Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Mats Myrsell.
© Mats Myrsell.
Svenskt på pallen i San Remo Storico - trea totalt och seger i EM.

© Mats Myrsell.
© Mats Myrsell.
Porsche i väntan på service efter dagens tre första sträckor - den här helgen har bilen fått känna på ett hårt tempot menar Mats.

© Mats Myrsell.
© Mats Myrsell.
Med gott stöd i skogen, teamet egen ''fanclub'' har hejat fram Svenskarna till ny EM seger.
Myrsell på pallen i San Remo - uppskruvat tempo på EM åkarna.

San Remo Storico avslutades under eftermiddagen, det har varit en tävling med högt tempo och ett par otäcka avåkningar, vägarna är både snabba och kurviga.
Under fredagskvällen försvann ett av de väntade toppekipagen, Marc Valliccioni i en Renault R5 Turbo kraschade vådligt från en andraplats i rallyt. Ledde efter kvällens körning gjorde Matteo Musti i en Porsche 911 RS, det före Luigi Battistolli i en Lancia Delta Integrale. Tredjeplatsen totalt och som klassledare i EM sågs Mats Myrsell och Esko Junttila.
- Vi hade lite problem på de två sista sträckorna, jag har så svårt i mörker men vi försökte hålla tempot uppe och slutade dagen som ledare i klassen, säger Mats.

Andra Svenskbilen i tävlingen, Anders och Ingrid Johnsen låg på en 13:e plats totalt och tre i EM klassen efter fredagsetappen.

Fortsatt högt tempo, favoriter försvann.
Tempot var fortsatt högt under lördagen, många var stressade i kampen om placeringarna. Battistolli och rutinerade co-drivern Fabrizia Pons föll offer för en rejäl avåkning under dagens kamp i täten, genom en by tappade ekipaget greppet, fortsatt in i en mur där det tog tvärt stopp. Lancian fick klippas upp och besättningen föras med ambulans från platsen - skadeläget är ännu oklart.
Svenskbilen har fortsatt gått snabbt, tappat något under dagen, inför service efter tre av dagens sträckor låg man fortsatt trea - fler som försvunnit då var Norske Valter Jensen som tappade tid under fredagen, i jakten idag tappade han fästet, sladdade in i en berghäll och stukade bakpartiet på Porschen.
- Det laddas något fruktansvärt, det går svinfort nu. Vi kör så fort vi vågar och lite till för att hålla greppet om täten, en plats på podiet är vad vi ska ha säger Mats på servicen.

Mats och Esko höll tredjeplatsen - snabbast i EM.
De tre avslutande sträckorna pressades Matteo Musti i täten av Erik Comas - 2,9 sekund skiljde efter 1:45 timmars körning de båda i toppen av San Remo Storico. Samtidigt håller Mats Myrsell fortsatt sin tredjeplats samt totalleder i EM fältet - dock tappade Svenskbilen tempo under avslutningen.
- Ja vi hade kopplingsproblem på de två sista så vi tog det lite lugnare där, men så skönt att bli trea totalt och tvåla till hemmaåkarna. Det är nästan så man ser arrangörens missnöje när vi kör upp på podiet - man hade klart väntat tre hemmaförare på pallen. Nu har det gått riktigt fort i helgen, det har nästan spårat ur lite det här, tempot på täten är grymt med de här gamla bilarna och det är adrenalin på gubbarna.
- Bilen har fungerat och vi har fått till inställningarna, bilen känns som en ryggsäck nu. Däcken biter i asfalten, bilen går på två hjul i kurvorna, sådant fäste har vi. Vi har gjort av med åtta däck under helgen 11 sträckor,
fortsätter Mats.

Johnsen tvåa i EM klassen.
Paret Johnsen tog också målgång, de tappade totalt ned till en 20:e plats under lördagens etapp, trots det avancerade de en placering och tar andraplatsen i EM klassen bakom Myrsell - en klart lyckad Svenskhelg i EM!

Tjeckien nästa stopp, sju Svenskbilar till start.
Nästa stopp i EM serien är Historic Vltava Rallye om två veckor, den tjeckiska tävlingen lockar sju Svenska ekipage till start.
- Nu ska vi hem och vila en vecka, sedan bär det av mot Tjeckien - där efter åker vi hem och utvärderar, vi får se hur det går om vi fortsätter i EM eller vad vi hittar på, avslutar Mats!

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2015-04-11 21:39


Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Om en vecka drar South Swedish Rally igång. Först ut till Millebygdens Arena är Johan Kristoffersson, segeraspirant i en trimmad VW Polo.

Arvikaföraren har gått från att vara vinnare i banracing och dubbel världsmästare i rallycross till att också segra i rallytävlingar. SM-debuten i vinterns Ber...

Publicerad: 2019-05-23 16:59


Fyra Yaris WRC till Sardinien.
Precis som i Rally Sweden kommer Toyota Gazoo Racing köra fyra Yaris WRC när VM serien kommer till Sardinien. In som fjärde man och anmäld för Tommi Mäkinen Racing är Juho Hänninen.

Finländaren agerar testförare åt teamet och starten sker just i syfte att testa bilen på de tuffa förhållandena i d...

Publicerad: 2019-05-23 12:57


100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
© emotorsport.seLaxå Rallyt där Laxå MK arrangerar är deltävling för Stockholms DM dit de tävlande kommer för 27km special på tre sträckor. Arrangören är tillbaka efter en tids tystnad som arrangör av större tävling, en nystart med 100 bilar till start där Jerker Axelsson ses bland föråkarna.
Flera flitigt tävland...

Publicerad: 2019-05-22 22:52


Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
© emotorsport.seTvå dagars Back SM i Lima väntar, Lima-Racet hos Lima MS där rallybilar finns i listan. Backen som ska nötas är 1266m och helt på grus.
34 av de 62 åkarna kör rallybil uppför backen, 26 i Trimmat 2wd där Mikael Lundberg, Johan Eriksson, Andreas Levin, Kenneth Olsson och Magnus Proos är erkänt snabb...

Publicerad: 2019-05-22 22:40


Vårsprint på Kalvholmen.
© emotorsport.seKarlstads Motorclub Bil kör Vårsprinten, just vad det låter som. En sprint på grus och asfalt som körs tre gånger på Kalvholmens folkracebana - två varv per heat. I rallyklasserna, fyra till antalet ses 24 ekipage, ensam i Ungdomsrally är Andreas Jacobsson. Två åkare gör upp i 4wd där Thomas Sjöqvis...

Publicerad: 2019-05-22 22:07


Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbaecher.Efter några slitiga veckor står nu åter Sebastians egen Peugeot 208 R2 klar för tävling, endast pappersbiten som väntas vara klar inom kort. Det var för ganska exakt en månad sedan Sebastian med inhoppande co-driver André Ekström kraschade hårt i hemmatävlingen Hejdesprinten. Grabbarna kom lite snet...

Publicerad: 2019-05-22 21:45


Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
© Tom Kristensson Motorsport.Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.
Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom
Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan rikti...

Publicerad: 2019-05-22 20:58


Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
© emotorsport.seDäckfrågan är alltid en het potatis, ökat vägslitage och framför allt handlar det om genande i kurvor där spår upp mot en meter eller mer utanför vägen är mer regel än undantag, självklart beroende på var i landet man är. Resultatet får arrangören stå för, återställningen och ökade kostnader som i n...

Publicerad: 2019-05-21 23:08


PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
© emotorsport.se 241 anmälda, 52km och 9 sträckor och bara 11 klasser, den 8:e juni klockan 9:00 släpps ekipagen i Lars-Erik Torph Memorial Rally iväg på andra deltävlingen i Svenska RallyCupen. På plats om poäng är också Västras FM och Suzuki 1300 RallyCup innan man tar målgång vid 17-tiden!

Årets intresse för ...

Publicerad: 2019-05-21 21:43


61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
© emotorsport.seInte förrän idag släppte arrangören bakom Rallye de Portugal anmälningslistan till tävlingen som startar nästa vecka - 61 bilar och Svenskt på startlinjen.

Den största överraskningen släppte Hyundai Motorsport vid lunchtid, att Sebastien Loeb tar över Andreas Mikkelsens sits i teamets andrabil. K...

Publicerad: 2019-05-21 17:44


Tidigare nyheter:
Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.
Video, se Camilli testa nya Fiesta R5.
Seger i Midsommardansen för Victor & Victor - nu mot Tyskland.
Video, M-Sport och Toyota testar inför Rally de Portugal.
Seger direkt för nya Fabia R5 EVO.
Nya tuffa Alpine A110 byggs för rallyskogen - leverans i slutet av året!
226 ekipage när anmälan till Midnattssolsrallyt stängde.
Foto från Midsommardansen.
Lundberg & Arhusiander revanschsugna när Rally-EM kommer till Lettland.
Jonasson tillbaka i topp, vann Midsommardansen.
Johansson i Mazda RX7 snabbast i Kungsängssprinten.
Appendix K totalsnabbast i Lundasprinten, Porscheseger för andra året.
Victor & Jonas 2:a i Midsommardansen, utökar ledningen i SSRC.
Dubbelt Svenskt i EM när Spanska Rally de Asturias körs.
Östberg får uppdaterad C3 R5 till Rallye de Portugal.
Följ lördagens rallyresultat genom Sverige!Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.