Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nattkröken avslutar årets AutoExperten Rallycup.
PRESSRELEASE

Det kommer att bli en spännande avslutning på årets AutoExperten Rallycup nu på lördag då Fagersta MK arrangerar sin smått klassiska Nattkröken, som förr alltid kördes på natten därav namnet. Det är den sjunde och sista deltävlingen ingående i 7 klubbars och AutoExperten Rallycup. Det är klara vinnare i några klasser men andra och tredje platserna kan komma att skifta i den sista deltävlingen.

Det är näst intill hundra anmälda på lördag och det är många namnkunniga ekipage i startlistan. Om vi börjar med klassen 4 WD så har vi Michael Holmgren Gnesta MK som redan har vunnit men vill säkert ta ytterligare en seger, han får bra motstånd från bl.a. Ronnie Jakobsson Kolsva MS och Micke ”Pulver” Persson från Fagersta MK.

Det kommer att bli sekundstrider i den mycket jämna klasen A förare 2 WD för där hittar vi Håkan Långkvist Fagersta MK och alltid snabbe Ola Axelsson Västerås MS sen har vi Tomas ” Lången” Pettersson Grangärde RRC i sin vältrimmade Ford Escort. Så kommer det en snabb norrman nämligen Steve Rökland och han vill nog vara med bland de främsta.
Nästa klass är B förare 2 WD där Joakim Lindell Almunge MK står över eftersom han redan vunnit men Jimmy Eriksson Rasbo MK tar chansen att kliva upp på silverplats men både Jesper Forsell Kolsva MS och Niklas Albinsson Fredriksbergs MK är segeraspiranter på lördag.
Med lite poängomräkning så är det lika läge mellan Stefan Andersson Västerås MS och Oscar Vöks Fredriksbergs MK i C förare 2 WD där kan Fritjof Vikström Fredriksbergs MK säkert klämma sig emellan de båda andra och ta poäng så det är bäddat för dramatik i denna klass, även Mikael Högback Västerås MS kan vara topp tre.

Lite märkligt är det i klassen VOC, Grp N -14.00 A och B förare att ingen av de tre i serietoppen är anmälda utan här är det Christian Granfors Kolsva MS och Erik Brodin Sandvikens MK som får bära favoritskapet de kommer att få se upp för Nils Strömgren Fagersta MK och Jukka Latvasalo Eskilstuna MK här har vi också en förare som har aviserat att han kör sin sista tävling efter 50 års tävlande, nämligen Anders Ellner SMK Södermanland det är nog inte så många som kan slå det, man förknippar annars Anders med SMK Kungsör men den klubben existerar inte inom SBF sedan några år tillbaka.
Anders har inte bara tävlat utan har också varit arrangör och fixare under många Mälarrallyn.
Hädanefter kommer vi troligtvis att få se hans bisittare, barnbarnet Joakim Ellner - Landberg ta plats bakom ratten istället.
Nu har vi kommit till den största klassen deltagarmässigt VOC, Grp N – 14.00 C förare med 21 anmälda och det är bröderna Alarik Magnus och Martin från Örsundsbro MK som tillhör favoriterna och som ligger etta och tvåa i sammandraget men Torbjörn Anderstedt Eskilstuna MK och Lars Andersson SMK Sala kan nog tänka sig en pallplats.

Det är nästan lika många i Grp E klassen som innehåller både A B och C förare, 19 anmälda, Jimmy Kullander Katrineholms MK kommer inte till start med 23 poäng till godo på hemmaföraren Johan Pettersson Fagersta MK som ligger tvåa med 88 poäng som i sin tur jagas av Janne Kolmbäck Taxinge MK på tredje plats med 64 poäng.

Fortåkande Mikael Wisti från hemmaklubben Fagersta MK som vann senast i Brukssvängen kommer den här gången att få hårt motstånd från Erik ” Eken” Johansson SMK Hedemora i en Audi Quattro. Tom Silèn Örsundsbro MK är redan klar mästare i klassen App.K

Ungdomsklassen har under året dominerats av SMK Salas Elias Lundberg i de flesta tävlingar han ställt upp i, och givetvis även i AutoExperten Rallycup så det blir säkert en vinst i årets sista tävling också om allt går som det ska, det andra ekipaget är Mathias Savela Stockholms BK. Det tillkommer säkert några efteranmälda i de olika klasserna som vill åka årets sista tävling.

Arrangörerna i Fagersta MK bjuder de tävlande 33 km fördelat på fem stycken spännande specialsträckor runt Fagersta och med första start Kl: 11.00

Sedan återstår prisutdelningsfesten den 7 nov. på Brukshotellet i Fagersta.
Välkomna hälsar 7 klubbars gm. Thord S


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-10-19 19:31


Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Om en vecka drar South Swedish Rally igång. Först ut till Millebygdens Arena är Johan Kristoffersson, segeraspirant i en trimmad VW Polo.

Arvikaföraren har gått från att vara vinnare i banracing och dubbel världsmästare i rallycross till att också segra i rallytävlingar. SM-debuten i vinterns Ber...

Publicerad: 2019-05-23 16:59


Fyra Yaris WRC till Sardinien.
Precis som i Rally Sweden kommer Toyota Gazoo Racing köra fyra Yaris WRC när VM serien kommer till Sardinien. In som fjärde man och anmäld för Tommi Mäkinen Racing är Juho Hänninen.

Finländaren agerar testförare åt teamet och starten sker just i syfte att testa bilen på de tuffa förhållandena i d...

Publicerad: 2019-05-23 12:57


100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
© emotorsport.seLaxå Rallyt där Laxå MK arrangerar är deltävling för Stockholms DM dit de tävlande kommer för 27km special på tre sträckor. Arrangören är tillbaka efter en tids tystnad som arrangör av större tävling, en nystart med 100 bilar till start där Jerker Axelsson ses bland föråkarna.
Flera flitigt tävland...

Publicerad: 2019-05-22 22:52


Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
© emotorsport.seTvå dagars Back SM i Lima väntar, Lima-Racet hos Lima MS där rallybilar finns i listan. Backen som ska nötas är 1266m och helt på grus.
34 av de 62 åkarna kör rallybil uppför backen, 26 i Trimmat 2wd där Mikael Lundberg, Johan Eriksson, Andreas Levin, Kenneth Olsson och Magnus Proos är erkänt snabb...

Publicerad: 2019-05-22 22:40


Vårsprint på Kalvholmen.
© emotorsport.seKarlstads Motorclub Bil kör Vårsprinten, just vad det låter som. En sprint på grus och asfalt som körs tre gånger på Kalvholmens folkracebana - två varv per heat. I rallyklasserna, fyra till antalet ses 24 ekipage, ensam i Ungdomsrally är Andreas Jacobsson. Två åkare gör upp i 4wd där Thomas Sjöqvis...

Publicerad: 2019-05-22 22:07


Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbaecher.Efter några slitiga veckor står nu åter Sebastians egen Peugeot 208 R2 klar för tävling, endast pappersbiten som väntas vara klar inom kort. Det var för ganska exakt en månad sedan Sebastian med inhoppande co-driver André Ekström kraschade hårt i hemmatävlingen Hejdesprinten. Grabbarna kom lite snet...

Publicerad: 2019-05-22 21:45


Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
© Tom Kristensson Motorsport.Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.
Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom
Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan rikti...

Publicerad: 2019-05-22 20:58


Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
© emotorsport.seDäckfrågan är alltid en het potatis, ökat vägslitage och framför allt handlar det om genande i kurvor där spår upp mot en meter eller mer utanför vägen är mer regel än undantag, självklart beroende på var i landet man är. Resultatet får arrangören stå för, återställningen och ökade kostnader som i n...

Publicerad: 2019-05-21 23:08


PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
© emotorsport.se 241 anmälda, 52km och 9 sträckor och bara 11 klasser, den 8:e juni klockan 9:00 släpps ekipagen i Lars-Erik Torph Memorial Rally iväg på andra deltävlingen i Svenska RallyCupen. På plats om poäng är också Västras FM och Suzuki 1300 RallyCup innan man tar målgång vid 17-tiden!

Årets intresse för ...

Publicerad: 2019-05-21 21:43


61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
© emotorsport.seInte förrän idag släppte arrangören bakom Rallye de Portugal anmälningslistan till tävlingen som startar nästa vecka - 61 bilar och Svenskt på startlinjen.

Den största överraskningen släppte Hyundai Motorsport vid lunchtid, att Sebastien Loeb tar över Andreas Mikkelsens sits i teamets andrabil. K...

Publicerad: 2019-05-21 17:44


Tidigare nyheter:
Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.
Video, se Camilli testa nya Fiesta R5.
Seger i Midsommardansen för Victor & Victor - nu mot Tyskland.
Video, M-Sport och Toyota testar inför Rally de Portugal.
Seger direkt för nya Fabia R5 EVO.
Nya tuffa Alpine A110 byggs för rallyskogen - leverans i slutet av året!
226 ekipage när anmälan till Midnattssolsrallyt stängde.
Foto från Midsommardansen.
Lundberg & Arhusiander revanschsugna när Rally-EM kommer till Lettland.
Jonasson tillbaka i topp, vann Midsommardansen.
Johansson i Mazda RX7 snabbast i Kungsängssprinten.
Appendix K totalsnabbast i Lundasprinten, Porscheseger för andra året.
Victor & Jonas 2:a i Midsommardansen, utökar ledningen i SSRC.
Dubbelt Svenskt i EM när Spanska Rally de Asturias körs.
Östberg får uppdaterad C3 R5 till Rallye de Portugal.
Följ lördagens rallyresultat genom Sverige!Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.