GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nu drar säsongen igång i VOC - Välkomna till Torsby.
PRESSRELEASE

VOC Mekonomen Rally drar igång säsongen med hela 56 bilar till start i Torsby och en vintertävling i toppklass! Hela 12,5 mil fantastisk vinterväg fördelat på de två tävlingsdagarna väntar på det stora startfältet. Som vanligt kan vi vänta oss hårda fajter och underhållande rallyåka i alla förarklasser.

Rally Finnskogsvalsen i Torsby 25 inleder såväl 2014 års SverigeSerie som klassens nya VinterSerie, och det är en mäktig inledning.

Värmland och Rally är en speciell kärleksaffär, något av svensk rallys hjärta. Varje gång vi varit i Torsby så har hela det fantastiska gänget i MK Ratten bjudit på riktigt fina tävlingar, välarrangerade och med otroliga sträckor. I år kommer inte att bli något undantag. Även om vintern till en början gäckade med att komma och gå så har vi nu när det är dags för tävling nästan perfekta förhållanden. Det gör förstås sitt till att skapa en riktigt fantastisk anrättning som i år dessutom är en dubbeltävling, lördag och söndag, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Vem vinner högsta Elitklassen?
VOC Mekonomen Rally Elit A är alltid ett veritabelt getingbo, kanske rallysveriges allra svåraste klass att vinna. En hel kader med mycket kompetenta rallyförare som vill se sitt namn övert i prislistan, allt från unga supertalanger till rutinerade rallyrävar.

I år tror jag att det blir rutinerade och vintervana vinnare i de både inledande tävlingarna i Torsby. Niklas ”Nibbe” Nilsson som alltid är snabb på snö och is, eller någon av norrbottningarna Thomas Lahti och Lasse Johansson. Inta att förglömma Peder Johansson. Hela kvartetten är riktigt fina tips. Men tro inte att de får stå utan utmaning. Vad säger till exempel snabbe Erik Karlström som nu klassat upp från Elit B? Eller vad kan jättetalangen Tom Kristensson ställa till med? Aven om snö och is inte alls är hemmaplan för dessa båda unga förare från landets sydliga breddgrader så vet man aldrig förrän målsnöret.

Lika ovisst i Elit B
De senaste åren har den lägre elitklassen varit extremt tuff, i år ser det ut att bli värre än någonsin.

Att tippa Elit B är näst intill omöjligt. Självklart är det ingen överraskning om helgens segrar stannar hos toppseedade kvartetten Frederick Eckhardt, Andreas Johansson, Dennis Askling eller Per Allo. Men det kan lika gärna bli hemmaförarna Kent-Ola Björklund eller uppklassade och suveräne segraren i C från i fjol Patrik Westerberg som tar hem en eller båda dagarna. Eller varför inte snabbe jämtlänningen Fredrik Jonasson, dagen till ära i nybyggd bil? Som sagt, extremt ovisst.

Blir det en överraskning i Cupklassen?
I cupklassen går Andreas Liljeberg ut toppseedad efter fjolårets fina utveckling och framförallt efter sitt livs första klasseger i fjolårets finaltävling.

Jag tror ändå det blir en liten skräll för många i den här klassen. Mina tips är någon av klubbkompisarna Per Ström eller Dennis Rådström från Östmarks MFF. Båda jätteduktiga men som placerat sig längre ner i tabellerna totalt sett efter att ha visat sig ganska sporadiskt i serierna. Men i den här klassen händer det hela tiden väldigt mycket, flera förare har en brant utveckling och nya namn tillkommer hela tiden.

Blir det en tjej som vinner juniorklassen?
Fantastiska juniorer det är ett av VOC Mekonomen Rallys adelsmärken sedan lång tid tillbaka. Redan nu kan vi se att 2015 blir högintressant att följa. Bli inte överraskad om vi i vanlig ordning redan nu ser några av svenskt rallys framtida toppnamn blad våra ungdomar.

Andraårsjunioren Elias Lundberg tog sin första klasseger i en serietävling redan i fjolårets finaltävling, hur långt räcker han på vinterunderlag? Isac Nordström vet vi också han är en riktig supertalang. Och intressant blir också att se hur hårdsatsande Emelie Axelsson tacklar utmaningarna i Torsby. Det var länge sedan vi fick en tjej som klassegrare, frågar vi Emelie så är det dags nu och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om hon får rätt.

Välkomna till en härlig säsongsöppning. Och välkomna till ett riktigt fint rally.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-01-14 18:42


TV-tablå för Rally de Portugal - SVT kör rallymagasin ikväll.
© Citroen Racing.I veckan startar Rally de Portugal, redan årets sjunde deltävling - efter helgens rally är första halvan av årets WRC serie avverkad. Portugal bjuder på 18 specialsträckor över helgen, en publiksträcka som skulle körts dubbelt under lördagskvällen är struken.

SVT inleder rallyt ikväll med sitt fö...

Publicerad: 2019-05-26 20:00


Solberg utklassade alla i Lettland - 17-åringen totalvann Rally Liepaja.
© FIA ERC.Oliver Solberg går från klarhet till klarhet, satsade stenhårt förra året i en Peugeot 208 R2, hade ett tempo långt över konkurrenterna men lärde sig också gränserna när det gick över styr. I vintras inledde han tävlandet med fyrhjulsdrift, tog över pappa Petters Polo R5 och tog två raka segrar i Le...

Publicerad: 2019-05-26 18:10


JVM-ledande Tom Kristensson till start i South Swedish Rally.
© Privat.Tom Kristensson som leder junior-VM i rally, JWRC, kommer till start årets upplaga av South Swedish Rally, 31 maj-1 juni.

Årets Rally-SM är högintressant. Den svenska nationalsporten har medvind med flera unga och duktiga förare, anförda av WRC-föraren Pontus Tidemand, som deltar i olika internat...

Publicerad: 2019-05-26 16:31


Foto från Emiltrofén.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup avverkade sin tredje deltävling av fem i Emiltrofén hos Vimmerby MS, samtidigt fanns Smålands DM på plats för sin tredje av nio deltävlingar. Fyra sträckor runt Vimmerby och 120-talet åkare på startlinjen under lördagen. Snabbast totalt var Victor Karlsson före Joachim Längberg, f...

Publicerad: 2019-05-26 13:56


Myrsell totaltvåa och Johnsen bröt i Rally de Asturias.
© Mats Myrsell.Tillbaka efter fredagens rullning var Luigi "Lucky" Battistolli i Rally de Asturias Histórico, tredje deltävlingen för Historic Sporting Rally Championship. Lancia teamet hade arbetat hårt under kvällen och natten för att ha bilen tillbaka i tävlingen i jakten på EM poäng.

Sju sträckor kördes und...

Publicerad: 2019-05-26 11:25


Victor körde hem Emiltrofén, deltävling för Bilsport Rally Cup & Smålands DM.
© emotorsport.seVimmerby MS arrangerade tredje deltävlingen för Bilsport Rally Cup, samtidigt deltävling för Smålands DM serie. Emiltrofén med 37km special fördelat på fyra sträckor varav avslutande sträckan stod för halva tävlingen.

Victor Karlsson i Toyota Corolla inledde med två sträcksegrar, men på ss3 förs...

Publicerad: 2019-05-26 09:54


Monelius körde hem Laxå Rallyt.
104 startande på tre sträckor i Laxå Rallyt, kända sträcknamn och ut på första sträckan, Långsmon på knappt 7km var Jimmy Olsson snabbast genom. Mittensträckan var Mattias Monelius snabbast över, tiondelen före Olsson. Avslutningen innebar knappt 12 km över Skiren där Mattias Monelius laddade värst....

Publicerad: 2019-05-25 22:31


EM debuterande Solberg i en klass för sig, Lettisk seger för Westlund.
© FIA ERC.Lettiska Rally Liepaja leder Oliver Solberg efter fyra sträcksegrar av fem möjliga, den unge norrmannen har imponerat stort i sin EM debut, samtidigt första starten på grus med VW Polo GTI R5:an. Tävlingen har dock föregåtts av mängder av test, något även konkurrenterna gjort. Efter dagens 10 mil le...

Publicerad: 2019-05-25 21:19


Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Fyra totalt och bäst av rallyåkarna var Andreas Thelaus i Vårsprinten på Kalvholmen i Karlstad, tre vändor på sträckan hos Karlstads Motorclub Bil. Snabbare var Crosskartåkarna, knappt 2 sekunder bakom Thelaus var Mats Jonsson tvåa i 4wd klassen, tredjeplats till Thomas Sjöqvist.

När det kom till...

Publicerad: 2019-05-25 20:51


Andervang vann Björn Waldegårds Minne.
© emotorsport.seEn gång över Kragsta och två vändor på sträckorna Gökan och Finnby var planen för lördagen då Björn Waldegårds Minne avgjordes. Tävlingen som kördes för femte gången, slutligen med 125 bilar till start som bjöd på Rallyklassiker och Upplands DM.

Stig Andervang tog täten ute på ss1 och släppte ald...

Publicerad: 2019-05-25 20:42


Tidigare nyheter:
Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Andervang vann Björn Waldegårds Minne.
201 ekipage fick plats till Midnattssolsrallyt, listan gallrad.
Närmare 50 ekipage till söndagens Svedala Runt.
Följ lördagens rally från Sverige & Lettland.
Tyska AvD Sachsen-Rallye avbrutet efter ss2, lördagens sträckor ställs in.
Snabba EM svenskar - Myrsell och Johnsen i täten av Rally de Asturias Historico.
I väntan på nästa WRC start, Tidemand gästspelar i rallycrossens EM-premiär.
Shakedown och kval i Rally Liepaja.
Både far och dotter åker kartläsare i SSR.
Silverratten utgår 2019.
Två 'Grahnar' utmanas av flera Mitsubishi i SSR
Fullt startfält för Björn Waldegårds Minne, Klassiker & DM på fem sträckor.
Följ Adielsson, Lundberg, Blomberg och Westlund i Rally Liepaja!
Bilsport Rally Cup och Smålands DM i helgens Emiltrofé!
Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Fyra Yaris WRC till Sardinien.
100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Emiltrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.