Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Avslutning på årets Autoexperten RallyCup.
PRESSRELEASE

På lördagskvällen samlades åttiotalet personer på Brukshotellet i Fagersta där det bjöds på mat och underhållning i Fagersta MK:s regi när det var dags att summera årets rallycup med utdelning av hederspriser och prispotten bestående av prischeckar från Autoexperten.

Det var de tre bästa i respektive klass som skulle premieras och som tävlat i nio olika klasser i sju deltävlingar under året.
Michael Holmgren Gnesta MK vann klass 4 WD före sin klubbkompis Lasse Mothander och Mikael Waxell Örsundsbro MK. Håkan Långkvist Fagersta MK spurtade förbi årets stjärnskott Antti Johannesson Eskilstuna MK i den sista deltävlingen just i Fagersta och Stefan Palmèr också han från Fagersta MK blev trea i A förarklassen 2 WD.
Av deltagarna i B förarnas 2 WD klass så var Joakim Lindell Almunge MK en värdig vinnare före Ove Eklund Films MK och Tomas Ingberg Gnesta MK.
Det blev väldigt jämnt i C förare 2 WD mellan Stefan Andersson Västerås MS och Oscar Vöks MK Kopparberg där det avgjordes i sista deltävlingen till Anderssons fördel med en marginal av 2 poäng, Fritjof Vikström MK Kopparberg knep tredjeplatsen.

Andreas Pettersson MSK Hammaren behövde inte ställa upp i den sista deltävlingen eftersom han redan var klar segrare i klassen A B förare VOC GrpN, utan han lånade ut sin bil till Ronnie Ivarsson Storfors MK som tack för lånet passerade Robert Olsson SMK Sala som fick nöja sig med en tredjeplats.
Brödrakampen har pågått hela året i klassen VOC Grp N C förare mellan Magnus och broder Martin Alarik Örsundsbro MK i AutoExperten Rallycup det blev till slut Magnus som drog det längsta strået och på tredje plats kom årets RM mästarinna Jessica Larsson Rasbo MK.

Jimmy Kullander Katrineholms MK är vinnare av klassen Grp E där var Johan Pettersson Fagersta MK med bra i början av serien men missade sedan två tävlingar vilket man inte har råd med eftersom det krävs deltagande i minst fem och en skall räknas bort. Trean Jan Kolmbäck Taxinge MK hade åkt samtliga tävlingar och belönades med en tredjeplats.
Åkt samtliga tävlingar har också segraren i App.K – 81 gjort, Tom Silèn Örsundsbro MK men varför har inte fler kommit till start kan man undra då vi planerat våra datum gentemot KRC cupens tävlingar, Anders Frisk och Bertil Frisk SMK Sala blev tvåa resp. trea.

En av Sveriges snabbaste Ungdoms förare Elias Lundberg SMK Sala som fått sitt genombrott i år med segrar i VOC Cupen och en total andraplats i Svenska Rally Cupen och nu vinst i AutoExperten Rallycup. Freddi Jacobsson Eskilstuna MK blev tvåa och Linnèa Olofsson Sandvikens MK trea.

Vi har haft många duktiga rallytjejer i Sverige under åren och nu är nya namn på gång och dom gör helt rätt i att börja i vår serie med enkla och relativt billiga tävlingar och få tävla mot varandra och ha roligt, i årets tjejcup så var Jessica Larsson Rasbo MK snabbast men tvåan Jonna Olsson Katrineholms MK har vunnit två gånger över Jessica vilket får anses som mycket bra eftersom Jonna gör sin första säsong i rallybil, på tredjeplats kom Malin Palmkvist Fagersta MK klubben som har fler tjejekipage på gång.

Det har också tävlats i 7 klubbarsserien, Sveriges äldsta rallyserie vilken startades 1955 det blev Håkan Långkvist Fagersta MK som vann och han fick därmed en inteckning i vandringspriset Bertils Minne, och i den speciella C förarserien segrade Stefan Andersson Västerås MS och belönades med en inteckning i vandringspriset Stig von Krusenstiernas pokal.

Vi har också haft en lagtävling där det totala lagpriset gick till Gnesta MK och C förar dito togs hem av Örsundsbro MK.
Vi har också en tävlan för aktiva över femtio år och som ingår i en sponsorgrupp för att uppmuntra yngre lovande förare den som fick del av den prispotten i år var Elias Lundberg som trots sin ungdom visat vilken talang han är, tyvärr kunde han inte närvara p.g.a. förhinder men fick applåder som nog hördes ända bort till Sala. Pro cupen vanns i år av Michael Holmgren Gnesta MK med Anders Ellner SMK Södermanland som tvåa och Bo Johborg SMK Nyköping trea.

Efter prisutdelningarna vidtog sedvanligt mingel till långt fram på natten och nu tar vi nya tag inför nästa år tillsammans i våra klubbar och med vår samarbetspartner AUTOEXPERTEN så väl mött då.

Besök gärna vår hemsida på 7klubbars.se


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-11-08 17:45






Populärast i sommar, redan 200 anmälda för Slottssprinten.
© emotorsport.seUnder onsdagen spräckte Slottssprinten 200 anmälda ekipage exklusive tre föråkare, rallyt körs först den 13:e juli - 2,5 månad innan start är startfältet överfullt.

100-års jubilerande Katrineholms MK tar emot 180 åkare för lördagens rally med fem sträckor på 36km - start, mål och service vid Eri...

Publicerad: 2024-04-24 21:32


Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-24 12:08


PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Puma Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Tidigare nyheter:
Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Puma Rally1.
WRC tabellerna efter Croatia Rally.
Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.