Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Vännäs Plåt Rallyt final i VinterSerien, körs på fina vintervägar.
PRESSRELEASE

Vännäs MK och Vännäs Plåt Rallyt är arenan för nästa deltävling i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie, en tävling som också är final i klassens VinterSerie. Förhållande kunde inte vara bättre. Vännäs MK, Roland ”Mikro” Åström och hela staben kring honom har haft vädret helt på sin sida och har också gjort ett otroligt jobb med väghållningen. VOC Mekonomen Rallys tävlande bugar och tackar med att komma med hela 44 ekipage till start, en väldigt hög siffra för en vintertävling i Norra Norrland. Klassen utgör med detta faktiskt drygt 60% av hela startfältet. Fantastisk tävling och högklassig underhållning för publiken lovar vi redan nu.

Vinterrally och den märkliga vintern 2015/16 har varit en sorglig historia. Inställda tävlingar har varit en regel som fått alltför få undantag. Men, uppe i Övre Norra distriktet så har det snarare sett ut precis tvärtom. Förhållandena har varit i det närmaste perfekta för att skapa fina rallyvägar.

Det var så länge sedan som 2011 vi senast var på besök med vår SverigeSerie i Vännäs. Visserligen fanns Vännäs med i vårt seriesystem även i fjol men då bara som deltävling i VinterSerien, även då bjöd Vännäs på en riktigt fin tävling med isiga vägar och rejält med snö. Precis som vi vill ha det. I år blir det fullt pådrag från klassens sida. Tävlingen är både deltävling i SverigeSerie och final i VinterSerien, och vi kommer med sedvanligt stort startfält, berättar klassansvarige Roger Fransson.

Vem vinner Elit A?

Inför dubbeltävling i värmländska Torsby i januari så lyckades klassansvarig väldigt bra med sitt tips, trots att det var premiärtävling med flera uppklassade förare.

Jag har nog rätt bra koll på klassen. Inför Torsby så lyfte jag Niklas ”Nibbe" Nilsson, Kim Nilsson och garderade med Kent-Ola Björklund och Kristoffer Karlsson. Studerar vi slutligt resultat så var det mycket bra tips. Var egentligen bara Per ”Pålle” Pålsson som jag inte hade med i resonemanget. Inför Vännäs så är det samma förare som är heta men jag vill komplettera kvartetten med Lasse ”Pålacken” Johansson som har visat sin vanliga storform i DM-tävlingarna här uppe i norr.

Men det finns fler som vill och kan vara med i leken.

Det blir intressant att se vad vildhjärnan Göran Ahlström tänker hitta på? Och hur snabb är Martin Eriksson från Stugun, ett namn som det var länge sedan vi såg i våra nationella serier. I startfältet finns också några namn som jag uppriktigt sagt inte har så god koll på, kan någon av dem skrälla?

Stenhårt favorittryck på André Nygren i Elit B

I den lägre Elitklassen så valde klassansvarig att spika André Nygren som vinnare i tipset inför Torsby, ett tips som gick hem fullt ut.

Att André vann dubbelt på hemmaplan är nog ingen överraskning för någon, jag tror han vinner igen i Vännäs. Bakom André tippade jag Per Ström och det gick också hem till 100%, det tipset får också stå kvar. Faktiskt var Per Ström ännu närmare än jag hade trott, tog enskilda sträcksegrar, och han kommer att utmana igen i Vännäs.

Men det fanns även sådan som sprack i tipset inför Torsby.

Det som jag sprack på senast var Andreas Liljeberg och detta av den enkla anledningen att han rullade redan första dagen i Torsby. Andreas kommer med lite andra förutsättningar, och målsättningar, till Vännäs. En planerad hårdsatsning med Jocke Sjöström, Emil Bergkvists CoDriver i högerstolen direkt från WRC2 i Rally Sweden sprack tyvärr. Jocke är fortfarande inte återhämtad från magåkomman som han drog på sig inför Svenska. Undrar om någon riktigt förstått vilken bragd Jocke (och Emil) gjorde i Rally Sweden, att notläsa samtidigt som man har värsta magsjukan, med en febersjuk Emil bakom ratton. Och sluta sjua i WRC2! Nu blir det en helt otränad storebror till Andreas som får hoppa in i Vännäs istället.

Men det är fler som vill vara med och kriga även i Elit B.

Daniel Thorph har självklart inte tänkt att vika ner sig. Det blir också oerhört spännande att se vad unge Simon Olsson har tänkt att hitta på nu när han är på hemmaplan.

Toppseedade lågoddsare i Cupklassen

VOC Mekonomen Rallys C-förare är grogrunden för det framtida RallySverige, och har så varit i mer än 20 år.

Den toppseedade trion Patrik Fredriksson, Ola Wördin och Emil Andersson är också heta tips för pallen i Vännäs Plåt Rallyt. Men, mitt hetaste tips blir ändå Dennis Rådström som vann första dagen hemma i Torsby men som sedan dråpligt krockade med en traktor på väg ut till andra dagens första sträcka. Jag tror han vinner i Vännäs.

Och några garderingar.

Återigen vill jag utfärda en varning för klassens just nu klart snabbaste tjej, Emelie Axelsson. När hon håller sig på vägen så går det fort, riktigt fort. Det var min profetia inför Torsby och det är bara att konstatera att jag hade helt rätt i den förutsägelsen. Då gick det inte hela vägen, tara hon sig i mål i Vännäs så blir hon en tuff utmanare. En annan som ni ska hålla ögonen på är Robert Jacobsson, framemot slutet av rallyt i Torsby gick det riktigt fort för Robert.

Elias Lundberg storfavorit bland juniorerna

VOC Mekonomen Rallys juniorklass är en kristallkula för vem som blir framtidens svenska rallystjärnor.

Klassledaren Linus Leander kommer att få det svettigt i Vännäs. Elias Lundberg kommer till start i en av sina sista tävlingar som junior, snart är det dags för körkort och då blir det Cupklassen och noter. Men det är på intet sätt avgjort på förhand. Linus imponerade nere i Torsby i januari. och kan absolut vinna även i Vännäs. Klasstvåan Isac Nordström kommer av okända skäl inte till start och med tunt startfält så är tredjeplatsen gjuten för hemmahoppet i juniorklassen Maja Rönnkvist, en tjej med rallypåbrå så det räcker och blir över.

Välkomna till Norrland, till Vännäs och till en riktig vinterrallytävling även ett år som 2016. På lördag klockan 11.00 rullar bilarna ut från start vid Medborgarhuset precis mitt i samhället.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-02-19 15:56


B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, fyra fina sträckor, start i centrala Tranås och storpublik både vid start och mål området som ute på sträckorna. Arrangerande Team Skogsåkarna har jobbat hårt med marknadsföringen och när vädret visade sommartemperaturer lockades åskådarna ut i skogen!

Tävlingen var deltävling ...

Publicerad: 2019-08-24 22:39


Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
© Toyota Gazoo Racing.Allt ser ut att gå Toyota Gazoo Racings väg i ADAC Rallye Deutschland, inför söndagens avslutning ligger de topp tre - samma läge hade de under det finska rallyt innan förare föll i från.
När också Sebastien Ogier fick problem på sista sträckan, 42km långa Panzerplatte 2 med punktering och däckbyte...

Publicerad: 2019-08-24 21:42


ADAC Rallye Deutschland, se Arena Panzerplatte live på Red Bull TV.
© Hyundai Motorsport.Fyra sträckor dubbelt, lördagens fortsättning av ADAC Rallye Deutschland. Från fredagens sträckor genom vingårdarna i Moseldalen till Baumholder och övningsområdet Panzerplatte. Lördagens förmiddag går med två sträckor dubbelt. Efter en längre service går två sträckor på Panzerplatte, den ena 10km o...

Publicerad: 2019-08-23 21:18


Badhotelletrally, Stålsväng, Umenatt och Falerumsbacke - följ lördagsrallyna.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, Stålsvängen, Umenatten och Falerumsbacken - fyra av lördagens rallyn på hemmaplan. Badhotelletrallyt med 80-talet åkare ingår i E-Cupen med fyra sträckor under lördagen. Första start klockan 12 från centrala Tranås där Team Skogsåkarna arrangerar.

Stålsvängen hos Sandvikens MK ...

Publicerad: 2019-08-23 21:06


Kartläsarbyte hos Lönnström inför East Sweden Rally.
© Sven Thomsen. Till East Sweden Rally, årets femte SM deltävling kommer JSM ledaren, och R2 tvåan Pontus Lönnström med ny co-driver.
- Vi hälsar Stefan Gustavsson tävlandes för Ludvika MS välkommen till vårt team och in som ny co-driver i bilen.

Stefan är meriterad co-driver, har bland annat haft framg...

Publicerad: 2019-08-23 20:22


Tänak och Neuville i hård kamp, tyngre för Ogier i poängjakten.
© Toyota Gazoo Racing.Ott Tänak avslutade första etappen med sträckseger, har 2,8 sekunds marginal bak till Thierry Neuville. De båda kamperar i topp och har en jämn kamp,
- Inte komfortabelt att ha den här hårda fighten, men det är som vi förväntade. Tätt och jämt på de snabba sträckorna, förklarar ledaren.

...

Publicerad: 2019-08-23 19:36


Kampen går vidare, PG och Åhlin utmanar på nytt i SM.
© emotorsport.seTidigare idag kom anmälan till East Sweden Rally in från Fredrik Åhlin, senare i eftermiddag blev det också klart att Per-Gunnar PG Andersson gör ett nytt försök.

Det var upplagt för spännande kamp i Köping och Kolsvarundan när PG och Fredrik skulle möta Patrik Flodin och Johan Kristoffersson. R...

Publicerad: 2019-08-23 17:08


Åhlin utmanar på nytt i SM, kör East Sweden Rally.
© emotorsport.seFredrik Åhlin ger sig på en ny kamp i Rally SM, under fredagen lämnades anmälan för East Sweden Rally som körs första helgen i september. Ett 60-tal anmälda för SM klasserna i nuläget varav 11 i R5 klassen där Fredrik kör.

Fredrik och Joakim Sjöberg ledde efter fem sträckor i Kolsvarundan när en ...

Publicerad: 2019-08-23 05:50


Tänak, Neuville och Ogier i täten av Rallye Deutschland.
© Hyundai Motorsport.De allra första bilarna har just avverkat de tre sträckorna och är på väg mot serviceplatsen, leder gör Ott Tänak 3,2 sekunder före Thierry Neuville. In som trea Sebastien Ogier som har 10,5 sekund framåt. Bakom jagar bland annat Kris Meeke.

Efter två sträckor leder Kalle Rovanperä WRC2 Pro klass...

Publicerad: 2019-08-23 05:27


ADAC Opel Rallye Cup läggs ned, nya eldrivna Opel Corsa E ersätter 2020!
© Opel Motorsport.I Frankfurt kommer nya Opel Corsa-e visas upp i rallykostym på IAA, Opel arbetar stenhård med att ta fram den nya helt eldrivna rallybilen som ska ersätta dagens bensindrivna Opel Adam i märkescupen.

Under flera år var Opel Adam Cup det stora dragplåstret för unga talanger, ett bra pris för tävla...

Publicerad: 2019-08-22 23:25


Tidigare nyheter:
Badhotelletrallyt, 80 bilar på fyra sträckor runt Tranås!
Upplagt för Stålsväng i Sandviken, 35km special under lördagen.
Gröndal först i norden med nya Fiesta R5 MK2.
Tyska VM Rallyt igång, Tänak i topp efter torsdagens ss1.
60-talet åkare ger sig på Östgötarnas DM i Falerumsbacken.
Rally & Konst i Järnboås, tavlor och rallybilar visas den 7-8/9 under Ljusstråkshelgen.
Fagersta MK om Miles-Nattkröken den 5/10.
Fri start till EMK-Kannan, var med i Svenska RallyCupens utlottning!
Umenatten, lördagens deltävling i Övre Norras DM.
Följ förmiddagens shakedown inför Rallye Deutschland!
Veiby & Gröndal möter WRC åkare när NM serien går på asfalt i Rally Grimstad.
Toyota flyttade omtalade spoilern till helgens Tyska VM Rally.
Klart för start i Badhotelletrallyt.
50 bilar & 19 sträckor när WRC serien kör ADAC Rallye Deutschland.
Paddon bygger elektrisk rallybil, Hyundai Kona EV klar för test i vår.
Rallyarrangörer se hit, sugna på att köra deltävling i Svenska RallyCupen 2020?
Sju bilar från JN Motorsport i Falerumsbacken.
Läget i Rally SM tabellerna inför höstens avslutning.
Breen en R5 vinnare, vunnit för 5 olika R5 tillverkar på 8 månader!
Ny klasseger för Rabrenovic i Serbiska mästerskapet, Valjevski Rally.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Klappjakten 14/09


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
ADAC Rallye Deutschland 22-25/08


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MECA Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.