Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nu drar säsongen igång i VOC - Välkomna till Torsby.
PRESSRELEASE

VOC Mekonomen Rally drar igång säsongen med hela 56 bilar till start i Torsby och en vintertävling i toppklass! Hela 12,5 mil fantastisk vinterväg fördelat på de två tävlingsdagarna väntar på det stora startfältet. Som vanligt kan vi vänta oss hårda fajter och underhållande rallyåka i alla förarklasser.

Rally Finnskogsvalsen i Torsby 25 inleder såväl 2014 års SverigeSerie som klassens nya VinterSerie, och det är en mäktig inledning.

Värmland och Rally är en speciell kärleksaffär, något av svensk rallys hjärta. Varje gång vi varit i Torsby så har hela det fantastiska gänget i MK Ratten bjudit på riktigt fina tävlingar, välarrangerade och med otroliga sträckor. I år kommer inte att bli något undantag. Även om vintern till en början gäckade med att komma och gå så har vi nu när det är dags för tävling nästan perfekta förhållanden. Det gör förstås sitt till att skapa en riktigt fantastisk anrättning som i år dessutom är en dubbeltävling, lördag och söndag, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Vem vinner högsta Elitklassen?
VOC Mekonomen Rally Elit A är alltid ett veritabelt getingbo, kanske rallysveriges allra svåraste klass att vinna. En hel kader med mycket kompetenta rallyförare som vill se sitt namn övert i prislistan, allt från unga supertalanger till rutinerade rallyrävar.

I år tror jag att det blir rutinerade och vintervana vinnare i de både inledande tävlingarna i Torsby. Niklas ”Nibbe” Nilsson som alltid är snabb på snö och is, eller någon av norrbottningarna Thomas Lahti och Lasse Johansson. Inta att förglömma Peder Johansson. Hela kvartetten är riktigt fina tips. Men tro inte att de får stå utan utmaning. Vad säger till exempel snabbe Erik Karlström som nu klassat upp från Elit B? Eller vad kan jättetalangen Tom Kristensson ställa till med? Aven om snö och is inte alls är hemmaplan för dessa båda unga förare från landets sydliga breddgrader så vet man aldrig förrän målsnöret.

Lika ovisst i Elit B
De senaste åren har den lägre elitklassen varit extremt tuff, i år ser det ut att bli värre än någonsin.

Att tippa Elit B är näst intill omöjligt. Självklart är det ingen överraskning om helgens segrar stannar hos toppseedade kvartetten Frederick Eckhardt, Andreas Johansson, Dennis Askling eller Per Allo. Men det kan lika gärna bli hemmaförarna Kent-Ola Björklund eller uppklassade och suveräne segraren i C från i fjol Patrik Westerberg som tar hem en eller båda dagarna. Eller varför inte snabbe jämtlänningen Fredrik Jonasson, dagen till ära i nybyggd bil? Som sagt, extremt ovisst.

Blir det en överraskning i Cupklassen?
I cupklassen går Andreas Liljeberg ut toppseedad efter fjolårets fina utveckling och framförallt efter sitt livs första klasseger i fjolårets finaltävling.

Jag tror ändå det blir en liten skräll för många i den här klassen. Mina tips är någon av klubbkompisarna Per Ström eller Dennis Rådström från Östmarks MFF. Båda jätteduktiga men som placerat sig längre ner i tabellerna totalt sett efter att ha visat sig ganska sporadiskt i serierna. Men i den här klassen händer det hela tiden väldigt mycket, flera förare har en brant utveckling och nya namn tillkommer hela tiden.

Blir det en tjej som vinner juniorklassen?
Fantastiska juniorer det är ett av VOC Mekonomen Rallys adelsmärken sedan lång tid tillbaka. Redan nu kan vi se att 2015 blir högintressant att följa. Bli inte överraskad om vi i vanlig ordning redan nu ser några av svenskt rallys framtida toppnamn blad våra ungdomar.

Andraårsjunioren Elias Lundberg tog sin första klasseger i en serietävling redan i fjolårets finaltävling, hur långt räcker han på vinterunderlag? Isac Nordström vet vi också han är en riktig supertalang. Och intressant blir också att se hur hårdsatsande Emelie Axelsson tacklar utmaningarna i Torsby. Det var länge sedan vi fick en tjej som klassegrare, frågar vi Emelie så är det dags nu och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om hon får rätt.

Välkomna till en härlig säsongsöppning. Och välkomna till ett riktigt fint rally.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-01-14 18:42


Myrsell & Johnsen, två Svenskbilar till Rally Alpi Orientali Historic.
© Anders Johnsen.24:e Rally Alpi Orientali Historic körs kommande helg, fyra sträckor under fredagen i snabb följd, start strax före klockan 12 och mål för etappen bara ett par timmar senare. Nattvila och så dubbelt upp, 10 mil special för lördagen, då över sex sträckor.

Målgång sker vid 15-tiden för första bilar...

Publicerad: 2019-08-25 21:44


Paddon trea i Australien, Pacific mästare och kvalificerad till Kinesisk final.
© Paddon Rallysport.Nya Zeeländaren Hayden Paddon som haft ett mellanår i karriären har i år satsat på flera projekt i jakten på en comeback i WRC serien. Har bland annat kört med egna teamets Hyundai i20 AP4 på hemmaplan och i FIA Asia Pacific Rally Championship. I helgen gästade han Australien ihop med co-driver Sama...

Publicerad: 2019-08-25 21:32


83 SM ekipage till East Sweden Rally.
© emotorsport.se88 ekipage stannade listan på när anmälan för East Sweden Rally stängde, då 83 tävlandes för SM klasserna väntar, tävlingen körs första helgen i september och inleds med två varv på publiksträckan i Linköping på fredagens kväll, lördagen blir i skogarna söder ut.

15 bilar ut i R5 klassen, SM leda...

Publicerad: 2019-08-25 21:28


Higgins, McKenna och Pastrana i topp för Muscatell Ojibwe Forest Rally.
© Subaru Motorsport USA.Muscatell Ojibwe Forests Rally i American Rally Association avgjordes i helgen, 17 sträckor där David Higgins och co-driver Craig Drew åter kunde fira seger ihop med Subaru Motorsport USA.

Närmare 2 timmars körning genom de 19 sträckorna för de tävlande, Higgins vann tävlingen 1:48 minut före Bar...

Publicerad: 2019-08-25 21:00


Foto från Badhotelletrallyt.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt avgjordes under lördagen, fyra sträckor och start och mål i centrala Tranås intill sponsorn Badhotellet. 80-talet ekipage och mycket publik i skogarna, tävlingen ingick som fjärde deltävling i E-Cupen 2019.

Daniel Karlsson tog hem segern totalt, b-föraren var då sju sekunder för...

Publicerad: 2019-08-25 20:20


Jonasson körde hem Umenatten.
Umenatten med Umeå AK avgjordes under lördagen, totalt fyra sträckor och Jörgen Jonasson var snabbast totalt i Skoda Fabia R5. Segern totalt togs med 1:22 minut före Marcus Nilsson, ett par sekunder bakom var Nils Östgård som toppade 2wd.

Östgård var tre minuter före Ingemar Svensson och Conny Er...

Publicerad: 2019-08-25 17:13


WRC tabellerna efter ADAC Rallye Deutschland, Toyota närmar sig Hyundai.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak förstärker greppet om WRC ledningen efter segern i Tyskland, men bilen började påvisa problem redan på näst sista sträckan och farhågorna för teamet var att åter få se en trippel försvinna, men allt höll och Estländaren tog segern. Upp som tvåa, förbi Sebastien Ogier är Thierry Neuville bl...

Publicerad: 2019-08-25 15:12


Teamorder in till slutmålet kastade om resultaten i Tyskland.
© Hyundai Motorsport.Såväl Esapekka Lappi som Dani Sordo fick ta det extra lugnt ned till slutmålet i ADAC Rallye Deutschland, Sordo plockade på sig 30 sekunders straff och Lappi 20 sekunder, allt för att släppa förarna i jakten om VM medalj före sig.

Skiftet innebar att Thierry Neuville går upp som fyra följd av Dan...

Publicerad: 2019-08-25 14:51


Mazda Rx7, vinnarbilen uppför Falerumsbacken.
© emotorsport.seÅtvidabergs MK körde Falerumsbacken för rallybilar under lördagen, snabbast totalt efter de tre åken uppför backen var Magnus Johansson i Mazda RX7:an, var närmare tre sekunder före Andreas Ekström i b-förarklassen.
In som tvåa totalt var Jimmy Ekström som körde hem A-förarnas 2wd klass, där halvs...

Publicerad: 2019-08-25 13:57


Fullträff för Toyota i Rallye Deutschland - Tänak drar ifrån i VM.
© Toyota Gazoo Racing.Thierry Neuville avslutade bäst i ADAC Rallye Deutschland, tog hem sträckseger på avslutningen och tjänade fem extra poäng, en bonuspoäng fick Sebastien Ogier med sig hem medan Ott Tänak sågs åtta genom sträckan.

Det Tyska VM Rallyt blev en triumf för Toyota Gazoo Racing som tog prispallen med si...

Publicerad: 2019-08-25 13:30


Tidigare nyheter:
Fullträff för Toyota i Rallye Deutschland - Tänak drar ifrån i VM.
Veiby & Andersson körde hem Rally Grimstad!
Liiten i 4wd, snabbast genom Stålsvängen.
B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
ADAC Rallye Deutschland, se Arena Panzerplatte live på Red Bull TV.
Badhotelletrally, Stålsväng, Umenatt och Falerumsbacke - följ lördagsrallyna.
Kartläsarbyte hos Lönnström inför East Sweden Rally.
Tänak och Neuville i hård kamp, tyngre för Ogier i poängjakten.
Kampen går vidare, PG och Åhlin utmanar på nytt i SM.
Åhlin utmanar på nytt i SM, kör East Sweden Rally.
Tänak, Neuville och Ogier i täten av Rallye Deutschland.
ADAC Opel Rallye Cup läggs ned, nya eldrivna Opel Corsa E ersätter 2020!
Badhotelletrallyt, 80 bilar på fyra sträckor runt Tranås!
Upplagt för Stålsväng i Sandviken, 35km special under lördagen.
Gröndal först i norden med nya Fiesta R5 MK2.
Tyska VM Rallyt igång, Tänak i topp efter torsdagens ss1.
60-talet åkare ger sig på Östgötarnas DM i Falerumsbacken.
Rally & Konst i Järnboås, tavlor och rallybilar visas den 7-8/9 under Ljusstråkshelgen.
Fagersta MK om Miles-Nattkröken den 5/10.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Klappjakten 14/09


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
Rally Turkey Marmaris 12-15/09


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Badhotelletrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.