Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Abstraxi / Sollebrunn Racing.
© Abstraxi / Sollebrunn Racing.
Mikael Ericsson arbetar med sin Polo för nya grupp H inför säsongen 2019!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jacob Jansson och Stefan Gustafsson byter Svenska mot Finska Mästerskapet 2018.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Eric Johansson renoverar och rustar för starkare säsong i Svenska RallyCupen!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Joakim Ellner Landberg som c-förare, fortsätter i VOC och jagar uppklassningspoäng.
Vem kör vad 2018 del 8, bl.a. Ericsson bygger fräck Polo för nya grupp H.

Mikael Ericsson avslöjade för några månader sedan bilder på sitt nybygge för nya grupp H reglementet, men vad vi förstår väntar tävlande redan i år med din "gamla" bil?
- Vi i Sollebrunn Racing tar upp tävlandet igen efter ett års uppehåll, Ida Hegge kommer att fortsätta i högerstolen och sköta notjobbet. Vi siktar på Svenska RallyCupen som vi inte kört sedan 2013 då vi vann 2wd. Den bedriften kommer att bli mycket tuff att upprepa i år. Rattrost och riktigt tufft motstånd blir utmaningen.
- Vi tävlar vidare med vår potenta VW Golf KitCar som fått en ordentlig genomgång under det gångna året. Colly Verkstadsteknik fortsätter att backa upp oss vilket gör detta möjligt.

Men du har också något nytt som tar form i garaget?
- Parallellt med tävlandet ska vi bygga en ny tävlingsbil, en VW Polo 6R byggd enligt grupp H 2018. Vi hoppas bilen ska stå klar till SM säsongen 2019.

Hur går bygget?
- Jodå, sakta framåt. Har nästan gjort färdigt stolsfästena nu. Om en vecka ska den iväg och få nya hjulhus och efter det är det dags för en bur. Sedan blir det hjulupphängningar, "att göra" listan sinar aldrig på ett bilbygge, hälsade Mikael när vi var i kontakt med honom vid trettonhelgen.


Jansson satsar på Finland.
Svenske mästaren Jacob Jansson bestämde sig tidigt för att lämna fokus på SM för att se något nytt. Vad bli det då?
- Vi kommer att åka hela det Finska mästerskapet med start i Rovaniemi i slutet av Januari med Arctic Rally. Men jag kommer också åka några utvalda SM-deltävlingar.

Vi har sett bilder att fjolårsbilen finns i garaget, är det den ni tar till Finland?
- Vi fortsätter med samma Mitsubishi Lancer EVO X R4 som vi tävlade framgångsrikt med under 2017. Vi kommer åka ett test inför första tävlingen för att komma förberedda.

Och hur mycket tävlingar hinner ni med?
- Det blir ju Finska mästerskapets sju tävlingar, någon SM start och sen får vi se om vi hittar på något mer under året.


Publikfavoriten Eric fortsätter i grupp H.
- Planen i "teamet" är att försöka ha bättre ordning på grejorna från start, både på bil och servicebuss och hoppas att alla små och stora fel från 2017 är bortsorterade, så säger SMK Nyköpings snabbe Volvoåkare Eric Johansson.

Det innebär att det blir samma bil.
- Ja bilen blir den samma, till utseendet i alla fall, det blir en ny motor till nästa år som håller på att byggas, den gamla har gjort sitt efter många år som tävlingsmotor. Så nu hoppas vi på bra ryt i motorn och att den svarar bättre på tilltal!
- Drivlinan får sig också den en översyn och förbättring. Karossen är i behov av mycket svetsjobb innan den kan lackas igen, den blir i samma snabba röda färg!

Men var ser vi dig tävla?
- Med tanke på att det är mycket jobb att få bilen i skick, och självklart jobbet som tar mycket tid så blir det nog att inrikta sig på att åka Svenska RallyCupen och eventuellt några strö tävlingar som kan passa in.


Ungdomsvinnaren nu med körkort.
Joakim Ellner Landberg rattade hem klassen Ungdomsrally i Svenska RallyCupen, men Joakim hade ett flitigt år i bilen och körde mängder av tävlingar, blir du kvar i Ungdomsrally?
- Jag har nyss fyllt 18 år och precis tagit körkort. Den här säsongen kommer att bli ett läroår på många sätt. Det blir en säsong med fokus på att lära mig noter, köra ihop sig med nya co-drivern och kriga om uppklassningspoäng som c-förare.

Men du blir kvar i VOC klassen?
- Vi kommer att fortsätta med samma bil, den Volvo 244 VOC jag körde förra året. Däremot kommer en ny frisk fläkt med brinnande motorintresse att hoppa in i högerstolen. Båda är vi oerfarna med noter men vi får båda börja från början. Har dessutom aldrig åkt på vinterväglag så det blir även det nytt.
- Vi kommer i första hand att satsa på Svenska RallyCupen men i den mån tävlingar inte krockar och det finns ekonomi så även Trendab Rallycup, 7-klubbars och Eskilstuna Sprintcup serier vi vill åka. Dyker det upp någon annan tävling som verkar rolig så kör vi även den, avslutar Joakim.


Läs tidigare reportage:
»
Vem kör vad 2018 del 7, bl.a. Holmberg redo med Östbergs Fiesta.
» Vem kör vad 2018 del 6, bl.a. Jerker satsar på hyrbilar i väntan på 2019.
» Vem kör vad 2018 del 5, bl.a. Emil & Jessica fortsätter i 940 EVO´n.
» Vem kör vad 2018 del 4, bl.a. fortsatt SM satsning med KitCar-bilen.
» Vem kör vad 2018 del 3, bl.a. Carlström till Rally Sweden i R5:a.
» Vem kör vad 2018 del 2, bl.a. Billys häftiga Rx8 bygge!
» Vem kör vad 2018 del 1, bl.a. Berglund i läcker Fabia R5.


Publicerad: 2018-01-16 22:05






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.