GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sekundfight i Skilling 500 för Jansons Rallyteam.
PRESSRELEASE

Att rallysporten numera allt som oftast handlar om en fight om sekunder är ett vedertaget faktum bland de tävlande. Den gångna helgens tävling i de småländska skogarna kring Klevshult för Jansons rallyteam var inget undantag. När de fem specialsträckorna på dryga 50km var avverkade, kunde teamet inkassera säsongens första seger med en segermarginal på 1,1 sekunder. Men låt oss rekapitulera och beskriva tävlingen utifrån vårt perspektiv.

Till vår stora glädje fick vi denna tävling starta tillsammans med våra konkurrenter, detta eftersom denna tävling inte var en del av SverigeSerien i VOC. Det medförde att vi gick ut som andra bil i A- VOC/Grupp-f, vilket givetvis är en fördel rent sportsligt men också en stämningshöjare ur ett socialt perspektiv.
Nu över till själva tävlingen och SS1. Denna sträcka var en snabb, till mycket snabb, byväg där det till stora delar handlade om att hitta den berömda rytmen och linjerna i körningen. För vår del fick vi dessa komponenter att fungera och både körning och notläsning fortlöpte utan några incidenter. Väl i sträckmålet visade sig tiden räcka hela vägen och vi tog en sträckseger med cirka 1 sekund.

SS2, som vi åkte en del av förra året visste vi skulle bli svår för oss, då den har en karaktär som inte fullt ut passar oss. Men vi gjorde vårt yttersta vilket räckte till en andra plats i klassen. Vi blev slagna med cirka 4 sekunder av den ”flygande skåningen” , Tom Kristensson.

SS3, blev dagens ”mellansträcka” för oss, då den varken var bra eller dålig. Vi båda sa till varandra direkt efter målskyltarna, ”vi kommer att bli slagna på denna sträcka”. Det var dock inte bara vi som fann denna sträcka svår och orytmisk den här dagen utan även våra konkurrenter och som en följd av detta räckte vår tid till en andra plats på sträckan, slagna av Kim Nilsson med 1 tiondel.

SS4, första sträckan efter lunchuppehållet, tillika dagens längsta sträcka med sina dryga 14 km. Nu gällde det, ”man eller mus”, ”nu eller aldrig”, ja listan kan göras lång av vårt pepp-talk där vi satt innan TK:n och laddade. Den här sträckan hade verkligen allt, extremt snabba partier där vi var tämligen övertygade om att ljudvallen var nära att sprängas, blandat med kurviga partier där vi var minst lika övertygade om att vi skulle möta oss själva. Med en härlig känsla i bilen genom hela sträckan och utan några som helst problem slog vi till med sträckseger med dryga 3 sekunder. Beskedet att vi vann sträckan och nu gick upp i ledning med 3 tiondelar utlöste ett mindre ”segervrål”. Men nu gällde det att inte ta ut något i förskott, vi hade trots allt en sträcka kvar!

Närmare bestämt SS5 som var dagens kortaste med cirka 5 km. Här inne skulle allt avgöras och med en ledning på ynka 3 tiondelar till Tom går man inte säkert ska rallygudarna veta. Vi visste att det inte går att ”safe-köra” utan att vi måste attackera fullt ut och på sina ställen lite därtill. Planen realiserades och vi gjorde vårt yttersta under sträckan, och beskedet vid målbilen när vi fick reda på att vi var 7 tiondelar snabbare än Tom, var ett underbart besked! Således vinner vi Skilling 500 med 1,1 sekunder!

Äntligen hade vi marginalerna på vår sida! Att vinna A-VOC/Grupp-f är minsann ingen lätt uppgift och det är så mycket som måste fungera, vilket medför att det blir extra underbart när man väl lyckas!

Nu till det absolut viktigaste, nämligen att rikta ett stort tack till våra sponsorer och till vår trogna servicepersonal. Ni vet det redan, men det tål att upprepas, utan er hade inget av detta varit möjligt. Tack!

Med vänlig hälsning, Anton Janson & John Hedlund


» Pressrelease från Anton Janson & John Hedlund.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-06-28 20:27


B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, fyra fina sträckor, start i centrala Tranås och storpublik både vid start och mål området som ute på sträckorna. Arrangerande Team Skogsåkarna har jobbat hårt med marknadsföringen och när vädret visade sommartemperaturer lockades åskådarna ut i skogen!

Tävlingen var deltävling ...

Publicerad: 2019-08-24 22:39


Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
© Toyota Gazoo Racing.Allt ser ut att gå Toyota Gazoo Racings väg i ADAC Rallye Deutschland, inför söndagens avslutning ligger de topp tre - samma läge hade de under det finska rallyt innan förare föll i från.
När också Sebastien Ogier fick problem på sista sträckan, 42km långa Panzerplatte 2 med punktering och däckbyte...

Publicerad: 2019-08-24 21:42


ADAC Rallye Deutschland, se Arena Panzerplatte live på Red Bull TV.
© Hyundai Motorsport.Fyra sträckor dubbelt, lördagens fortsättning av ADAC Rallye Deutschland. Från fredagens sträckor genom vingårdarna i Moseldalen till Baumholder och övningsområdet Panzerplatte. Lördagens förmiddag går med två sträckor dubbelt. Efter en längre service går två sträckor på Panzerplatte, den ena 10km o...

Publicerad: 2019-08-23 21:18


Badhotelletrally, Stålsväng, Umenatt och Falerumsbacke - följ lördagsrallyna.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt, Stålsvängen, Umenatten och Falerumsbacken - fyra av lördagens rallyn på hemmaplan. Badhotelletrallyt med 80-talet åkare ingår i E-Cupen med fyra sträckor under lördagen. Första start klockan 12 från centrala Tranås där Team Skogsåkarna arrangerar.

Stålsvängen hos Sandvikens MK ...

Publicerad: 2019-08-23 21:06


Kartläsarbyte hos Lönnström inför East Sweden Rally.
© Sven Thomsen. Till East Sweden Rally, årets femte SM deltävling kommer JSM ledaren, och R2 tvåan Pontus Lönnström med ny co-driver.
- Vi hälsar Stefan Gustavsson tävlandes för Ludvika MS välkommen till vårt team och in som ny co-driver i bilen.

Stefan är meriterad co-driver, har bland annat haft framg...

Publicerad: 2019-08-23 20:22


Tänak och Neuville i hård kamp, tyngre för Ogier i poängjakten.
© Toyota Gazoo Racing.Ott Tänak avslutade första etappen med sträckseger, har 2,8 sekunds marginal bak till Thierry Neuville. De båda kamperar i topp och har en jämn kamp,
- Inte komfortabelt att ha den här hårda fighten, men det är som vi förväntade. Tätt och jämt på de snabba sträckorna, förklarar ledaren.

...

Publicerad: 2019-08-23 19:36


Kampen går vidare, PG och Åhlin utmanar på nytt i SM.
© emotorsport.seTidigare idag kom anmälan till East Sweden Rally in från Fredrik Åhlin, senare i eftermiddag blev det också klart att Per-Gunnar PG Andersson gör ett nytt försök.

Det var upplagt för spännande kamp i Köping och Kolsvarundan när PG och Fredrik skulle möta Patrik Flodin och Johan Kristoffersson. R...

Publicerad: 2019-08-23 17:08


Åhlin utmanar på nytt i SM, kör East Sweden Rally.
© emotorsport.seFredrik Åhlin ger sig på en ny kamp i Rally SM, under fredagen lämnades anmälan för East Sweden Rally som körs första helgen i september. Ett 60-tal anmälda för SM klasserna i nuläget varav 11 i R5 klassen där Fredrik kör.

Fredrik och Joakim Sjöberg ledde efter fem sträckor i Kolsvarundan när en ...

Publicerad: 2019-08-23 05:50


Tänak, Neuville och Ogier i täten av Rallye Deutschland.
© Hyundai Motorsport.De allra första bilarna har just avverkat de tre sträckorna och är på väg mot serviceplatsen, leder gör Ott Tänak 3,2 sekunder före Thierry Neuville. In som trea Sebastien Ogier som har 10,5 sekund framåt. Bakom jagar bland annat Kris Meeke.

Efter två sträckor leder Kalle Rovanperä WRC2 Pro klass...

Publicerad: 2019-08-23 05:27


ADAC Opel Rallye Cup läggs ned, nya eldrivna Opel Corsa E ersätter 2020!
© Opel Motorsport.I Frankfurt kommer nya Opel Corsa-e visas upp i rallykostym på IAA, Opel arbetar stenhård med att ta fram den nya helt eldrivna rallybilen som ska ersätta dagens bensindrivna Opel Adam i märkescupen.

Under flera år var Opel Adam Cup det stora dragplåstret för unga talanger, ett bra pris för tävla...

Publicerad: 2019-08-22 23:25


Tidigare nyheter:
Badhotelletrallyt, 80 bilar på fyra sträckor runt Tranås!
Upplagt för Stålsväng i Sandviken, 35km special under lördagen.
Gröndal först i norden med nya Fiesta R5 MK2.
Tyska VM Rallyt igång, Tänak i topp efter torsdagens ss1.
60-talet åkare ger sig på Östgötarnas DM i Falerumsbacken.
Rally & Konst i Järnboås, tavlor och rallybilar visas den 7-8/9 under Ljusstråkshelgen.
Fagersta MK om Miles-Nattkröken den 5/10.
Fri start till EMK-Kannan, var med i Svenska RallyCupens utlottning!
Umenatten, lördagens deltävling i Övre Norras DM.
Följ förmiddagens shakedown inför Rallye Deutschland!
Veiby & Gröndal möter WRC åkare när NM serien går på asfalt i Rally Grimstad.
Toyota flyttade omtalade spoilern till helgens Tyska VM Rally.
Klart för start i Badhotelletrallyt.
50 bilar & 19 sträckor när WRC serien kör ADAC Rallye Deutschland.
Paddon bygger elektrisk rallybil, Hyundai Kona EV klar för test i vår.
Rallyarrangörer se hit, sugna på att köra deltävling i Svenska RallyCupen 2020?
Sju bilar från JN Motorsport i Falerumsbacken.
Läget i Rally SM tabellerna inför höstens avslutning.
Breen en R5 vinnare, vunnit för 5 olika R5 tillverkar på 8 månader!
Ny klasseger för Rabrenovic i Serbiska mästerskapet, Valjevski Rally.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Klappjakten 14/09


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
ADAC Rallye Deutschland 22-25/08


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MECA Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.