Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Vännäs Plåt Rallyt final i VinterSerien, körs på fina vintervägar.
PRESSRELEASE

Vännäs MK och Vännäs Plåt Rallyt är arenan för nästa deltävling i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie, en tävling som också är final i klassens VinterSerie. Förhållande kunde inte vara bättre. Vännäs MK, Roland ”Mikro” Åström och hela staben kring honom har haft vädret helt på sin sida och har också gjort ett otroligt jobb med väghållningen. VOC Mekonomen Rallys tävlande bugar och tackar med att komma med hela 44 ekipage till start, en väldigt hög siffra för en vintertävling i Norra Norrland. Klassen utgör med detta faktiskt drygt 60% av hela startfältet. Fantastisk tävling och högklassig underhållning för publiken lovar vi redan nu.

Vinterrally och den märkliga vintern 2015/16 har varit en sorglig historia. Inställda tävlingar har varit en regel som fått alltför få undantag. Men, uppe i Övre Norra distriktet så har det snarare sett ut precis tvärtom. Förhållandena har varit i det närmaste perfekta för att skapa fina rallyvägar.

Det var så länge sedan som 2011 vi senast var på besök med vår SverigeSerie i Vännäs. Visserligen fanns Vännäs med i vårt seriesystem även i fjol men då bara som deltävling i VinterSerien, även då bjöd Vännäs på en riktigt fin tävling med isiga vägar och rejält med snö. Precis som vi vill ha det. I år blir det fullt pådrag från klassens sida. Tävlingen är både deltävling i SverigeSerie och final i VinterSerien, och vi kommer med sedvanligt stort startfält, berättar klassansvarige Roger Fransson.

Vem vinner Elit A?

Inför dubbeltävling i värmländska Torsby i januari så lyckades klassansvarig väldigt bra med sitt tips, trots att det var premiärtävling med flera uppklassade förare.

Jag har nog rätt bra koll på klassen. Inför Torsby så lyfte jag Niklas ”Nibbe" Nilsson, Kim Nilsson och garderade med Kent-Ola Björklund och Kristoffer Karlsson. Studerar vi slutligt resultat så var det mycket bra tips. Var egentligen bara Per ”Pålle” Pålsson som jag inte hade med i resonemanget. Inför Vännäs så är det samma förare som är heta men jag vill komplettera kvartetten med Lasse ”Pålacken” Johansson som har visat sin vanliga storform i DM-tävlingarna här uppe i norr.

Men det finns fler som vill och kan vara med i leken.

Det blir intressant att se vad vildhjärnan Göran Ahlström tänker hitta på? Och hur snabb är Martin Eriksson från Stugun, ett namn som det var länge sedan vi såg i våra nationella serier. I startfältet finns också några namn som jag uppriktigt sagt inte har så god koll på, kan någon av dem skrälla?

Stenhårt favorittryck på André Nygren i Elit B

I den lägre Elitklassen så valde klassansvarig att spika André Nygren som vinnare i tipset inför Torsby, ett tips som gick hem fullt ut.

Att André vann dubbelt på hemmaplan är nog ingen överraskning för någon, jag tror han vinner igen i Vännäs. Bakom André tippade jag Per Ström och det gick också hem till 100%, det tipset får också stå kvar. Faktiskt var Per Ström ännu närmare än jag hade trott, tog enskilda sträcksegrar, och han kommer att utmana igen i Vännäs.

Men det fanns även sådan som sprack i tipset inför Torsby.

Det som jag sprack på senast var Andreas Liljeberg och detta av den enkla anledningen att han rullade redan första dagen i Torsby. Andreas kommer med lite andra förutsättningar, och målsättningar, till Vännäs. En planerad hårdsatsning med Jocke Sjöström, Emil Bergkvists CoDriver i högerstolen direkt från WRC2 i Rally Sweden sprack tyvärr. Jocke är fortfarande inte återhämtad från magåkomman som han drog på sig inför Svenska. Undrar om någon riktigt förstått vilken bragd Jocke (och Emil) gjorde i Rally Sweden, att notläsa samtidigt som man har värsta magsjukan, med en febersjuk Emil bakom ratton. Och sluta sjua i WRC2! Nu blir det en helt otränad storebror till Andreas som får hoppa in i Vännäs istället.

Men det är fler som vill vara med och kriga även i Elit B.

Daniel Thorph har självklart inte tänkt att vika ner sig. Det blir också oerhört spännande att se vad unge Simon Olsson har tänkt att hitta på nu när han är på hemmaplan.

Toppseedade lågoddsare i Cupklassen

VOC Mekonomen Rallys C-förare är grogrunden för det framtida RallySverige, och har så varit i mer än 20 år.

Den toppseedade trion Patrik Fredriksson, Ola Wördin och Emil Andersson är också heta tips för pallen i Vännäs Plåt Rallyt. Men, mitt hetaste tips blir ändå Dennis Rådström som vann första dagen hemma i Torsby men som sedan dråpligt krockade med en traktor på väg ut till andra dagens första sträcka. Jag tror han vinner i Vännäs.

Och några garderingar.

Återigen vill jag utfärda en varning för klassens just nu klart snabbaste tjej, Emelie Axelsson. När hon håller sig på vägen så går det fort, riktigt fort. Det var min profetia inför Torsby och det är bara att konstatera att jag hade helt rätt i den förutsägelsen. Då gick det inte hela vägen, tara hon sig i mål i Vännäs så blir hon en tuff utmanare. En annan som ni ska hålla ögonen på är Robert Jacobsson, framemot slutet av rallyt i Torsby gick det riktigt fort för Robert.

Elias Lundberg storfavorit bland juniorerna

VOC Mekonomen Rallys juniorklass är en kristallkula för vem som blir framtidens svenska rallystjärnor.

Klassledaren Linus Leander kommer att få det svettigt i Vännäs. Elias Lundberg kommer till start i en av sina sista tävlingar som junior, snart är det dags för körkort och då blir det Cupklassen och noter. Men det är på intet sätt avgjort på förhand. Linus imponerade nere i Torsby i januari. och kan absolut vinna även i Vännäs. Klasstvåan Isac Nordström kommer av okända skäl inte till start och med tunt startfält så är tredjeplatsen gjuten för hemmahoppet i juniorklassen Maja Rönnkvist, en tjej med rallypåbrå så det räcker och blir över.

Välkomna till Norrland, till Vännäs och till en riktig vinterrallytävling även ett år som 2016. På lördag klockan 11.00 rullar bilarna ut från start vid Medborgarhuset precis mitt i samhället.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-02-19 15:56


Fyra Yaris WRC till Sardinien.
Precis som i Rally Sweden kommer Toyota Gazoo Racing köra fyra Yaris WRC när VM serien kommer till Sardinien. In som fjärde man och anmäld för Tommi Mäkinen Racing är Juho Hänninen.

Finländaren agerar testförare åt teamet och starten sker just i syfte att testa bilen på de tuffa förhållandena i d...

Publicerad: 2019-05-23 12:57


100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
© emotorsport.seLaxå Rallyt där Laxå MK arrangerar är deltävling för Stockholms DM dit de tävlande kommer för 27km special på tre sträckor. Arrangören är tillbaka efter en tids tystnad som arrangör av större tävling, en nystart med 100 bilar till start där Jerker Axelsson ses bland föråkarna.
Flera flitigt tävland...

Publicerad: 2019-05-22 22:52


Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
© emotorsport.seTvå dagars Back SM i Lima väntar, Lima-Racet hos Lima MS där rallybilar finns i listan. Backen som ska nötas är 1266m och helt på grus.
34 av de 62 åkarna kör rallybil uppför backen, 26 i Trimmat 2wd där Mikael Lundberg, Johan Eriksson, Andreas Levin, Kenneth Olsson och Magnus Proos är erkänt snabb...

Publicerad: 2019-05-22 22:40


Vårsprint på Kalvholmen.
© emotorsport.seKarlstads Motorclub Bil kör Vårsprinten, just vad det låter som. En sprint på grus och asfalt som körs tre gånger på Kalvholmens folkracebana - två varv per heat. I rallyklasserna, fyra till antalet ses 24 ekipage, ensam i Ungdomsrally är Andreas Jacobsson. Två åkare gör upp i 4wd där Thomas Sjöqvis...

Publicerad: 2019-05-22 22:07


Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbaecher.Efter några slitiga veckor står nu åter Sebastians egen Peugeot 208 R2 klar för tävling, endast pappersbiten som väntas vara klar inom kort. Det var för ganska exakt en månad sedan Sebastian med inhoppande co-driver André Ekström kraschade hårt i hemmatävlingen Hejdesprinten. Grabbarna kom lite snet...

Publicerad: 2019-05-22 21:45


Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
© Tom Kristensson Motorsport.Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.
Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom
Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan rikti...

Publicerad: 2019-05-22 20:58


Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
© emotorsport.seDäckfrågan är alltid en het potatis, ökat vägslitage och framför allt handlar det om genande i kurvor där spår upp mot en meter eller mer utanför vägen är mer regel än undantag, självklart beroende på var i landet man är. Resultatet får arrangören stå för, återställningen och ökade kostnader som i n...

Publicerad: 2019-05-21 23:08


PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
© emotorsport.se 241 anmälda, 52km och 9 sträckor och bara 11 klasser, den 8:e juni klockan 9:00 släpps ekipagen i Lars-Erik Torph Memorial Rally iväg på andra deltävlingen i Svenska RallyCupen. På plats om poäng är också Västras FM och Suzuki 1300 RallyCup innan man tar målgång vid 17-tiden!

Årets intresse för ...

Publicerad: 2019-05-21 21:43


61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
© emotorsport.seInte förrän idag släppte arrangören bakom Rallye de Portugal anmälningslistan till tävlingen som startar nästa vecka - 61 bilar och Svenskt på startlinjen.

Den största överraskningen släppte Hyundai Motorsport vid lunchtid, att Sebastien Loeb tar över Andreas Mikkelsens sits i teamets andrabil. K...

Publicerad: 2019-05-21 17:44


Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
På lördag kördes andra tävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Ljungby MK arrangerar en lite tidig Midsommardans. Denna fina vårdag gjorde verkligen tävlingen skäl för sitt namn, snarare så att det sällan är så fint väder på midsommar som det vissa stunder var i lördags. 190 startande bjöds på sex strä...

Publicerad: 2019-05-21 17:18


Tidigare nyheter:
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.
Video, se Camilli testa nya Fiesta R5.
Seger i Midsommardansen för Victor & Victor - nu mot Tyskland.
Video, M-Sport och Toyota testar inför Rally de Portugal.
Seger direkt för nya Fabia R5 EVO.
Nya tuffa Alpine A110 byggs för rallyskogen - leverans i slutet av året!
226 ekipage när anmälan till Midnattssolsrallyt stängde.
Foto från Midsommardansen.
Lundberg & Arhusiander revanschsugna när Rally-EM kommer till Lettland.
Jonasson tillbaka i topp, vann Midsommardansen.
Johansson i Mazda RX7 snabbast i Kungsängssprinten.
Appendix K totalsnabbast i Lundasprinten, Porscheseger för andra året.
Victor & Jonas 2:a i Midsommardansen, utökar ledningen i SSRC.
Dubbelt Svenskt i EM när Spanska Rally de Asturias körs.
Östberg får uppdaterad C3 R5 till Rallye de Portugal.
Följ lördagens rallyresultat genom Sverige!
Första bilderna på nya Ford Fiesta R5.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.