Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Morgongåvasvängen inleder året för AutoExperten Rallycup.
PRESSRELEASE

Äntligen är det dags för premiärtävlingen i årets AutoExperten Rallycup, det är SMK Sala som bjuder in till sin deltävling Morgongåvasvängen och som ofta brukar vara den tävlingen som är barmarkspremiär för många medan en del i det ca. 120 ekipage stora startfältet redan har hunnit med både en och annan tävling redan. Det är sjunde året i rad som ett antal AutoExperten butiker i mellansverige är med och sponsrar den här populära serien med en total prispott på ca. 100 000kr.

Det är klassen för 4 WD bilar som går ut först på den ca. 9 km. långa specialsträckan strax utanför Morgongåva och som skall köras två gånger där båda tiderna räknas. Det kommer säkert att bli jämnt mellan i första hand Steen Skodberg Borlänge MK och Nils Jensen Haninge MK men både Mikael Waxell och Håkan Eriksson Örsundsbro MK vill nog ge dessa två en fight om segern i denna klass.

När det gäller A förare 2 WD så får Håkan Långqvist Fagersta MK gälla som favorit men Roine Björk Rasbo MK är inte att räkna bort och inte heller Jonas Björnvad från Mälaröarnas MK och så kommer säkert nyblivna A föraren Antti Johannesson Eskilstuna MK som under fjolåret vann B klassen på ett övertygande sätt vilja vara med i toppen.

Den deltagarmässigt största klassen B förare 2 WD med 23 anmälda är också den mest svårtippade men en given vinnare borde vara Mattias Ledin MK Kopparberg men sen kommer det att bli en sekundkamp mellan i första hand Peter Andersson Kolsva MS, Peter Reiman Films MK, Eddie Lundqvist Sandvikens MK, Petter Palmqvist SMK Gävle och Jukka Latvasalo Eskilstuna MK.

Nästa klass är C förare 2 WD som har något färre startande 14 st. med Mikael Högback Västerås MS som en tänkbar vinnare men både Lars Lindqvist Almunge MK och Håkan Bodin Örsundsbro MK kan utmana Högback om segern.

I klassen för VOC/ Grp N A och B förare, så fortsätter fighten från förra året mellan Andreas Pettersson MSK Hammaren och Robert Olsson SMK Sala men de får se upp för både Erik Brodin Sandvikens MK och Mattias Engvall Skutskärs MK.

C förarnas dito där borde någon av Martin eller Magnus Alarik från Örsundsbro MK men det kan också bli Daniel Frisk från hemmaklubben SMK Sala som tar hem segerbucklan.

Nu har vi kommit fram till Grp E som är en lämplig instegsklass inom rallysporten och som på lördag har lockat 20st anmälda ekipage där vi hittar rallyts första tjejekipage nämligen Emelie Mattson från Sandvikens MK men rutinerade Mats Engvall Skutskärs MS får bära favoritskapet och kanske Jimmy Kullander Katrineholms MK kan ge honom en match.
Tom Silèn Örsundsbro MK är en förare som brukar dominera klassen för historiska rallybilar troligtvis även i denna tävling med tio ekipage anmälda men Bertil och Anders Frisk SMK Sala i varsin Volvo 240 och Mats Svensson SMK Märsta Opel kadett GTE utmanar.

Slutligen har vi då klassen Ungdomsrally med 7 anmälda, lägg namnet Elias Lundberg SMK Sala på minnet han var vinnare i AutoExperten Rallycup förra året och i år har han börjat på bästa sätt ligger i klasstoppen i Volvocupen och nu senast vinst i Rally Gotland.

De som kan tänkas hänga med Elias är Martin Broberg Värmdö MK eller Lucas Branteström Rasbo Mk, här startar de två andra tjejekipagen Linnéa Olofsson Sandvikens MK och Julia Wikström Skutskärs MS och som då också får poäng i vår speciella Tjejcup.

Nu ser vi med spänning fram mot en trevlig rallylördag i Morgongåvaskogen och den 23 maj är det dags för nästa deltävling i AutoExperten Rallycup då med SMK Södermanland och Nybyrundan, samma upplägg en specialsträcka på 5,5 km finfin sörmländsk rallyväg som skall köras tre gånger.

Välkomna till årets AutoExperten Rallycup!


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-05-05 17:01






Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-24 12:08


PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Tidigare nyheter:
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.