Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Bästa startfältet i Rally Småland!
PRESSRELEASE

Sydsvenska Rallycupen och Svenska Rallycupen har valt en högst utmanande tävling som sin nästa sista i 2015-års serie i och med Rally Småland. Tävlingen som har sina rötter i det anrika Smålandsrallyt anordnas på lördag i trakterna av Vetlanda och på det småländska höglandet. De tre arrangörsklubbarna har lyckats få till en tävling med högsta klass på vägar och övriga kringarrangemang.
De sex sträckorna på sammanlagt 80 km SS omfattar det bästa som östra Småland kan erbjuda. Första sträckan på över två mil kommer direkt att sortera mössen från männen. Förlåt, ett illa valt uttryck då det är flera kvinnliga ekipage, mer om det senare, som ger sig iväg från Vetlanda klockan nio på lördag morgon.

Det faktum att de båda stora svenska rallycuperna samlas i samma tävling två gånger denna säsong, förra gången i år var Skilling 500 i juni, gör att cupens förare får en nyttig och utmanande injektion för att verkligen visa vem som är snabbast. Flera av förarna väljer av olika skäl bort SM-serien och då är dessa tillfällen en bra chans att få ett kvitto på sin kapacitet.

I 4WD kan det verka vara en näst intill omöjlig uppgift att rå på SSRC:s suverän Stoffe Nillson, Hässleholm. Utmanarna från SRC Roland Eliasson, Östgöta BF och Robert Blomberg, Trollhättan var båda mer än två sekunder per kilometer efter i Skillingaryd men samtidigt kan mycket hända på 80 km SS.

Det vanliga getingboet i alla tävlingar i de båda cuperna är A-förare 2 WD. Denna gång är det 36 startande i klassen och här är det betydligt ovissare. I SSRC-gänget ser vi ett dussin möjliga vinnare och i Skilling 500 var Jimmy Olsson, Storfors bara 6,2 sekunder från segraren David Bellborg, Ryd så här finns chans till revansch.

I SSRC kör R2 i en egen klass och där är det verkligen SM-klass på fältet med förare som Robert Scholander, Eksjö som bröt i ledning i East Sweden Rally, Markus Theorin, Skillingaryd som riktigt längtar efter revansch efter insatsen i samma rally och sist men inte minst hans landslagskollega Mattias Ledin, Kopparberg. Dessa tre är alla kapabla att utmana det stora 2WD fältet.

Grupp E har ett litet tunnare startfält men trean i RM Thobias Svensson, Hörby utmanas av Hampus Böe, Filipstad och hemmaföraren Stefan Ottosson. Segern i VOC Mekonomen Grupp F är, liksom 4WD, redan vikt åt en förare, Tom Kristensson, Hörby, eller??

Sen är det ju faktiskt så att i alla klasserna i det nästa 200 ekipage starka fältet utkämpas strider om placeringar i de totala serierna. I SSRC finns den stora striden i C-förare grupp E där Keith Wenneberg, Skillingaryd och Hampus Larsson, Kristianstad växlar placeringar varannan tävling alldeles bakom årets suverän Tom Kristensson.

I Svenska Rallycupen finns lite motsvarande system där C-förarna konkurrerar med högre licensklasser och där bland annat C-förarna Leif Nord, Nollåtta och Nils Larsson, Vingåker vill visa att de hör hemma i toppen i 2WD respektive Grupp E.

Så var det ju det här med tjejerna också. Glädjande är att det, förutom nästa trettio kartläsande tjejer, också startar fyra kvinnliga förare nämligen Ellen Phersson, VÖMK samt Frida Axelsson, Jennie Blansch och Veronica Blomqvist alla Skillingaryds MK.

Allt detta gör att publiken omöjligt kan bli besviken denna rallylördag i de småländska skogarna


» Pressrelease från Rally Småland.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-09-07 19:55


Tyska AvD Sachsen-Rallye avbrutet efter ss2, lördagens sträckor ställs in.
Tyska 53. AvD Sachsen-Rallye avbröts efter två sträckor, en allvarlig olycka gjorde att andra vändan på dagens två sträckor ströks. Istället fick de tävlande stanna kvar på serviceplatsen för att ta etappmål. Nu har också besked kommit att rallyt avbryts helt.

Volkswagen Motorsports testförare Di...

Publicerad: 2019-05-24 19:30


Snabba EM svenskar - Myrsell och Johnsen i täten av Rally de Asturias Historico.
© Anders Johnsen.Luigi "Lucky" Battistolli startade som han brukar i FIA Historic Sporting Rally Championship, EM serien för de äldre bilarna. Italienaren tog sträcksegern direkt när Rally de Asturias Histórico startade. Men glädjen blev kort när han på sträckan efter rullade ur tävlingen med sin Lancia Delta Integr...

Publicerad: 2019-05-24 19:28


I väntan på nästa WRC start, Tidemand gästspelar i rallycrossens EM-premiär.
© Christian Gustavsson.I väntan på nästa rallystart passar Pontus Tidemand på att få lite extra tid bakom ratten. I helgen deltar han i EM-premiären i rallycross på Silverstone i Storbritannien och är taggad för att få adrenalinet att pumpa igen.

Senaste tävlingen för den värmländske rallystjärnan Pontus Tidemand var ...

Publicerad: 2019-05-24 19:27


Shakedown och kval i Rally Liepaja.
© Mattias Adielsson Motorsport.Under eftermiddagen körs shakedown och kval inför Rally Liepaja, under kvällen får de snabbaste välja startposition. Märtins Sesks, hemmasonen och landets framtidsnamn inledde med att vara bäst på shakedown, var sekunden före Alexey Lukaynuk och in som trea EM debuterande Oliver Solberg.
Åttonde ti...

Publicerad: 2019-05-24 16:12


Både far och dotter åker kartläsare i SSR.
Pappa Jörgen Lindahl har många SM-rallyn bakom sig, men dottern Mikaela gör debut. I SSR är Alvestaduon båda kartläsare, fast åt olika förare förstås.

De senaste sex åren, minst, har Alvestabon Jörgen Lindahl rabblat noter från högerstolen till Thomas Thunström från Ludvika. Som allra, allra bäst...

Publicerad: 2019-05-24 16:00


Silverratten utgår 2019.
Älmhults Motorklubb har helt i samförstånd med ledningen för Sydsvenska Mästerskapet och Sydsvenska Rallycupen beslutat att inte köra Silverratten 2019. Efter en grundlig genomgång av tävlingskalendern för rally i Sverige resten av året konstateras att det inte är möjligt att stoppa in en tävling ti...

Publicerad: 2019-05-24 15:59


Två 'Grahnar' utmanas av flera Mitsubishi i SSR
Två ”Grahnar” i WRC-bilar mot Växjös Anders Jonasson och Robin Adolfsson i Mitsubishi. Det blir åka av i 4WD Övriga i South Swedish Rally.
Klassen för lite äldre fyrhjulsdrivna bilar är den till antalet startande minsta, ett gäng Mitsubishi Lancer och så ett par ”Grahnar” med potenta Fordar. Simris...

Publicerad: 2019-05-24 12:54


Fullt startfält för Björn Waldegårds Minne, Klassiker & DM på fem sträckor.
© emotorsport.seBjörn Waldegårds Minne med MK Rimo bakom tävlingen avgörs på lördagen, på plats Klassiska & Historiska Rallycuperna ihop med Upplands DM. Fem sträckor på två mil är vad åkarna har att bemästra - intresset har varit riktigt stort, 120 platser och 133 namn i listan och ytterligare 14 deltagare på "vän...

Publicerad: 2019-05-23 21:08


Följ Adielsson, Lundberg, Blomberg och Westlund i Rally Liepaja!
© Mattias Adielsson Motorsport.Mattias Adielsson och Andreas Johansson kör sin andra EM start i helgen, Lettiska Rally Liepaja med 20 mil snabba grusvägar. Start redan vid klockan 11 svensk tid under lördagen, totalt fem sträckor under dagen. Resterande åtta sträckor under söndagen på 10 mil!

Adielsson ser fram emot starten,
...

Publicerad: 2019-05-23 20:24


Bilsport Rally Cup och Smålands DM i helgens Emiltrofé!
© emotorsport.seEmiltrofén med Vimmerby MS som arrangör är deltävling i Bilsport RallyCup och Smålands DM - DM serien som i år även kör helt onotade tävlingar i mästerskapet. Fyra sträckor på närmare 37km väntar de 130 tävlande under lördagen.

Ungdomsrally, en snabb och jämn klass först ut där Isak Arvidsson och...

Publicerad: 2019-05-23 20:23


Tidigare nyheter:
Fullt startfält för Björn Waldegårds Minne, Klassiker & DM på fem sträckor.
Följ Adielsson, Lundberg, Blomberg och Westlund i Rally Liepaja!
Bilsport Rally Cup och Smålands DM i helgens Emiltrofé!
Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Fyra Yaris WRC till Sardinien.
100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
Vårsprint på Kalvholmen.
Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.