Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nu ska det avgöras - VOC´s riksserier 2015 kör final.
PRESSRELEASE

Nu ska allt avgöras i VOC Mekonomen Rallys nationella serier, SommarSerien och SverigeSerien. Rikspokalen i Örebro är arenan för årets sista batalj. Nu ska pallplatser, pokaler och medaljer anno 2015 få sina slutgiltiga ägare. Och det mesta är ännu inte slutligt avgjort. Det är laddat för ännu en episk årsavslutning i VOC Mekonomen Rally.

Att det är tufft ända in på mållinjen i årets sista tävling är mer regel än undantag i VOC Mekonomen Rally, men i år är det alldeles speciellt tufft.
– Den nya regel vi har infört i år som innebär att alla ska räkna med finaltävlingen i sina individuella serier har verkligen tillfört extra spänning och krydda ända in på säsongsupploppet. I år är det ovanligt mycket som ligger vidöppet inför finaltävlingen, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Tom Kristensson är i praktiken klar segrare i Elit A
Den enkla matematiken är i-och-med att alla ska räkna med finalen att årets resultat för varje förare är det antal poäng man har inför finalen plus de poäng man kör ihop i finaltävlingen, det vill säga allt mellan noll (om man inte kommer till start) och de trettio poäng man får för en seger.
– För Tom och CoDrivern Timmy Berntsson är SverigeSeriesegern i praktiken redan klar, direkt man tar emot tidkortet och därmed säkrar 5 poäng så kan ingen slå duon. I SommarSerien är man trots en helt överlägsen serie faktiskt inte lika klara, men kommer man bara i mål så är man faktiskt helt säkra även där med de poäng som det inbringar. Bakom Tom och Timmy är det intressantare, kvartetten Lars Ohlsson, Christer Westerdahl, Ingvar Nilsson och Daniel Andersson slåss hårt om de övriga pallplatserna i såväl SverigeSerie som SommarSerie. En trevlig kuriosa är att Kim Nilsson faktiskt fortfarande har chans på en pallplats i SommarSerien trots en motig säsong bortom all rim och reson.

Eckhardt är årets man i Elit B
Frederick Eckhardt och Codriver Charlie Ekström har i praktiken haft ett stabilt grepp om handlingarna i Elit B hela året.
– I SommarSerien är de faktiskt redan oslagbara, det är den enda placering i serierna som faktiskt redan är 100 % klar. Huvudkombattanterna i striden om de övriga pallplatserna i SommarSerien är en hel rad namn: Erik Stenberg, Rasmus Lundh, Per Allo, Mattias Andersson och Kent-Ola Björklund kan alla nå pallen. Att påstå att det kommer att laddas friskt är nog inget man blir miljonär på hos Betsafe, eller ens något som de ger odds på.

André Nygren i Cupklassen
Årets stora stjärnskott i VOC Mekonomen Rallys Cupklass och, törs vi påstå, även i svenskt rally i stort heter André Nygren.
– Årets resa för 21 åringen från Torsby har varit helt fantastisk. Han gjorde rallydebut så sent som i januari i år med en tredjeplats direkt i debuten. Sedan har han gått från klarhet till klarhet, det enda som kunnat störa André har varit tekniska problem. VinterSerien säkrade han redan i februari uppe i Vännäs. Han säkrar SverigeSerien i samma sekund som han tar emot tidkortet i Örebro. I SommarSerien kan han fortfarande utmanas även om segern känns högst sannolik även där – en trippel alltså inom nära räckhåll i VOC Mekonomen Rally, en av landets allra tuffaste rallyklassser, i debutsäsongen! Vad ska man säga?

Daniel Thorp, Fredrik Hagelin och Emil Andersson är huvudutmanarna och först i kön att ta övriga pallplatser i både SverigeSerie och SommarSerie. Men de är långt ifrån ensamma. Både Sverige- och SommarSerie i årets Cupklass är vidöppna och så tajta poängmässigt att i princip alla förare som idag ligger topp tio kan avancera upp till pallen om allt faller in rätt.
– Unikt! Och om det är någon som tvekar på att det kommer att laddas friskt även här så kan ni omedelbart sluta med det. På lördag eftermiddag har vi resultatet.

Elias Lundberg eller Isac Nordström i juniorklassen!
Årets namn i VOC Mekonomen Rallys juniorklass har varit Elias Lundberg. Men han har hela tiden utmanats av kompisen Isac Nordström.
– Även om Elias har plockat i stort sett storslam så kan han snubbla på målinjen. Isac har fortfarande möjlighet att snuva Elias på segern i både SverigeSerie och SommarSerie. Dessa unga herrar kommer med all sannolikhet att sluta etta och tvåa i serierna. Bakom dem så är den kvarvarande pallplatsen i SommarSerien en fajt mellan brödena Holm, Rasmus och Johan. Rasmus redan klar i SverigeSerien medan Johan fortfarande kan utmana i SommarSerien.

Efter målgång tar vi oss snabbt till fashionabla Resturang Ritz
Efter finaltävlingen i Örebro flyttar vi oss till den fashionabla restaurangen och nattklubben Ritz i centrala Örebro, ett etablissemang framröstat som en av landets finaste nattklubbar. Där blir det traditionell middag och prisceremoni under festliga former.
– Vårt prisbord ska också fördelas, som vanligt lottas detta i huvudsak ut bland Topp-10 i respektive klass: A-B-C och Junior. Och i sedvanlig ordning så måste man vara där för att ta emot sitt pris, annars går priset vidare till någon annan.

Spännande upplösning på en fantastiskt spännande säsong! Välkomna till en fantastisk final. Och till en fantastiskt spännande prisutdelning i stilfulla lokaliteter


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-10-16 17:13


Rallyarrangörer se hit, sugna på att köra deltävling i Svenska RallyCupen 2020?
© Svenska RallyCupen.Nu är det dags att förbereda en nionde raka säsong med Svenska RallyCupen. Vi är bara i halvtid med årets säsong men blickar redan fram mot nästa år, i september ska tävlingarna vara sökta hos SBF och i oktober vill vi kunna presentera nästa års kalender!

Är du rallyarrangör 2020 och sugen på att...

Publicerad: 2019-08-20 19:59


Sju bilar från JN Motorsport i Falerumsbacken.
© emotorsport.seJN Motorsport satsar allt de har och kommer till start med sju bilar i hemmatävlingen Falerumsbacken, Åtvidabergs MK på lördag!

I Grupp-E Elit hittar vi förra årets segrare och även snabbaste Grupp-E Christoffer Johansson, som i år har Linda Nilsson med sig som kartläsare, även formstarka sprint...

Publicerad: 2019-08-20 17:48


Läget i Rally SM tabellern inför höstens avslutning.
© emotorsport.seEfter fyra av sex genomförda SM deltävlingar ser flera klasser klart spännande ut inför avslutningen med nästkommande East Sweden Rally i början på september och senare finalen med Rally Blekinge i slutet av samma månad.

Flodin i 4wd topp.
I Trimmat 4wd, R5 är det Patrik Flodin som drog ...

Publicerad: 2019-08-19 21:41


Breen en R5 vinnare, vunnit för 5 olika R5 tillverkar på 8 månader!
© Hyundai Motorsport.Craig Breen är en riktig R5 vinnare, bara i år har han tagit fyra R5 modeller till totalseger, senast i raden är helgens Today´s Ulster Rally där han tävlade med Hyundai i20 R5 och tog totalsegern 20 sekunder före Matt Edwards.

I slutet av juni körde han hem Renties Ypres Rally i en Volkswagen Po...

Publicerad: 2019-08-19 21:27


Ny klasseger för Rabrenovic i Serbiska mästerskapet, Valjevski Rally.
I helgen avgjordes Serbiska Valjevski Rally, Bulgaren Miroslav Angelov i en Skoda Fabia R5 körde hem totalsegern med 2:27 minut. Bakom var stockholmsboende Vladica Rabrenovic med Ana Golic i högerstolen med egna Wrr Motors Renault Clio R3.

I mitten på maj kördes första deltävlingen i Serbiska Mäs...

Publicerad: 2019-08-19 21:21


Så sänder SVT & RedBull TV från Rallye Deutschland.
© Hyundai Motorsport.Ikväll är Sveriges Television tillbaka med Rallymagasinet inför det Tyska VM Rallyt, som gäst ses bland annat Pontus Tidemand som kommer köra den nästkommande deltävlingen, det Turkiska VM Rallyt i september.

Efter avslutad tävling återkommer SVT med ett timmeslångt sammandrag från tävlingen. Med...

Publicerad: 2019-08-19 21:03


Västras FM serie summerat efter Dalslandstjuren.
Femte deltävlingen var Dalslandstjuren som Dals MK arrangerade 17 augusti. 58 deltagare från klubbar i VBF deltog i de olika bilklasserna. Nu återstår bara 2 deltävlingar – Noratrofén 14 september och Rikspokalen 5 oktober.

I bilklass 1 – 4WD – drygade Mattias Olsson, Stenungsunds MS ut sin ledni...

Publicerad: 2019-08-19 17:33


Supercupen gör comeback 2020, sex deltävlingar i kalendern.
© emotorsport.seSuperCupen är tillbaka 2020, det var under hösten 2018 som arrangören tog beslutet om ett sabbatsår under 2019. Nu är man tillbaka för kommande år och kalendern visar 6 deltävlingar, tre på vintervägar och tre på grus.

Som tidigare handlar det om tre klasser, fyrhjulsdrift i egen. För tvåhjulsdr...

Publicerad: 2019-08-19 17:05


Victor och Jonas tvåa i helgens SM-deltävling i Kolsva.
I helgen som var gick den fjärde SM-deltävlingen i Kolsva med Köping som centralort. Ca 125km skulle köras fördelat på 8 st specialsträckor, och allt detta under endast en dag. Sträckorna var snabba och med många tempoändringar vilket gjorde det krävande för de tävlande. Victor och Jonas inledde me...

Publicerad: 2019-08-19 05:44


Foto från Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.seÅrets fjärde SM deltävling avgjordes runt Köping, med Kolsva MS som arrangör avgjordes rallyt med fyra sträckor som gick dubbelt. Snabbast totalt var Patrik Flodin som vann totalt och R5 klassen, för 4wd Övriga körde Joachim Grahn hem segern. Till de tvåhjulsdrivna klasserna vann Jonas Åkesson i Tri...

Publicerad: 2019-08-19 05:06


Tidigare nyheter:
Supercupen gör comeback 2020, sex deltävlingar i kalendern.
Victor och Jonas tvåa i helgens SM-deltävling i Kolsva.
Foto från Kolsvarundan, del 2.
Röjsel, 'lärt mig att finna mig i problemen'.
Ännu ett starkt resultat av Tidemand i rallycross-EM, nu väntar WRC i Turkiet!
Domarbeslut kastade om JEM medaljörerna, Llaren ny JEM mästare.
Dags för Grahns Bilar Klappjakten - två utmanande sträckor!
Dubbla Junior EM brons till Sverige efter Barum Rally.
Lönnström tvåa i Kolsvarundan, avancerar i JSM.
Martin Berglund tog revansch i Kolsva.
Foto från Kolsvarundan, del 1.
Kolsvas Martin Jakobsson näst bästa junior i trimmat.
Blomberg körde hem Dalslandstjuren.
Flodin, Grahn, Åkesson och Nordh - lördagens SM vinnare i Kolsvarundan.
Tungt för Adielsson och Lundberg i Barum Rally - Hjerpe trea i JEM inför avslutningen.
Ring snabbast i Finspångsrundan.
Johansson körde snabbast uppför Klevabacken.
Patrik Flodin befäste ledningen i Rally-SM.
Patrik Flodin och Göran Bergsten vann Rally-SM Kolsvarundan.
31 bilar till Rally Turkiet, Tidemand en av 11 i WRC, Solberg i WRC2!Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Badhotelletrallyt 24/08


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
ADAC Rallye Deutschland 22-25/08


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MECA Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.