Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Premiär för Sveriges Mästerförare i Åre i vinter.
PRESSRELEASE

Den 23 januari 2015 är det premiär för en ny svensk motorserie. Då startas en två månader lång motorutmaning i Åre, kallad Sveriges Mästerförare. Det är en lagmotortävling öppen för företag, konferensgrupper och privata lag. I serien får deltagarna jämföra sina körkrafter mot några av Sveriges snabbaste rally- och racingförare, och mot andra lag från hela Sverige.

Serien avgörs genom individuella tidkörningar på isbanor i en standardbil, nya Audi TT Coupé quattro. Tidkörning sker på två olika typer av isbanor: Handling- och slalom-/teknikbana. Serien är öppen för lag från hela Sverige och för både manliga och kvinnliga förare.

En av initiativtagarna till serien är Susanne Kottulinsky, tidigare fabriksförare hos Volvo och Audi, och också EM-mästarinna i rally.

”Vi har under många år fått frågor om vi inte kan skapa en enkel vinterserie i Sverige. Och nu har vi gjort det. Vi har gjort en serie av vår etablerade förarutmaning – Ice Driving Challenge, som är en tidkörning som ingår i våra normala förarträningar och företags- och konferenskörningar”.

”Alla Ice Driving-grupper hos oss i Åre får nu möjlighet att sätta sina varvtider på en och samma bana, och får sedan tiderna jämförda med andra lag i en serietabell under hela vintersäsongen” säger Susanne, som de senaste 15 åren tillbringat vintrarna som instruktör på Audi Sveriges vinterkörningar i Åre.

”Vi har redan 30 lag och 200 förare anmälda. Namnet Sveriges Mästerförare passar bra eftersom konceptet ger alla förare chansen att mäta sin körskicklighet mot erkänt snabba svenska tävlingsförare. Det är ju en dröm för många, och i Sveriges Mästerförare finns möjligheten att göra detta, och att bevisa sin snabbhet, både för sig själv och för andra” berättar Susanne.

I serien får lagen under säsongen mäta sin körskicklighet mot några av Sveriges snabbaste rally- och racingförare. Fredrik Åhlin (WRC2) Linus Ohlsson (STCC) och Mikaela Åhlin Kottulinsky (Racing), är tre av dessa. Det är toppförarna som sätter de varvtider som lagen sedan ska matcha och jämföras mot.
I varje lag om minst sex förare får det ingå max två förare som innehar förarlicens hos Svenska Bilsportförbundet, övriga förare måste vara olicensierade. Således är serien öppen för både proffs och amatörer.

En av samarbetsparterna är Svenska Bilsportförbundet, som lämnat en sanktion för att licensierade förare ska få vara med i serien. Thomas Jansson, förbundsdirektör på Svenska Bilsportförbundet välkomnar den nya vinterserien.

”Det ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig. Vi ser Sveriges Mästerförare som ett enkelt insteg till motorsporten. Här ges möjlighet att till låg kostnad delta i en serie där både erfarna och oerfarna förare möts. Idén är mycket spännande och vi hoppas att flera deltagare vill gå vidare och skaffa en riktig tävlingslicens och fortsätta tävla” säger han.

Som tävlingsbil kommer nya Audi TT Coupé quattro att användas. Motorn är turboladdad och levererar 230 hk och ger bilen en acceleration från 0 till 100 km/h på 5,3 sekunder.

Varje lag kommer att få coachning av toppförarna och två timmar på sig för Ice Driving-träning och den avslutande tidstävlingen. Två tävlingsbilar och fyra träningsbilar kommer att stå redo den 23 januari då motorutmaningen Sveriges Mästerförare startar. Serietabellen kan följas på www.sverigesmasterforare.se

Sveriges Mästerförare genomförs i Åre under perioden 23 jan till 30 mars 2015.


» Pressrelease från Susanne Kottulinsky.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-01-14 12:33


Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Om en vecka drar South Swedish Rally igång. Först ut till Millebygdens Arena är Johan Kristoffersson, segeraspirant i en trimmad VW Polo.

Arvikaföraren har gått från att vara vinnare i banracing och dubbel världsmästare i rallycross till att också segra i rallytävlingar. SM-debuten i vinterns Ber...

Publicerad: 2019-05-23 16:59


Fyra Yaris WRC till Sardinien.
Precis som i Rally Sweden kommer Toyota Gazoo Racing köra fyra Yaris WRC när VM serien kommer till Sardinien. In som fjärde man och anmäld för Tommi Mäkinen Racing är Juho Hänninen.

Finländaren agerar testförare åt teamet och starten sker just i syfte att testa bilen på de tuffa förhållandena i d...

Publicerad: 2019-05-23 12:57


100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
© emotorsport.seLaxå Rallyt där Laxå MK arrangerar är deltävling för Stockholms DM dit de tävlande kommer för 27km special på tre sträckor. Arrangören är tillbaka efter en tids tystnad som arrangör av större tävling, en nystart med 100 bilar till start där Jerker Axelsson ses bland föråkarna.
Flera flitigt tävland...

Publicerad: 2019-05-22 22:52


Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
© emotorsport.seTvå dagars Back SM i Lima väntar, Lima-Racet hos Lima MS där rallybilar finns i listan. Backen som ska nötas är 1266m och helt på grus.
34 av de 62 åkarna kör rallybil uppför backen, 26 i Trimmat 2wd där Mikael Lundberg, Johan Eriksson, Andreas Levin, Kenneth Olsson och Magnus Proos är erkänt snabb...

Publicerad: 2019-05-22 22:40


Vårsprint på Kalvholmen.
© emotorsport.seKarlstads Motorclub Bil kör Vårsprinten, just vad det låter som. En sprint på grus och asfalt som körs tre gånger på Kalvholmens folkracebana - två varv per heat. I rallyklasserna, fyra till antalet ses 24 ekipage, ensam i Ungdomsrally är Andreas Jacobsson. Två åkare gör upp i 4wd där Thomas Sjöqvis...

Publicerad: 2019-05-22 22:07


Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbaecher.Efter några slitiga veckor står nu åter Sebastians egen Peugeot 208 R2 klar för tävling, endast pappersbiten som väntas vara klar inom kort. Det var för ganska exakt en månad sedan Sebastian med inhoppande co-driver André Ekström kraschade hårt i hemmatävlingen Hejdesprinten. Grabbarna kom lite snet...

Publicerad: 2019-05-22 21:45


Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
© Tom Kristensson Motorsport.Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.
Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom
Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan rikti...

Publicerad: 2019-05-22 20:58


Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
© emotorsport.seDäckfrågan är alltid en het potatis, ökat vägslitage och framför allt handlar det om genande i kurvor där spår upp mot en meter eller mer utanför vägen är mer regel än undantag, självklart beroende på var i landet man är. Resultatet får arrangören stå för, återställningen och ökade kostnader som i n...

Publicerad: 2019-05-21 23:08


PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.
© emotorsport.se 241 anmälda, 52km och 9 sträckor och bara 11 klasser, den 8:e juni klockan 9:00 släpps ekipagen i Lars-Erik Torph Memorial Rally iväg på andra deltävlingen i Svenska RallyCupen. På plats om poäng är också Västras FM och Suzuki 1300 RallyCup innan man tar målgång vid 17-tiden!

Årets intresse för ...

Publicerad: 2019-05-21 21:43


61 bilar till Rally de Portugal - Bergkvist, Solberg och Huttunen i listan.
© emotorsport.seInte förrän idag släppte arrangören bakom Rallye de Portugal anmälningslistan till tävlingen som startar nästa vecka - 61 bilar och Svenskt på startlinjen.

Den största överraskningen släppte Hyundai Motorsport vid lunchtid, att Sebastien Loeb tar över Andreas Mikkelsens sits i teamets andrabil. K...

Publicerad: 2019-05-21 17:44


Tidigare nyheter:
Sydsvenska Rallycupen dansade vidare i Ljungby.
Mikkelsen petad från Hyundai i Rally de Portugal, ersätts av Loeb.
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC.
Johansson och Hansen kör helgens tyska Sachsen-Rallye.
Fler WRC starter för Huttunen, har Grönholm som manager.
Video, se Camilli testa nya Fiesta R5.
Seger i Midsommardansen för Victor & Victor - nu mot Tyskland.
Video, M-Sport och Toyota testar inför Rally de Portugal.
Seger direkt för nya Fabia R5 EVO.
Nya tuffa Alpine A110 byggs för rallyskogen - leverans i slutet av året!
226 ekipage när anmälan till Midnattssolsrallyt stängde.
Foto från Midsommardansen.
Lundberg & Arhusiander revanschsugna när Rally-EM kommer till Lettland.
Jonasson tillbaka i topp, vann Midsommardansen.
Johansson i Mazda RX7 snabbast i Kungsängssprinten.
Appendix K totalsnabbast i Lundasprinten, Porscheseger för andra året.
Victor & Jonas 2:a i Midsommardansen, utökar ledningen i SSRC.
Dubbelt Svenskt i EM när Spanska Rally de Asturias körs.
Östberg får uppdaterad C3 R5 till Rallye de Portugal.
Följ lördagens rallyresultat genom Sverige!Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.