Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inga oväntade segrare i SSRC Finalen.
PRESSRELEASE

Det som skiljer Sydsvenska Rallycupen från andra serier och mästerskap är att både de som vinner grundserien och de som vinner slutspelet (Finalen) belönas rikligt. Utöver 147.000:- från grundserien skulle nu ytterligare 120.000:- fördelas.

Slutspelet, finalen, kördes lördagen den 24 oktober på tre fantastiska, småländska specialsträckor plus en publiksträcka inne på High Chaparral. Banan gav 30 utslagsgivande kilometer att skilja förarna åt och värdiga vinnare skulle på så sätt utses i de fyra klasserna. I alla klasser slogs man om 30.000 kr, femton till ettan, tio till tvåan och fem till den som blir trea.

Sammanlagt har mer än 475 olika förare kommit i mål i årets tävlingar och strax över 60 av dem gjorde nu upp om titeln Mästare i Sydsvenska Rallycupen. Antalet som kommit i mål är något mer än föregående år och cupen förstärker helt klart sin position i rallysverige.

I klassen för R1A Grupp E trodde vi i förhandssnacket att de två A-förarna skulle dominera totalt. Så blev också fallet och mellan Stefan Ottosson, Vetlanda och Thobias Svensson, Hörby skiljde det i mål endast 1,7 sekunder eller strax över sex tiondelar av en sekund per kilometer. Men trots att Stefan och Thobias kamp får anses jämn så var den inget mot kampen om tredjeplatsen där B-förarna Jesper Larsson, Kristianstad och Andreas Olsson, Kalmar slogs om tiondelar hela tävlingen. Avståndet mellan dem på enskilda sträckor var 0,7, 1,5, 2,3, 0,4 och på sista sträckan 0,7 sekunder, vilket gjorde att Jesper tog tredjeplatsen med två tiondelars marginal eller omräknat sju tusendelar av en sekund per kilometer. Tror att Andreas kan räkna upp ungefär hundra ställen där han förlorade den tiden och de 5.000 kronorna som skiljde en fjärdeplats från en tredjeplats. Keith Wennberg, Skillingaryd var även i år bäste C-förare och det räckte till en femte plats.

Små, men inte jättesmå, var marginalen R1B i Grupp F VOC Mekonomen Rally. Det var också i denna klass B-och C-förarna tydligast lade sig i kampen om de tre första platserna men utan att nå ända fram. I täten som oftast Tom Kristensson, Hörby men tvåan i grundserien Anton Jansson, Kind fick denna dag ge sig mot Christer Westerdahl, Skillingaryd som tog hand om andraplatsen. B-föraren Sebastian Skoog, Wäxjö var den B-förare som kom närmast sin klassegrare då det skiljde 0,9 sek/km till Tom. Även segern i C-klassen Robin Liljegren var i denne klass närmast segraren med ett avstånd på 1,7 sek/km.

R4 4WD må kallas Kungaklassen men inte för att den är störst och ger de tätaste kamperna utan mer för att kungen sitter helt ohotad. Ingen kunde denna dag stå emot Stoffe Nilsson, Hässleholm som vann med mer än halvminuten för Robin Adolfsson, Wäxjö och minuten före 2013 års segrare Åke Jacobsson, Emådalen.

Den största klassen och det riktiga getingboet med minst tiotalet möjliga segrare var klassen för trimmade tvåhjulsdrivna R2/R3 2WD. Men skulle möjligen en B-förare kunna utmana de etablerade A-förarna? En av dem, Anton Claesson, Grimslöv, gjorde faktiskt det och gick in på en sjätte plats jämfört med hans nionde plats i förra årets final. C-föraren Rickard Mattisson var även han ovanligt högt upp i prislistan, för att vara C-förare, med en elfte plats.

Redan på den inledande publiksträckan satte framför allt fem förare upp ett väldigt högt tempo. Christopher Zeijlon, Skillingaryd, Johan Green, Hässleholm, Robert Scholander, Eksjö, Thomas Grönberg och Magnus Johansson, Älmhult kom i mål inom två sek. Men på den andra sträckan, 8,1 km Vissö gjorde Christopher ett avgörande ryck och distanserade de andra med mellan fem och tolv sekunder, ett avstånd som visade sig omöjligt att ta igen. Närmast var Magnus Johansson som med en fantomtid på sista sträckan gick från fjärde till andra plats och petade ner Johan Green till den tredje.

Cupledningen tackar för ännu ett framgångsrikt år och ser nu fram mot 2016. Under november månad kommer tävlingskalender och andra nyheter att presenteras när cupen nu går in på sin åttonde säsong.

Missa inte att följa SSRC på hemsida www.ssrc.se och på Facebook www.facebook.com/sydsvenskarallycupen/.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-10-28 21:54


Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
© Mats Myrsell.Rally de Asturias Histórico, med basen i spanska Pravia med 13 mil asfalt väntar för FIA Historic Sporting Rally Championships tredje deltävling. Redan ikväll hålls officiell start och invigning men först vid 16-tiden under fredagen går startskottet, fyra sträckor på närmare 6 mil under kvällen. Sju...

Publicerad: 2019-05-23 20:09


Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Mentorskap där etablerade SM-arrangörer stöttar nya. Viktigt att ge nya och unga förare utrymme att tävla i större sammanhang. Rally-SM ska genom samarbete och kvalitetssäkring stärkas som mästerskap, som varumärke och som plantskolaför svenska rallytalanger, framtida WRC-förare.

För detta har 13...

Publicerad: 2019-05-23 17:55


Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Om en vecka drar South Swedish Rally igång. Först ut till Millebygdens Arena är Johan Kristoffersson, segeraspirant i en trimmad VW Polo.

Arvikaföraren har gått från att vara vinnare i banracing och dubbel världsmästare i rallycross till att också segra i rallytävlingar. SM-debuten i vinterns Ber...

Publicerad: 2019-05-23 16:59


Fyra Yaris WRC till Sardinien.
Precis som i Rally Sweden kommer Toyota Gazoo Racing köra fyra Yaris WRC när VM serien kommer till Sardinien. In som fjärde man och anmäld för Tommi Mäkinen Racing är Juho Hänninen.

Finländaren agerar testförare åt teamet och starten sker just i syfte att testa bilen på de tuffa förhållandena i d...

Publicerad: 2019-05-23 12:57


100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
© emotorsport.seLaxå Rallyt där Laxå MK arrangerar är deltävling för Stockholms DM dit de tävlande kommer för 27km special på tre sträckor. Arrangören är tillbaka efter en tids tystnad som arrangör av större tävling, en nystart med 100 bilar till start där Jerker Axelsson ses bland föråkarna.
Flera flitigt tävland...

Publicerad: 2019-05-22 22:52


Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
© emotorsport.seTvå dagars Back SM i Lima väntar, Lima-Racet hos Lima MS där rallybilar finns i listan. Backen som ska nötas är 1266m och helt på grus.
34 av de 62 åkarna kör rallybil uppför backen, 26 i Trimmat 2wd där Mikael Lundberg, Johan Eriksson, Andreas Levin, Kenneth Olsson och Magnus Proos är erkänt snabb...

Publicerad: 2019-05-22 22:40


Vårsprint på Kalvholmen.
© emotorsport.seKarlstads Motorclub Bil kör Vårsprinten, just vad det låter som. En sprint på grus och asfalt som körs tre gånger på Kalvholmens folkracebana - två varv per heat. I rallyklasserna, fyra till antalet ses 24 ekipage, ensam i Ungdomsrally är Andreas Jacobsson. Två åkare gör upp i 4wd där Thomas Sjöqvis...

Publicerad: 2019-05-22 22:07


Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbaecher.Efter några slitiga veckor står nu åter Sebastians egen Peugeot 208 R2 klar för tävling, endast pappersbiten som väntas vara klar inom kort. Det var för ganska exakt en månad sedan Sebastian med inhoppande co-driver André Ekström kraschade hårt i hemmatävlingen Hejdesprinten. Grabbarna kom lite snet...

Publicerad: 2019-05-22 21:45


Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
© Tom Kristensson Motorsport.Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.
Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom
Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan rikti...

Publicerad: 2019-05-22 20:58


Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
© emotorsport.seDäckfrågan är alltid en het potatis, ökat vägslitage och framför allt handlar det om genande i kurvor där spår upp mot en meter eller mer utanför vägen är mer regel än undantag, självklart beroende på var i landet man är. Resultatet får arrangören stå för, återställningen och ökade kostnader som i n...

Publicerad: 2019-05-21 23:08


Tidigare nyheter:
Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.
Video, se Camilli testa nya Fiesta R5.
Seger i Midsommardansen för Victor & Victor - nu mot Tyskland.
Video, M-Sport och Toyota testar inför Rally de Portugal.
Seger direkt för nya Fabia R5 EVO.
Nya tuffa Alpine A110 byggs för rallyskogen - leverans i slutet av året!
226 ekipage när anmälan till Midnattssolsrallyt stängde.
Foto från Midsommardansen.
Lundberg & Arhusiander revanschsugna när Rally-EM kommer till Lettland.
Jonasson tillbaka i topp, vann Midsommardansen.
Johansson i Mazda RX7 snabbast i Kungsängssprinten.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.