GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Avslutning på årets Autoexperten RallyCup.
PRESSRELEASE

På lördagskvällen samlades åttiotalet personer på Brukshotellet i Fagersta där det bjöds på mat och underhållning i Fagersta MK:s regi när det var dags att summera årets rallycup med utdelning av hederspriser och prispotten bestående av prischeckar från Autoexperten.

Det var de tre bästa i respektive klass som skulle premieras och som tävlat i nio olika klasser i sju deltävlingar under året.
Michael Holmgren Gnesta MK vann klass 4 WD före sin klubbkompis Lasse Mothander och Mikael Waxell Örsundsbro MK. Håkan Långkvist Fagersta MK spurtade förbi årets stjärnskott Antti Johannesson Eskilstuna MK i den sista deltävlingen just i Fagersta och Stefan Palmèr också han från Fagersta MK blev trea i A förarklassen 2 WD.
Av deltagarna i B förarnas 2 WD klass så var Joakim Lindell Almunge MK en värdig vinnare före Ove Eklund Films MK och Tomas Ingberg Gnesta MK.
Det blev väldigt jämnt i C förare 2 WD mellan Stefan Andersson Västerås MS och Oscar Vöks MK Kopparberg där det avgjordes i sista deltävlingen till Anderssons fördel med en marginal av 2 poäng, Fritjof Vikström MK Kopparberg knep tredjeplatsen.

Andreas Pettersson MSK Hammaren behövde inte ställa upp i den sista deltävlingen eftersom han redan var klar segrare i klassen A B förare VOC GrpN, utan han lånade ut sin bil till Ronnie Ivarsson Storfors MK som tack för lånet passerade Robert Olsson SMK Sala som fick nöja sig med en tredjeplats.
Brödrakampen har pågått hela året i klassen VOC Grp N C förare mellan Magnus och broder Martin Alarik Örsundsbro MK i AutoExperten Rallycup det blev till slut Magnus som drog det längsta strået och på tredje plats kom årets RM mästarinna Jessica Larsson Rasbo MK.

Jimmy Kullander Katrineholms MK är vinnare av klassen Grp E där var Johan Pettersson Fagersta MK med bra i början av serien men missade sedan två tävlingar vilket man inte har råd med eftersom det krävs deltagande i minst fem och en skall räknas bort. Trean Jan Kolmbäck Taxinge MK hade åkt samtliga tävlingar och belönades med en tredjeplats.
Åkt samtliga tävlingar har också segraren i App.K – 81 gjort, Tom Silèn Örsundsbro MK men varför har inte fler kommit till start kan man undra då vi planerat våra datum gentemot KRC cupens tävlingar, Anders Frisk och Bertil Frisk SMK Sala blev tvåa resp. trea.

En av Sveriges snabbaste Ungdoms förare Elias Lundberg SMK Sala som fått sitt genombrott i år med segrar i VOC Cupen och en total andraplats i Svenska Rally Cupen och nu vinst i AutoExperten Rallycup. Freddi Jacobsson Eskilstuna MK blev tvåa och Linnèa Olofsson Sandvikens MK trea.

Vi har haft många duktiga rallytjejer i Sverige under åren och nu är nya namn på gång och dom gör helt rätt i att börja i vår serie med enkla och relativt billiga tävlingar och få tävla mot varandra och ha roligt, i årets tjejcup så var Jessica Larsson Rasbo MK snabbast men tvåan Jonna Olsson Katrineholms MK har vunnit två gånger över Jessica vilket får anses som mycket bra eftersom Jonna gör sin första säsong i rallybil, på tredjeplats kom Malin Palmkvist Fagersta MK klubben som har fler tjejekipage på gång.

Det har också tävlats i 7 klubbarsserien, Sveriges äldsta rallyserie vilken startades 1955 det blev Håkan Långkvist Fagersta MK som vann och han fick därmed en inteckning i vandringspriset Bertils Minne, och i den speciella C förarserien segrade Stefan Andersson Västerås MS och belönades med en inteckning i vandringspriset Stig von Krusenstiernas pokal.

Vi har också haft en lagtävling där det totala lagpriset gick till Gnesta MK och C förar dito togs hem av Örsundsbro MK.
Vi har också en tävlan för aktiva över femtio år och som ingår i en sponsorgrupp för att uppmuntra yngre lovande förare den som fick del av den prispotten i år var Elias Lundberg som trots sin ungdom visat vilken talang han är, tyvärr kunde han inte närvara p.g.a. förhinder men fick applåder som nog hördes ända bort till Sala. Pro cupen vanns i år av Michael Holmgren Gnesta MK med Anders Ellner SMK Södermanland som tvåa och Bo Johborg SMK Nyköping trea.

Efter prisutdelningarna vidtog sedvanligt mingel till långt fram på natten och nu tar vi nya tag inför nästa år tillsammans i våra klubbar och med vår samarbetspartner AUTOEXPERTEN så väl mött då.

Besök gärna vår hemsida på 7klubbars.se


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-11-08 17:45


Myrsell & Johnsen, två Svenskbilar till Rally Alpi Orientali Historic.
© Anders Johnsen.24:e Rally Alpi Orientali Historic körs kommande helg, fyra sträckor under fredagen i snabb följd, start strax före klockan 12 och mål för etappen bara ett par timmar senare. Nattvila och så dubbelt upp, 10 mil special för lördagen, då över sex sträckor.

Målgång sker vid 15-tiden för första bilar...

Publicerad: 2019-08-25 21:44


Paddon trea i Australien, Pacific mästare och kvalificerad till Kinesisk final.
© Paddon Rallysport.Nya Zeeländaren Hayden Paddon som haft ett mellanår i karriären har i år satsat på flera projekt i jakten på en comeback i WRC serien. Har bland annat kört med egna teamets Hyundai i20 AP4 på hemmaplan och i FIA Asia Pacific Rally Championship. I helgen gästade han Australien ihop med co-driver Sama...

Publicerad: 2019-08-25 21:32


83 SM ekipage till East Sweden Rally.
© emotorsport.se88 ekipage stannade listan på när anmälan för East Sweden Rally stängde, då 83 tävlandes för SM klasserna väntar, tävlingen körs första helgen i september och inleds med två varv på publiksträckan i Linköping på fredagens kväll, lördagen blir i skogarna söder ut.

15 bilar ut i R5 klassen, SM leda...

Publicerad: 2019-08-25 21:28


Higgins, McKenna och Pastrana i topp för Muscatell Ojibwe Forest Rally.
© Subaru Motorsport USA.Muscatell Ojibwe Forests Rally i American Rally Association avgjordes i helgen, 17 sträckor där David Higgins och co-driver Craig Drew åter kunde fira seger ihop med Subaru Motorsport USA.

Närmare 2 timmars körning genom de 19 sträckorna för de tävlande, Higgins vann tävlingen 1:48 minut före Bar...

Publicerad: 2019-08-25 21:00


Foto från Badhotelletrallyt.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt avgjordes under lördagen, fyra sträckor och start och mål i centrala Tranås intill sponsorn Badhotellet. 80-talet ekipage och mycket publik i skogarna, tävlingen ingick som fjärde deltävling i E-Cupen 2019.

Daniel Karlsson tog hem segern totalt, b-föraren var då sju sekunder för...

Publicerad: 2019-08-25 20:20


Jonasson körde hem Umenatten.
Umenatten med Umeå AK avgjordes under lördagen, totalt fyra sträckor och Jörgen Jonasson var snabbast totalt i Skoda Fabia R5. Segern totalt togs med 1:22 minut före Marcus Nilsson, ett par sekunder bakom var Nils Östgård som toppade 2wd.

Östgård var tre minuter före Ingemar Svensson och Conny Er...

Publicerad: 2019-08-25 17:13


WRC tabellerna efter ADAC Rallye Deutschland, Toyota närmar sig Hyundai.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak förstärker greppet om WRC ledningen efter segern i Tyskland, men bilen började påvisa problem redan på näst sista sträckan och farhågorna för teamet var att åter få se en trippel försvinna, men allt höll och Estländaren tog segern. Upp som tvåa, förbi Sebastien Ogier är Thierry Neuville bl...

Publicerad: 2019-08-25 15:12


Teamorder in till slutmålet kastade om resultaten i Tyskland.
© Hyundai Motorsport.Såväl Esapekka Lappi som Dani Sordo fick ta det extra lugnt ned till slutmålet i ADAC Rallye Deutschland, Sordo plockade på sig 30 sekunders straff och Lappi 20 sekunder, allt för att släppa förarna i jakten om VM medalj före sig.

Skiftet innebar att Thierry Neuville går upp som fyra följd av Dan...

Publicerad: 2019-08-25 14:51


Mazda Rx7, vinnarbilen uppför Falerumsbacken.
© emotorsport.seÅtvidabergs MK körde Falerumsbacken för rallybilar under lördagen, snabbast totalt efter de tre åken uppför backen var Magnus Johansson i Mazda RX7:an, var närmare tre sekunder före Andreas Ekström i b-förarklassen.
In som tvåa totalt var Jimmy Ekström som körde hem A-förarnas 2wd klass, där halvs...

Publicerad: 2019-08-25 13:57


Fullträff för Toyota i Rallye Deutschland - Tänak drar ifrån i VM.
© Toyota Gazoo Racing.Thierry Neuville avslutade bäst i ADAC Rallye Deutschland, tog hem sträckseger på avslutningen och tjänade fem extra poäng, en bonuspoäng fick Sebastien Ogier med sig hem medan Ott Tänak sågs åtta genom sträckan.

Det Tyska VM Rallyt blev en triumf för Toyota Gazoo Racing som tog prispallen med si...

Publicerad: 2019-08-25 13:30


Tidigare nyheter:
Fullträff för Toyota i Rallye Deutschland - Tänak drar ifrån i VM.
Veiby & Andersson körde hem Rally Grimstad!
Liiten i 4wd, snabbast genom Stålsvängen.
B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
ADAC Rallye Deutschland, se Arena Panzerplatte live på Red Bull TV.
Badhotelletrally, Stålsväng, Umenatt och Falerumsbacke - följ lördagsrallyna.
Kartläsarbyte hos Lönnström inför East Sweden Rally.
Tänak och Neuville i hård kamp, tyngre för Ogier i poängjakten.
Kampen går vidare, PG och Åhlin utmanar på nytt i SM.
Åhlin utmanar på nytt i SM, kör East Sweden Rally.
Tänak, Neuville och Ogier i täten av Rallye Deutschland.
ADAC Opel Rallye Cup läggs ned, nya eldrivna Opel Corsa E ersätter 2020!
Badhotelletrallyt, 80 bilar på fyra sträckor runt Tranås!
Upplagt för Stålsväng i Sandviken, 35km special under lördagen.
Gröndal först i norden med nya Fiesta R5 MK2.
Tyska VM Rallyt igång, Tänak i topp efter torsdagens ss1.
60-talet åkare ger sig på Östgötarnas DM i Falerumsbacken.
Rally & Konst i Järnboås, tavlor och rallybilar visas den 7-8/9 under Ljusstråkshelgen.
Fagersta MK om Miles-Nattkröken den 5/10.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Klappjakten 14/09


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
Rally Turkey Marmaris 12-15/09


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Badhotelletrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.