Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© @World
© @World
Pontus och Emil redo för Finska VM Rallyt.
Tidemand redo att flyga i finska VM-rallyt.
PRESSRELEASE

Pontus Tidemand fortsätter sin hittills mest hektiska säsong med ännu ett WRC-event. Formen är vässad sedan andraplatsen i Polen för en månad sedan när det nu är dags för en av säsongens höjdpunkter och ultimata farttester - Rally Finland.

Rally Finland blir Pontus och hans co-driver Emil Axelssons tredje VM-start för Skoda Motorsport och även den tredje tävlingen med Fabia R5 som är Skodas stora nyhet för året. I de tidigare tävlingarna har det gått bra, riktigt bra till och med.
- Vi har främst varit fokuserade på att ta bilen i mål i de första tävlingarna. Den har fungerat väldigt bra och teamet har gjort ett fantastiskt jobb samtidigt som vi har haft kul under vägen. Det är kanske just det som är receptet för ett lyckat resultat, säger Pontus, som fått kliva upp på pallen både i Portugal och Polen.

Temat för sommaren är just hög fart, både händelsemässigt och bokstavligen. Efter Pontus och Emils vinst i den tredje deltävlingen i Asia-Pacific Rally Championship i Australien i mitten av juni, var det full fart mot VM i Polen, en tävling som bjöd på de högsta hastigheterna hittills i årets rally-VM. Nu är det alltså dags att fortsätta på samma spår i grannlandet.
- Med några bra tävlingar i ryggen är det klart att man är stärkt inför utmaningen och har förhoppningar om en extra kul helg, säger Pontus. Finland är ett krävande rally och kombinationen av hög fart och svåra passager ger många risker att få helgen förstörd. Men man siktar alltid på att förbättra sitt tidigare resultat och vi har jobbat hårt med våra förberedelser, inte minst med att få noterna så perfekta som möjligt. Marginalerna är små här och det är många som kommer att åka snabbt, kanske allra mest finländarna som vill glänsa inför hemmapubliken.

Rally Finland refereras ofta till som det snabbaste rally i WRC-serien med sina jämna grusvägar genom skogar, längs med sjöar och de kryddas av enorma hopp och krön. Till skillnad från Polens mjukt flödande och rytmiska sträckor, innehåller de finska vägarna fler tekniska sektioner som avsmalnande vägar och gömda krön som ställer höga krav på koncentration såväl som perfekta noter.

Nytt för i år är att torsdagens inledande publiksträcka körs i Jyväskylä, där även serviceplatsen är belägen och som med all säkerhet kommer att förvandlas till rallyfansens Mecka under helgen. Fredagen är rallyts längsta dag med nio sträckor, däribland den legendariska Ouninpohja som är tillbaka på programmet i år, och precis som i Polen ska den klaras av utan serviceuppehåll. Lördagens åtta sträckor innehåller klassiker som Mökkiperä och Jukojärvi, medan söndagen erbjuder en sista utmaning med en sista krävande sträcka på en och en halv mil som körs två gånger. Sammanlagt omfattar de tjugo specialsträckorna nästan 320 km.

Trots att Pontus bara har deltagit i tre av de sju VM-deltävlingarna som har körts så här långt (varav de två senaste för Skoda), ligger han ändå sexa i den totala ställningen - endast 24 poäng efter Jari Ketomaa, som just nu är i ledning i WRC 2-mästerskapet. Ketomaa missar dock sin hemmatävling på grund av en ögonskada, men det råder inte brist på svåra konkurrenter. Omkring 25-talet bilar kommer till start i WRC 2 i helgen och förutom det stora motståndet i Pontus Skoda- och EVEN Managementkollega Esapekka Lappi, kommer han även få tampas mot bland andra den snabbe estländaren Karl Kruuda, förra årets juniorvärldsmästare Stéphane Lefebvre från Frankrike, norrmannen Eyvind Brynildsen och landsmannen Fredrik Åhlin.


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-07-28 12:26


Fyra Yaris WRC till Sardinien.
Precis som i Rally Sweden kommer Toyota Gazoo Racing köra fyra Yaris WRC när VM serien kommer till Sardinien. In som fjärde man och anmäld för Tommi Mäkinen Racing är Juho Hänninen.

Finländaren agerar testförare åt teamet och starten sker just i syfte att testa bilen på de tuffa förhållandena i d...

Publicerad: 2019-05-23 12:57


100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
© emotorsport.seLaxå Rallyt där Laxå MK arrangerar är deltävling för Stockholms DM dit de tävlande kommer för 27km special på tre sträckor. Arrangören är tillbaka efter en tids tystnad som arrangör av större tävling, en nystart med 100 bilar till start där Jerker Axelsson ses bland föråkarna.
Flera flitigt tävland...

Publicerad: 2019-05-22 22:52


Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
© emotorsport.seTvå dagars Back SM i Lima väntar, Lima-Racet hos Lima MS där rallybilar finns i listan. Backen som ska nötas är 1266m och helt på grus.
34 av de 62 åkarna kör rallybil uppför backen, 26 i Trimmat 2wd där Mikael Lundberg, Johan Eriksson, Andreas Levin, Kenneth Olsson och Magnus Proos är erkänt snabb...

Publicerad: 2019-05-22 22:40


Vårsprint på Kalvholmen.
© emotorsport.seKarlstads Motorclub Bil kör Vårsprinten, just vad det låter som. En sprint på grus och asfalt som körs tre gånger på Kalvholmens folkracebana - två varv per heat. I rallyklasserna, fyra till antalet ses 24 ekipage, ensam i Ungdomsrally är Andreas Jacobsson. Två åkare gör upp i 4wd där Thomas Sjöqvis...

Publicerad: 2019-05-22 22:07


Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbaecher.Efter några slitiga veckor står nu åter Sebastians egen Peugeot 208 R2 klar för tävling, endast pappersbiten som väntas vara klar inom kort. Det var för ganska exakt en månad sedan Sebastian med inhoppande co-driver André Ekström kraschade hårt i hemmatävlingen Hejdesprinten. Grabbarna kom lite snet...

Publicerad: 2019-05-22 21:45


Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
© Tom Kristensson Motorsport.Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.
Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom
Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan rikti...

Publicerad: 2019-05-22 20:58


Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
© emotorsport.seDäckfrågan är alltid en het potatis, ökat vägslitage och framför allt handlar det om genande i kurvor där spår upp mot en meter eller mer utanför vägen är mer regel än undantag, självklart beroende på var i landet man är. Resultatet får arrangören stå för, återställningen och ökade kostnader som i n...

Publicerad: 2019-05-21 23:08


PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
© emotorsport.se 241 anmälda, 52km och 9 sträckor och bara 11 klasser, den 8:e juni klockan 9:00 släpps ekipagen i Lars-Erik Torph Memorial Rally iväg på andra deltävlingen i Svenska RallyCupen. På plats om poäng är också Västras FM och Suzuki 1300 RallyCup innan man tar målgång vid 17-tiden!

Årets intresse för ...

Publicerad: 2019-05-21 21:43


61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
© emotorsport.seInte förrän idag släppte arrangören bakom Rallye de Portugal anmälningslistan till tävlingen som startar nästa vecka - 61 bilar och Svenskt på startlinjen.

Den största överraskningen släppte Hyundai Motorsport vid lunchtid, att Sebastien Loeb tar över Andreas Mikkelsens sits i teamets andrabil. K...

Publicerad: 2019-05-21 17:44


Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
På lördag kördes andra tävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Ljungby MK arrangerar en lite tidig Midsommardans. Denna fina vårdag gjorde verkligen tävlingen skäl för sitt namn, snarare så att det sällan är så fint väder på midsommar som det vissa stunder var i lördags. 190 startande bjöds på sex strä...

Publicerad: 2019-05-21 17:18


Tidigare nyheter:
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.
Video, se Camilli testa nya Fiesta R5.
Seger i Midsommardansen för Victor & Victor - nu mot Tyskland.
Video, M-Sport och Toyota testar inför Rally de Portugal.
Seger direkt för nya Fabia R5 EVO.
Nya tuffa Alpine A110 byggs för rallyskogen - leverans i slutet av året!
226 ekipage när anmälan till Midnattssolsrallyt stängde.
Foto från Midsommardansen.
Lundberg & Arhusiander revanschsugna när Rally-EM kommer till Lettland.
Jonasson tillbaka i topp, vann Midsommardansen.
Johansson i Mazda RX7 snabbast i Kungsängssprinten.
Appendix K totalsnabbast i Lundasprinten, Porscheseger för andra året.
Victor & Jonas 2:a i Midsommardansen, utökar ledningen i SSRC.
Dubbelt Svenskt i EM när Spanska Rally de Asturias körs.
Östberg får uppdaterad C3 R5 till Rallye de Portugal.
Följ lördagens rallyresultat genom Sverige!
Första bilderna på nya Ford Fiesta R5.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.