Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inga oväntade segrare i SSRC Finalen.
PRESSRELEASE

Det som skiljer Sydsvenska Rallycupen från andra serier och mästerskap är att både de som vinner grundserien och de som vinner slutspelet (Finalen) belönas rikligt. Utöver 147.000:- från grundserien skulle nu ytterligare 120.000:- fördelas.

Slutspelet, finalen, kördes lördagen den 24 oktober på tre fantastiska, småländska specialsträckor plus en publiksträcka inne på High Chaparral. Banan gav 30 utslagsgivande kilometer att skilja förarna åt och värdiga vinnare skulle på så sätt utses i de fyra klasserna. I alla klasser slogs man om 30.000 kr, femton till ettan, tio till tvåan och fem till den som blir trea.

Sammanlagt har mer än 475 olika förare kommit i mål i årets tävlingar och strax över 60 av dem gjorde nu upp om titeln Mästare i Sydsvenska Rallycupen. Antalet som kommit i mål är något mer än föregående år och cupen förstärker helt klart sin position i rallysverige.

I klassen för R1A Grupp E trodde vi i förhandssnacket att de två A-förarna skulle dominera totalt. Så blev också fallet och mellan Stefan Ottosson, Vetlanda och Thobias Svensson, Hörby skiljde det i mål endast 1,7 sekunder eller strax över sex tiondelar av en sekund per kilometer. Men trots att Stefan och Thobias kamp får anses jämn så var den inget mot kampen om tredjeplatsen där B-förarna Jesper Larsson, Kristianstad och Andreas Olsson, Kalmar slogs om tiondelar hela tävlingen. Avståndet mellan dem på enskilda sträckor var 0,7, 1,5, 2,3, 0,4 och på sista sträckan 0,7 sekunder, vilket gjorde att Jesper tog tredjeplatsen med två tiondelars marginal eller omräknat sju tusendelar av en sekund per kilometer. Tror att Andreas kan räkna upp ungefär hundra ställen där han förlorade den tiden och de 5.000 kronorna som skiljde en fjärdeplats från en tredjeplats. Keith Wennberg, Skillingaryd var även i år bäste C-förare och det räckte till en femte plats.

Små, men inte jättesmå, var marginalen R1B i Grupp F VOC Mekonomen Rally. Det var också i denna klass B-och C-förarna tydligast lade sig i kampen om de tre första platserna men utan att nå ända fram. I täten som oftast Tom Kristensson, Hörby men tvåan i grundserien Anton Jansson, Kind fick denna dag ge sig mot Christer Westerdahl, Skillingaryd som tog hand om andraplatsen. B-föraren Sebastian Skoog, Wäxjö var den B-förare som kom närmast sin klassegrare då det skiljde 0,9 sek/km till Tom. Även segern i C-klassen Robin Liljegren var i denne klass närmast segraren med ett avstånd på 1,7 sek/km.

R4 4WD må kallas Kungaklassen men inte för att den är störst och ger de tätaste kamperna utan mer för att kungen sitter helt ohotad. Ingen kunde denna dag stå emot Stoffe Nilsson, Hässleholm som vann med mer än halvminuten för Robin Adolfsson, Wäxjö och minuten före 2013 års segrare Åke Jacobsson, Emådalen.

Den största klassen och det riktiga getingboet med minst tiotalet möjliga segrare var klassen för trimmade tvåhjulsdrivna R2/R3 2WD. Men skulle möjligen en B-förare kunna utmana de etablerade A-förarna? En av dem, Anton Claesson, Grimslöv, gjorde faktiskt det och gick in på en sjätte plats jämfört med hans nionde plats i förra årets final. C-föraren Rickard Mattisson var även han ovanligt högt upp i prislistan, för att vara C-förare, med en elfte plats.

Redan på den inledande publiksträckan satte framför allt fem förare upp ett väldigt högt tempo. Christopher Zeijlon, Skillingaryd, Johan Green, Hässleholm, Robert Scholander, Eksjö, Thomas Grönberg och Magnus Johansson, Älmhult kom i mål inom två sek. Men på den andra sträckan, 8,1 km Vissö gjorde Christopher ett avgörande ryck och distanserade de andra med mellan fem och tolv sekunder, ett avstånd som visade sig omöjligt att ta igen. Närmast var Magnus Johansson som med en fantomtid på sista sträckan gick från fjärde till andra plats och petade ner Johan Green till den tredje.

Cupledningen tackar för ännu ett framgångsrikt år och ser nu fram mot 2016. Under november månad kommer tävlingskalender och andra nyheter att presenteras när cupen nu går in på sin åttonde säsong.

Missa inte att följa SSRC på hemsida www.ssrc.se och på Facebook www.facebook.com/sydsvenskarallycupen/.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-10-28 21:54


B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, fyra fina sträckor, start i centrala Tranås och storpublik både vid start och mål området som ute på sträckorna. Arrangerande Team Skogsåkarna har jobbat hårt med marknadsföringen och när vädret visade sommartemperaturer lockades åskådarna ut i skogen!

Tävlingen var deltävling ...

Publicerad: 2019-08-24 22:39


Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
© Toyota Gazoo Racing.Allt ser ut att gå Toyota Gazoo Racings väg i ADAC Rallye Deutschland, inför söndagens avslutning ligger de topp tre - samma läge hade de under det finska rallyt innan förare föll i från.
När också Sebastien Ogier fick problem på sista sträckan, 42km långa Panzerplatte 2 med punktering och däckbyte...

Publicerad: 2019-08-24 21:42


ADAC Rallye Deutschland, se Arena Panzerplatte live på Red Bull TV.
© Hyundai Motorsport.Fyra sträckor dubbelt, lördagens fortsättning av ADAC Rallye Deutschland. Från fredagens sträckor genom vingårdarna i Moseldalen till Baumholder och övningsområdet Panzerplatte. Lördagens förmiddag går med två sträckor dubbelt. Efter en längre service går två sträckor på Panzerplatte, den ena 10km o...

Publicerad: 2019-08-23 21:18


Badhotelletrally, Stålsväng, Umenatt och Falerumsbacke - följ lördagsrallyna.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, Stålsvängen, Umenatten och Falerumsbacken - fyra av lördagens rallyn på hemmaplan. Badhotelletrallyt med 80-talet åkare ingår i E-Cupen med fyra sträckor under lördagen. Första start klockan 12 från centrala Tranås där Team Skogsåkarna arrangerar.

Stålsvängen hos Sandvikens MK ...

Publicerad: 2019-08-23 21:06


Kartläsarbyte hos Lönnström inför East Sweden Rally.
© Sven Thomsen. Till East Sweden Rally, årets femte SM deltävling kommer JSM ledaren, och R2 tvåan Pontus Lönnström med ny co-driver.
- Vi hälsar Stefan Gustavsson tävlandes för Ludvika MS välkommen till vårt team och in som ny co-driver i bilen.

Stefan är meriterad co-driver, har bland annat haft framg...

Publicerad: 2019-08-23 20:22


Tänak och Neuville i hård kamp, tyngre för Ogier i poängjakten.
© Toyota Gazoo Racing.Ott Tänak avslutade första etappen med sträckseger, har 2,8 sekunds marginal bak till Thierry Neuville. De båda kamperar i topp och har en jämn kamp,
- Inte komfortabelt att ha den här hårda fighten, men det är som vi förväntade. Tätt och jämt på de snabba sträckorna, förklarar ledaren.

...

Publicerad: 2019-08-23 19:36


Kampen går vidare, PG och Åhlin utmanar på nytt i SM.
© emotorsport.seTidigare idag kom anmälan till East Sweden Rally in från Fredrik Åhlin, senare i eftermiddag blev det också klart att Per-Gunnar PG Andersson gör ett nytt försök.

Det var upplagt för spännande kamp i Köping och Kolsvarundan när PG och Fredrik skulle möta Patrik Flodin och Johan Kristoffersson. R...

Publicerad: 2019-08-23 17:08


Åhlin utmanar på nytt i SM, kör East Sweden Rally.
© emotorsport.seFredrik Åhlin ger sig på en ny kamp i Rally SM, under fredagen lämnades anmälan för East Sweden Rally som körs första helgen i september. Ett 60-tal anmälda för SM klasserna i nuläget varav 11 i R5 klassen där Fredrik kör.

Fredrik och Joakim Sjöberg ledde efter fem sträckor i Kolsvarundan när en ...

Publicerad: 2019-08-23 05:50


Tänak, Neuville och Ogier i täten av Rallye Deutschland.
© Hyundai Motorsport.De allra första bilarna har just avverkat de tre sträckorna och är på väg mot serviceplatsen, leder gör Ott Tänak 3,2 sekunder före Thierry Neuville. In som trea Sebastien Ogier som har 10,5 sekund framåt. Bakom jagar bland annat Kris Meeke.

Efter två sträckor leder Kalle Rovanperä WRC2 Pro klass...

Publicerad: 2019-08-23 05:27


ADAC Opel Rallye Cup läggs ned, nya eldrivna Opel Corsa E ersätter 2020!
© Opel Motorsport.I Frankfurt kommer nya Opel Corsa-e visas upp i rallykostym på IAA, Opel arbetar stenhård med att ta fram den nya helt eldrivna rallybilen som ska ersätta dagens bensindrivna Opel Adam i märkescupen.

Under flera år var Opel Adam Cup det stora dragplåstret för unga talanger, ett bra pris för tävla...

Publicerad: 2019-08-22 23:25


Tidigare nyheter:
Badhotelletrallyt, 80 bilar på fyra sträckor runt Tranås!
Upplagt för Stålsväng i Sandviken, 35km special under lördagen.
Gröndal först i norden med nya Fiesta R5 MK2.
Tyska VM Rallyt igång, Tänak i topp efter torsdagens ss1.
60-talet åkare ger sig på Östgötarnas DM i Falerumsbacken.
Rally & Konst i Järnboås, tavlor och rallybilar visas den 7-8/9 under Ljusstråkshelgen.
Fagersta MK om Miles-Nattkröken den 5/10.
Fri start till EMK-Kannan, var med i Svenska RallyCupens utlottning!
Umenatten, lördagens deltävling i Övre Norras DM.
Följ förmiddagens shakedown inför Rallye Deutschland!
Veiby & Gröndal möter WRC åkare när NM serien går på asfalt i Rally Grimstad.
Toyota flyttade omtalade spoilern till helgens Tyska VM Rally.
Klart för start i Badhotelletrallyt.
50 bilar & 19 sträckor när WRC serien kör ADAC Rallye Deutschland.
Paddon bygger elektrisk rallybil, Hyundai Kona EV klar för test i vår.
Rallyarrangörer se hit, sugna på att köra deltävling i Svenska RallyCupen 2020?
Sju bilar från JN Motorsport i Falerumsbacken.
Läget i Rally SM tabellerna inför höstens avslutning.
Breen en R5 vinnare, vunnit för 5 olika R5 tillverkar på 8 månader!
Ny klasseger för Rabrenovic i Serbiska mästerskapet, Valjevski Rally.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Klappjakten 14/09


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
ADAC Rallye Deutschland 22-25/08


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MECA Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.