Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sekundfight i Skilling 500 för Jansons Rallyteam.
PRESSRELEASE

Att rallysporten numera allt som oftast handlar om en fight om sekunder är ett vedertaget faktum bland de tävlande. Den gångna helgens tävling i de småländska skogarna kring Klevshult för Jansons rallyteam var inget undantag. När de fem specialsträckorna på dryga 50km var avverkade, kunde teamet inkassera säsongens första seger med en segermarginal på 1,1 sekunder. Men låt oss rekapitulera och beskriva tävlingen utifrån vårt perspektiv.

Till vår stora glädje fick vi denna tävling starta tillsammans med våra konkurrenter, detta eftersom denna tävling inte var en del av SverigeSerien i VOC. Det medförde att vi gick ut som andra bil i A- VOC/Grupp-f, vilket givetvis är en fördel rent sportsligt men också en stämningshöjare ur ett socialt perspektiv.
Nu över till själva tävlingen och SS1. Denna sträcka var en snabb, till mycket snabb, byväg där det till stora delar handlade om att hitta den berömda rytmen och linjerna i körningen. För vår del fick vi dessa komponenter att fungera och både körning och notläsning fortlöpte utan några incidenter. Väl i sträckmålet visade sig tiden räcka hela vägen och vi tog en sträckseger med cirka 1 sekund.

SS2, som vi åkte en del av förra året visste vi skulle bli svår för oss, då den har en karaktär som inte fullt ut passar oss. Men vi gjorde vårt yttersta vilket räckte till en andra plats i klassen. Vi blev slagna med cirka 4 sekunder av den ”flygande skåningen” , Tom Kristensson.

SS3, blev dagens ”mellansträcka” för oss, då den varken var bra eller dålig. Vi båda sa till varandra direkt efter målskyltarna, ”vi kommer att bli slagna på denna sträcka”. Det var dock inte bara vi som fann denna sträcka svår och orytmisk den här dagen utan även våra konkurrenter och som en följd av detta räckte vår tid till en andra plats på sträckan, slagna av Kim Nilsson med 1 tiondel.

SS4, första sträckan efter lunchuppehållet, tillika dagens längsta sträcka med sina dryga 14 km. Nu gällde det, ”man eller mus”, ”nu eller aldrig”, ja listan kan göras lång av vårt pepp-talk där vi satt innan TK:n och laddade. Den här sträckan hade verkligen allt, extremt snabba partier där vi var tämligen övertygade om att ljudvallen var nära att sprängas, blandat med kurviga partier där vi var minst lika övertygade om att vi skulle möta oss själva. Med en härlig känsla i bilen genom hela sträckan och utan några som helst problem slog vi till med sträckseger med dryga 3 sekunder. Beskedet att vi vann sträckan och nu gick upp i ledning med 3 tiondelar utlöste ett mindre ”segervrål”. Men nu gällde det att inte ta ut något i förskott, vi hade trots allt en sträcka kvar!

Närmare bestämt SS5 som var dagens kortaste med cirka 5 km. Här inne skulle allt avgöras och med en ledning på ynka 3 tiondelar till Tom går man inte säkert ska rallygudarna veta. Vi visste att det inte går att ”safe-köra” utan att vi måste attackera fullt ut och på sina ställen lite därtill. Planen realiserades och vi gjorde vårt yttersta under sträckan, och beskedet vid målbilen när vi fick reda på att vi var 7 tiondelar snabbare än Tom, var ett underbart besked! Således vinner vi Skilling 500 med 1,1 sekunder!

Äntligen hade vi marginalerna på vår sida! Att vinna A-VOC/Grupp-f är minsann ingen lätt uppgift och det är så mycket som måste fungera, vilket medför att det blir extra underbart när man väl lyckas!

Nu till det absolut viktigaste, nämligen att rikta ett stort tack till våra sponsorer och till vår trogna servicepersonal. Ni vet det redan, men det tål att upprepas, utan er hade inget av detta varit möjligt. Tack!

Med vänlig hälsning, Anton Janson & John Hedlund


» Pressrelease från Anton Janson & John Hedlund.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-06-28 20:27


Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
© Mats Myrsell.Rally de Asturias Histórico, med basen i spanska Pravia med 13 mil asfalt väntar för FIA Historic Sporting Rally Championships tredje deltävling. Redan ikväll hålls officiell start och invigning men först vid 16-tiden under fredagen går startskottet, fyra sträckor på närmare 6 mil under kvällen. Sju...

Publicerad: 2019-05-23 20:09


Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Mentorskap där etablerade SM-arrangörer stöttar nya. Viktigt att ge nya och unga förare utrymme att tävla i större sammanhang. Rally-SM ska genom samarbete och kvalitetssäkring stärkas som mästerskap, som varumärke och som plantskolaför svenska rallytalanger, framtida WRC-förare.

För detta har 13...

Publicerad: 2019-05-23 17:55


Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Om en vecka drar South Swedish Rally igång. Först ut till Millebygdens Arena är Johan Kristoffersson, segeraspirant i en trimmad VW Polo.

Arvikaföraren har gått från att vara vinnare i banracing och dubbel världsmästare i rallycross till att också segra i rallytävlingar. SM-debuten i vinterns Ber...

Publicerad: 2019-05-23 16:59


Fyra Yaris WRC till Sardinien.
Precis som i Rally Sweden kommer Toyota Gazoo Racing köra fyra Yaris WRC när VM serien kommer till Sardinien. In som fjärde man och anmäld för Tommi Mäkinen Racing är Juho Hänninen.

Finländaren agerar testförare åt teamet och starten sker just i syfte att testa bilen på de tuffa förhållandena i d...

Publicerad: 2019-05-23 12:57


100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
© emotorsport.seLaxå Rallyt där Laxå MK arrangerar är deltävling för Stockholms DM dit de tävlande kommer för 27km special på tre sträckor. Arrangören är tillbaka efter en tids tystnad som arrangör av större tävling, en nystart med 100 bilar till start där Jerker Axelsson ses bland föråkarna.
Flera flitigt tävland...

Publicerad: 2019-05-22 22:52


Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
© emotorsport.seTvå dagars Back SM i Lima väntar, Lima-Racet hos Lima MS där rallybilar finns i listan. Backen som ska nötas är 1266m och helt på grus.
34 av de 62 åkarna kör rallybil uppför backen, 26 i Trimmat 2wd där Mikael Lundberg, Johan Eriksson, Andreas Levin, Kenneth Olsson och Magnus Proos är erkänt snabb...

Publicerad: 2019-05-22 22:40


Vårsprint på Kalvholmen.
© emotorsport.seKarlstads Motorclub Bil kör Vårsprinten, just vad det låter som. En sprint på grus och asfalt som körs tre gånger på Kalvholmens folkracebana - två varv per heat. I rallyklasserna, fyra till antalet ses 24 ekipage, ensam i Ungdomsrally är Andreas Jacobsson. Två åkare gör upp i 4wd där Thomas Sjöqvis...

Publicerad: 2019-05-22 22:07


Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbaecher.Efter några slitiga veckor står nu åter Sebastians egen Peugeot 208 R2 klar för tävling, endast pappersbiten som väntas vara klar inom kort. Det var för ganska exakt en månad sedan Sebastian med inhoppande co-driver André Ekström kraschade hårt i hemmatävlingen Hejdesprinten. Grabbarna kom lite snet...

Publicerad: 2019-05-22 21:45


Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
© Tom Kristensson Motorsport.Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.
Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom
Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan rikti...

Publicerad: 2019-05-22 20:58


Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
© emotorsport.seDäckfrågan är alltid en het potatis, ökat vägslitage och framför allt handlar det om genande i kurvor där spår upp mot en meter eller mer utanför vägen är mer regel än undantag, självklart beroende på var i landet man är. Resultatet får arrangören stå för, återställningen och ökade kostnader som i n...

Publicerad: 2019-05-21 23:08


Tidigare nyheter:
Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.
Video, se Camilli testa nya Fiesta R5.
Seger i Midsommardansen för Victor & Victor - nu mot Tyskland.
Video, M-Sport och Toyota testar inför Rally de Portugal.
Seger direkt för nya Fabia R5 EVO.
Nya tuffa Alpine A110 byggs för rallyskogen - leverans i slutet av året!
226 ekipage när anmälan till Midnattssolsrallyt stängde.
Foto från Midsommardansen.
Lundberg & Arhusiander revanschsugna när Rally-EM kommer till Lettland.
Jonasson tillbaka i topp, vann Midsommardansen.
Johansson i Mazda RX7 snabbast i Kungsängssprinten.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.