Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nu ska det avgöras - VOC´s riksserier 2015 kör final.
PRESSRELEASE

Nu ska allt avgöras i VOC Mekonomen Rallys nationella serier, SommarSerien och SverigeSerien. Rikspokalen i Örebro är arenan för årets sista batalj. Nu ska pallplatser, pokaler och medaljer anno 2015 få sina slutgiltiga ägare. Och det mesta är ännu inte slutligt avgjort. Det är laddat för ännu en episk årsavslutning i VOC Mekonomen Rally.

Att det är tufft ända in på mållinjen i årets sista tävling är mer regel än undantag i VOC Mekonomen Rally, men i år är det alldeles speciellt tufft.
– Den nya regel vi har infört i år som innebär att alla ska räkna med finaltävlingen i sina individuella serier har verkligen tillfört extra spänning och krydda ända in på säsongsupploppet. I år är det ovanligt mycket som ligger vidöppet inför finaltävlingen, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Tom Kristensson är i praktiken klar segrare i Elit A
Den enkla matematiken är i-och-med att alla ska räkna med finalen att årets resultat för varje förare är det antal poäng man har inför finalen plus de poäng man kör ihop i finaltävlingen, det vill säga allt mellan noll (om man inte kommer till start) och de trettio poäng man får för en seger.
– För Tom och CoDrivern Timmy Berntsson är SverigeSeriesegern i praktiken redan klar, direkt man tar emot tidkortet och därmed säkrar 5 poäng så kan ingen slå duon. I SommarSerien är man trots en helt överlägsen serie faktiskt inte lika klara, men kommer man bara i mål så är man faktiskt helt säkra även där med de poäng som det inbringar. Bakom Tom och Timmy är det intressantare, kvartetten Lars Ohlsson, Christer Westerdahl, Ingvar Nilsson och Daniel Andersson slåss hårt om de övriga pallplatserna i såväl SverigeSerie som SommarSerie. En trevlig kuriosa är att Kim Nilsson faktiskt fortfarande har chans på en pallplats i SommarSerien trots en motig säsong bortom all rim och reson.

Eckhardt är årets man i Elit B
Frederick Eckhardt och Codriver Charlie Ekström har i praktiken haft ett stabilt grepp om handlingarna i Elit B hela året.
– I SommarSerien är de faktiskt redan oslagbara, det är den enda placering i serierna som faktiskt redan är 100 % klar. Huvudkombattanterna i striden om de övriga pallplatserna i SommarSerien är en hel rad namn: Erik Stenberg, Rasmus Lundh, Per Allo, Mattias Andersson och Kent-Ola Björklund kan alla nå pallen. Att påstå att det kommer att laddas friskt är nog inget man blir miljonär på hos Betsafe, eller ens något som de ger odds på.

André Nygren i Cupklassen
Årets stora stjärnskott i VOC Mekonomen Rallys Cupklass och, törs vi påstå, även i svenskt rally i stort heter André Nygren.
– Årets resa för 21 åringen från Torsby har varit helt fantastisk. Han gjorde rallydebut så sent som i januari i år med en tredjeplats direkt i debuten. Sedan har han gått från klarhet till klarhet, det enda som kunnat störa André har varit tekniska problem. VinterSerien säkrade han redan i februari uppe i Vännäs. Han säkrar SverigeSerien i samma sekund som han tar emot tidkortet i Örebro. I SommarSerien kan han fortfarande utmanas även om segern känns högst sannolik även där – en trippel alltså inom nära räckhåll i VOC Mekonomen Rally, en av landets allra tuffaste rallyklassser, i debutsäsongen! Vad ska man säga?

Daniel Thorp, Fredrik Hagelin och Emil Andersson är huvudutmanarna och först i kön att ta övriga pallplatser i både SverigeSerie och SommarSerie. Men de är långt ifrån ensamma. Både Sverige- och SommarSerie i årets Cupklass är vidöppna och så tajta poängmässigt att i princip alla förare som idag ligger topp tio kan avancera upp till pallen om allt faller in rätt.
– Unikt! Och om det är någon som tvekar på att det kommer att laddas friskt även här så kan ni omedelbart sluta med det. På lördag eftermiddag har vi resultatet.

Elias Lundberg eller Isac Nordström i juniorklassen!
Årets namn i VOC Mekonomen Rallys juniorklass har varit Elias Lundberg. Men han har hela tiden utmanats av kompisen Isac Nordström.
– Även om Elias har plockat i stort sett storslam så kan han snubbla på målinjen. Isac har fortfarande möjlighet att snuva Elias på segern i både SverigeSerie och SommarSerie. Dessa unga herrar kommer med all sannolikhet att sluta etta och tvåa i serierna. Bakom dem så är den kvarvarande pallplatsen i SommarSerien en fajt mellan brödena Holm, Rasmus och Johan. Rasmus redan klar i SverigeSerien medan Johan fortfarande kan utmana i SommarSerien.

Efter målgång tar vi oss snabbt till fashionabla Resturang Ritz
Efter finaltävlingen i Örebro flyttar vi oss till den fashionabla restaurangen och nattklubben Ritz i centrala Örebro, ett etablissemang framröstat som en av landets finaste nattklubbar. Där blir det traditionell middag och prisceremoni under festliga former.
– Vårt prisbord ska också fördelas, som vanligt lottas detta i huvudsak ut bland Topp-10 i respektive klass: A-B-C och Junior. Och i sedvanlig ordning så måste man vara där för att ta emot sitt pris, annars går priset vidare till någon annan.

Spännande upplösning på en fantastiskt spännande säsong! Välkomna till en fantastisk final. Och till en fantastiskt spännande prisutdelning i stilfulla lokaliteter


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-10-16 17:13


TV-tablå för Rally de Portugal - SVT kör rallymagasin ikväll.
© Citroen Racing.I veckan startar Rally de Portugal, redan årets sjunde deltävling - efter helgens rally är första halvan av årets WRC serie avverkad. Portugal bjuder på 18 specialsträckor över helgen, en publiksträcka som skulle körts dubbelt under lördagskvällen är struken.

SVT inleder rallyt ikväll med sitt fö...

Publicerad: 2019-05-26 20:00


Solberg utklassade alla i Lettland - 17-åringen totalvann Rally Liepaja.
© FIA ERC.Oliver Solberg går från klarhet till klarhet, satsade stenhårt förra året i en Peugeot 208 R2, hade ett tempo långt över konkurrenterna men lärde sig också gränserna när det gick över styr. I vintras inledde han tävlandet med fyrhjulsdrift, tog över pappa Petters Polo R5 och tog två raka segrar i Le...

Publicerad: 2019-05-26 18:10


JVM-ledande Tom Kristensson till start i South Swedish Rally.
© Privat.Tom Kristensson som leder junior-VM i rally, JWRC, kommer till start årets upplaga av South Swedish Rally, 31 maj-1 juni.

Årets Rally-SM är högintressant. Den svenska nationalsporten har medvind med flera unga och duktiga förare, anförda av WRC-föraren Pontus Tidemand, som deltar i olika internat...

Publicerad: 2019-05-26 16:31


Foto från Emiltrofén.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup avverkade sin tredje deltävling av fem i Emiltrofén hos Vimmerby MS, samtidigt fanns Smålands DM på plats för sin tredje av nio deltävlingar. Fyra sträckor runt Vimmerby och 120-talet åkare på startlinjen under lördagen. Snabbast totalt var Victor Karlsson före Joachim Längberg, f...

Publicerad: 2019-05-26 13:56


Myrsell totaltvåa och Johnsen bröt i Rally de Asturias.
© Mats Myrsell.Tillbaka efter fredagens rullning var Luigi "Lucky" Battistolli i Rally de Asturias Histórico, tredje deltävlingen för Historic Sporting Rally Championship. Lancia teamet hade arbetat hårt under kvällen och natten för att ha bilen tillbaka i tävlingen i jakten på EM poäng.

Sju sträckor kördes und...

Publicerad: 2019-05-26 11:25


Victor körde hem Emiltrofén, deltävling för Bilsport Rally Cup & Smålands DM.
© emotorsport.seVimmerby MS arrangerade tredje deltävlingen för Bilsport Rally Cup, samtidigt deltävling för Smålands DM serie. Emiltrofén med 37km special fördelat på fyra sträckor varav avslutande sträckan stod för halva tävlingen.

Victor Karlsson i Toyota Corolla inledde med två sträcksegrar, men på ss3 förs...

Publicerad: 2019-05-26 09:54


Monelius körde hem Laxå Rallyt.
104 startande på tre sträckor i Laxå Rallyt, kända sträcknamn och ut på första sträckan, Långsmon på knappt 7km var Jimmy Olsson snabbast genom. Mittensträckan var Mattias Monelius snabbast över, tiondelen före Olsson. Avslutningen innebar knappt 12 km över Skiren där Mattias Monelius laddade värst....

Publicerad: 2019-05-25 22:31


EM debuterande Solberg i en klass för sig, Lettisk seger för Westlund.
© FIA ERC.Lettiska Rally Liepaja leder Oliver Solberg efter fyra sträcksegrar av fem möjliga, den unge norrmannen har imponerat stort i sin EM debut, samtidigt första starten på grus med VW Polo GTI R5:an. Tävlingen har dock föregåtts av mängder av test, något även konkurrenterna gjort. Efter dagens 10 mil le...

Publicerad: 2019-05-25 21:19


Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Fyra totalt och bäst av rallyåkarna var Andreas Thelaus i Vårsprinten på Kalvholmen i Karlstad, tre vändor på sträckan hos Karlstads Motorclub Bil. Snabbare var Crosskartåkarna, knappt 2 sekunder bakom Thelaus var Mats Jonsson tvåa i 4wd klassen, tredjeplats till Thomas Sjöqvist.

När det kom till...

Publicerad: 2019-05-25 20:51


Andervang vann Björn Waldegårds Minne.
© emotorsport.seEn gång över Kragsta och två vändor på sträckorna Gökan och Finnby var planen för lördagen då Björn Waldegårds Minne avgjordes. Tävlingen som kördes för femte gången, slutligen med 125 bilar till start som bjöd på Rallyklassiker och Upplands DM.

Stig Andervang tog täten ute på ss1 och släppte ald...

Publicerad: 2019-05-25 20:42


Tidigare nyheter:
Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Andervang vann Björn Waldegårds Minne.
201 ekipage fick plats till Midnattssolsrallyt, listan gallrad.
Närmare 50 ekipage till söndagens Svedala Runt.
Följ lördagens rally från Sverige & Lettland.
Tyska AvD Sachsen-Rallye avbrutet efter ss2, lördagens sträckor ställs in.
Snabba EM svenskar - Myrsell och Johnsen i täten av Rally de Asturias Historico.
I väntan på nästa WRC start, Tidemand gästspelar i rallycrossens EM-premiär.
Shakedown och kval i Rally Liepaja.
Både far och dotter åker kartläsare i SSR.
Silverratten utgår 2019.
Två 'Grahnar' utmanas av flera Mitsubishi i SSR
Fullt startfält för Björn Waldegårds Minne, Klassiker & DM på fem sträckor.
Följ Adielsson, Lundberg, Blomberg och Westlund i Rally Liepaja!
Bilsport Rally Cup och Smålands DM i helgens Emiltrofé!
Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Fyra Yaris WRC till Sardinien.
100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Emiltrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.