GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nattkröken avslutar årets AutoExperten Rallycup.
PRESSRELEASE

Det kommer att bli en spännande avslutning på årets AutoExperten Rallycup nu på lördag då Fagersta MK arrangerar sin smått klassiska Nattkröken, som förr alltid kördes på natten därav namnet. Det är den sjunde och sista deltävlingen ingående i 7 klubbars och AutoExperten Rallycup. Det är klara vinnare i några klasser men andra och tredje platserna kan komma att skifta i den sista deltävlingen.

Det är näst intill hundra anmälda på lördag och det är många namnkunniga ekipage i startlistan. Om vi börjar med klassen 4 WD så har vi Michael Holmgren Gnesta MK som redan har vunnit men vill säkert ta ytterligare en seger, han får bra motstånd från bl.a. Ronnie Jakobsson Kolsva MS och Micke ”Pulver” Persson från Fagersta MK.

Det kommer att bli sekundstrider i den mycket jämna klasen A förare 2 WD för där hittar vi Håkan Långkvist Fagersta MK och alltid snabbe Ola Axelsson Västerås MS sen har vi Tomas ” Lången” Pettersson Grangärde RRC i sin vältrimmade Ford Escort. Så kommer det en snabb norrman nämligen Steve Rökland och han vill nog vara med bland de främsta.
Nästa klass är B förare 2 WD där Joakim Lindell Almunge MK står över eftersom han redan vunnit men Jimmy Eriksson Rasbo MK tar chansen att kliva upp på silverplats men både Jesper Forsell Kolsva MS och Niklas Albinsson Fredriksbergs MK är segeraspiranter på lördag.
Med lite poängomräkning så är det lika läge mellan Stefan Andersson Västerås MS och Oscar Vöks Fredriksbergs MK i C förare 2 WD där kan Fritjof Vikström Fredriksbergs MK säkert klämma sig emellan de båda andra och ta poäng så det är bäddat för dramatik i denna klass, även Mikael Högback Västerås MS kan vara topp tre.

Lite märkligt är det i klassen VOC, Grp N -14.00 A och B förare att ingen av de tre i serietoppen är anmälda utan här är det Christian Granfors Kolsva MS och Erik Brodin Sandvikens MK som får bära favoritskapet de kommer att få se upp för Nils Strömgren Fagersta MK och Jukka Latvasalo Eskilstuna MK här har vi också en förare som har aviserat att han kör sin sista tävling efter 50 års tävlande, nämligen Anders Ellner SMK Södermanland det är nog inte så många som kan slå det, man förknippar annars Anders med SMK Kungsör men den klubben existerar inte inom SBF sedan några år tillbaka.
Anders har inte bara tävlat utan har också varit arrangör och fixare under många Mälarrallyn.
Hädanefter kommer vi troligtvis att få se hans bisittare, barnbarnet Joakim Ellner - Landberg ta plats bakom ratten istället.
Nu har vi kommit till den största klassen deltagarmässigt VOC, Grp N – 14.00 C förare med 21 anmälda och det är bröderna Alarik Magnus och Martin från Örsundsbro MK som tillhör favoriterna och som ligger etta och tvåa i sammandraget men Torbjörn Anderstedt Eskilstuna MK och Lars Andersson SMK Sala kan nog tänka sig en pallplats.

Det är nästan lika många i Grp E klassen som innehåller både A B och C förare, 19 anmälda, Jimmy Kullander Katrineholms MK kommer inte till start med 23 poäng till godo på hemmaföraren Johan Pettersson Fagersta MK som ligger tvåa med 88 poäng som i sin tur jagas av Janne Kolmbäck Taxinge MK på tredje plats med 64 poäng.

Fortåkande Mikael Wisti från hemmaklubben Fagersta MK som vann senast i Brukssvängen kommer den här gången att få hårt motstånd från Erik ” Eken” Johansson SMK Hedemora i en Audi Quattro. Tom Silèn Örsundsbro MK är redan klar mästare i klassen App.K

Ungdomsklassen har under året dominerats av SMK Salas Elias Lundberg i de flesta tävlingar han ställt upp i, och givetvis även i AutoExperten Rallycup så det blir säkert en vinst i årets sista tävling också om allt går som det ska, det andra ekipaget är Mathias Savela Stockholms BK. Det tillkommer säkert några efteranmälda i de olika klasserna som vill åka årets sista tävling.

Arrangörerna i Fagersta MK bjuder de tävlande 33 km fördelat på fem stycken spännande specialsträckor runt Fagersta och med första start Kl: 11.00

Sedan återstår prisutdelningsfesten den 7 nov. på Brukshotellet i Fagersta.
Välkomna hälsar 7 klubbars gm. Thord S


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-10-19 19:31


Foto från Badhotelletrallyt.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt avgjordes under lördagen, fyra sträckor och start och mål i centrala Tranås intill sponsorn Badhotellet. 80-talet ekipage och mycket publik i skogarna, tävlingen ingick som fjärde deltävling i E-Cupen 2019.

Daniel Karlsson tog hem segern totalt, b-föraren var då sju sekunder för...

Publicerad: 2019-08-25 20:20


Jonasson körde hem Umenatten.
Umenatten med Umeå AK avgjordes under lördagen, totalt fyra sträckor och Jörgen Jonasson var snabbast totalt i Skoda Fabia R5. Segern totalt togs med 1:22 minut före Marcus Nilsson, ett par sekunder bakom var Nils Östgård som toppade 2wd.

Östgård var tre minuter före Ingemar Svensson och Conny Er...

Publicerad: 2019-08-25 17:13


WRC tabellerna efter ADAC Rallye Deutschland, Toyota närmar sig Hyundai.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak förstärker greppet om WRC ledningen efter segern i Tyskland, men bilen började påvisa problem redan på näst sista sträckan och farhågorna för teamet var att åter få se en trippel försvinna, men allt höll och Estländaren tog segern. Upp som tvåa, förbi Sebastien Ogier är Thierry Neuville bl...

Publicerad: 2019-08-25 15:12


Teamorder in till slutmålet kastade om resultaten i Tyskland.
© Hyundai Motorsport.Såväl Esapekka Lappi som Dani Sordo fick ta det extra lugnt ned till slutmålet i ADAC Rallye Deutschland, Sordo plockade på sig 30 sekunders straff och Lappi 20 sekunder, allt för att släppa förarna i jakten om VM medalj före sig.

Skiftet innebar att Thierry Neuville går upp som fyra följd av Dan...

Publicerad: 2019-08-25 14:51


Mazda Rx7, vinnarbilen uppför Falerumsbacken.
© emotorsport.seÅtvidabergs MK körde Falerumsbacken för rallybilar under lördagen, snabbast totalt efter de tre åken uppför backen var Magnus Johansson i Mazda RX7:an, var närmare tre sekunder före Andreas Ekström i b-förarklassen.
In som tvåa totalt var Jimmy Ekström som körde hem A-förarnas 2wd klass, där halvs...

Publicerad: 2019-08-25 13:57


Fullträff för Toyota i Rallye Deutschland - Tänak drar ifrån i VM.
© Toyota Gazoo Racing.Thierry Neuville avslutade bäst i ADAC Rallye Deutschland, tog hem sträckseger på avslutningen och tjänade fem extra poäng, en bonuspoäng fick Sebastien Ogier med sig hem medan Ott Tänak sågs åtta genom sträckan.

Det Tyska VM Rallyt blev en triumf för Toyota Gazoo Racing som tog prispallen med si...

Publicerad: 2019-08-25 13:30


Veiby & Andersson körde hem Rally Grimstad!
© Rally NM.KNA Rally Grimstad, lördagens deltävling i Norska Mästerskapet där man gick helt på asfalt, totalt åtta körda sträckor. Det var jämt på sträckorna, men snabbast genom var Ole Christian Veiby och Jonas Andersson, de tappade bara en sträckseger under dagen.

Deras jämn och snabbhet hade till dagens...

Publicerad: 2019-08-25 11:42


Liiten i 4wd, snabbast genom Stålsvängen.
Stålsvängen hos Sandvikens MK, två olika sträckor varav en kördes dubbelt när Nedre Norras FM och Upplands DM körde om poängen. Films MKs Johan Wesslen i Mazda 323 toppade den inledande sträckan ett par sekunder före Jari Liiten och med 2wd åkande Tomas Lången Pettersson som sträcktrea.
Liiten öka...

Publicerad: 2019-08-25 10:05


B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, fyra fina sträckor, start i centrala Tranås och storpublik både vid start och mål området som ute på sträckorna. Arrangerande Team Skogsåkarna har jobbat hårt med marknadsföringen och när vädret visade sommartemperaturer lockades åskådarna ut i skogen!

Tävlingen var deltävling ...

Publicerad: 2019-08-24 22:39


Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
© Toyota Gazoo Racing.Allt ser ut att gå Toyota Gazoo Racings väg i ADAC Rallye Deutschland, inför söndagens avslutning ligger de topp tre - samma läge hade de under det finska rallyt innan förare föll i från.
När också Sebastien Ogier fick problem på sista sträckan, 42km långa Panzerplatte 2 med punktering och däckbyte...

Publicerad: 2019-08-24 21:42


Tidigare nyheter:
Fullträff för Toyota i Rallye Deutschland - Tänak drar ifrån i VM.
Veiby & Andersson körde hem Rally Grimstad!
Liiten i 4wd, snabbast genom Stålsvängen.
B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
ADAC Rallye Deutschland, se Arena Panzerplatte live på Red Bull TV.
Badhotelletrally, Stålsväng, Umenatt och Falerumsbacke - följ lördagsrallyna.
Kartläsarbyte hos Lönnström inför East Sweden Rally.
Tänak och Neuville i hård kamp, tyngre för Ogier i poängjakten.
Kampen går vidare, PG och Åhlin utmanar på nytt i SM.
Åhlin utmanar på nytt i SM, kör East Sweden Rally.
Tänak, Neuville och Ogier i täten av Rallye Deutschland.
ADAC Opel Rallye Cup läggs ned, nya eldrivna Opel Corsa E ersätter 2020!
Badhotelletrallyt, 80 bilar på fyra sträckor runt Tranås!
Upplagt för Stålsväng i Sandviken, 35km special under lördagen.
Gröndal först i norden med nya Fiesta R5 MK2.
Tyska VM Rallyt igång, Tänak i topp efter torsdagens ss1.
60-talet åkare ger sig på Östgötarnas DM i Falerumsbacken.
Rally & Konst i Järnboås, tavlor och rallybilar visas den 7-8/9 under Ljusstråkshelgen.
Fagersta MK om Miles-Nattkröken den 5/10.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Klappjakten 14/09


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
Rally Turkey Marmaris 12-15/09


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Badhotelletrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.