
Ogier och Solberg leder i Central European Rally, WRC2 hotet Rossel tappade hjul.
Solberg jagar fler rallyframgångar i Centraleuropa.
70-talet åkare för lördagens Mälarturf-Sprinten.
Se shakedown inför Central European Rally live, start 9:30.
Publiktips och sträckbeskrivningar inför Lövdansen.
Missa inte torsdagens shakedown inför Central European Rally.
Eliantorpsprinten är lördagens final för RS-serien i Östergötland.
Hannah ses i helgens Opel e-Rally Cup final ihop med WRC Central European Rally.
40-talet ekipage, två Svenskar, 18 sträckor i WRC Central European Rally.
Intresset för Novemberskölden stort, redan över 200 anmälda.
Mille Johansson tog övertygande seger i Polska EM-finalen.
TV-tablå för helgens WRC Central European Rally.
Paddon EM-mästare igen, tabellerna efter Polska finalen.
Så körs Rally Sweden 2025, tre helt nya sträckor, sträckkartor och tidsplan!
Så gick det i Södras RS-final, Eslövs Kanon.
Junior EM silver till Carlberg, Mille klar vinnare i Rally3 och Mabellini tar första EM segern.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Skilling 50 26/10


Rally EM - ERC:
- - - - - 00-00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/02


Rally VM - WRC:
Central European Rally 17-20/10


Svenska RallyCupen:
Prisutdelning & Fest 09/11




Foto:
Silverratten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Henkas Grus & Betong Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Västrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.