Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Svensk Bilsport satsar vidare mot nya framgångar – årets landslag uttaget.
PRESSRELEASE

Förra året var ett av Svensk Bilsports bästa år någonsin med flertalet internationella framgångar i flera olika bilsportgrenar. Nu fortsätter arbetet med utvecklingen av svenska förare när landslagsorganisationen idag under Bilsportgalan i Karlstad presenterades 2016 års landslagsförare.

Svensk Bilsport har landslag inom fyra olika sportgrenar när det gäller seniorsidan. Racing, Rally, Rallycross och Karting. Under lördagens välfyllda Bilaportgala i Karlstad med över 700 gäster presenterade landslagsorganisationen årets förare.
- Vi har haft ett otroligt år förra året och det är kul att se att det finns en sådan kompetens och vilja bland så många förare att satsa mot att bli bäst. Men det gör även arbetet för oss inom landslagsorganisationen svårare. Bilsporten är en kostsam idrott och det krävs mycket av både förare, team och förbund för att kunna hjälpa de duktiga förare som vi nu har i Sverige. Därför har vi även gjort om landslagsstrukturen lite då vi nu har ett juniorlandslag där även Crosskarten ingår, sen har vi ett utvecklingslandslag och så seniorlandslaget, säger Magnus Lampert, Förbundskapten på Svensk Bilsport.

Under föregående år tog Marcus Ericsson ett steg upp i Formel 1 när han satte sig i Sauberbilen. Felix Rosenqvist körde hem EM-guldet i Formel 3, Johan Kristoffersson blev VM-trea i Rallycrossen där Timmy Hansen tog silver och dessutom ingick i Peugeot-teamet som tog VM-guld i märkesmästerskapet. Utöver det körde Pontus Tidemand hem segern i Asiens rallyserie, The FIA Asia-Pacific Rally Championship. I rally körde även Emil Bergkvist hem ett EM-guld.
- Ja, otroligt. Utöver dessa fanns det fler fina framgångar och även i andra sportgrenar har Svensk Bilsport haft fina framgångar. Jag tänker närmast på Jonnie Lindberg i Dragracing som körde hem den amerikanska proffsserien NHRA, fortsätter Lampert.

En som funnits med i landslagssatsningen under flera år är Anton Marklund, rallycrossföraren som under året körde för Mattias Ekströms Audi team, men som till VM-säsongen 2016 bildar team med en annan landslagsförare, Johan Kristoffersson, i VW:s nya satsning Volkswagen RX Sweden.
- Det är riktigt skoj att vara med ett år till. Det är en grym möjlighet att få komma med på läger och träffar för att prata med kollegor och i vis mån konkurrenter. Vi har mycket att lära av varandra och jag känner att vi alla både vill ge och är öppna för att ta emot tips och det tror jag gynnar hela Svensk Bilsport, säger Anton Marklund och fortsätter.
- Nu med det nya upplägget så tror jag att det kommer göra oss som är med och de som är på väg upp ännu starkare, menar Marklund som varit med i landslagets satsningar i många år.
- En stor skillnad nu på senare tid är att vi fått en bättre kommunikation mellan förare och landslagsorganisationen. Ledningen har lyssnat mer på vad vi förare vill ha och sen genomfört det. Nu på slutet har vi haft mycket mer av körläger där lär vi mycket av varandra. Att åka med och se och höra med de andra förarna hur de tänker och hur de löser problem ger väldigt mycket. Nu ligger fokus tydligare på oss förare och att vi ska bli bättre, avslutar Anton Marklund.

Efter lite glitter och glamour på Bilsportgalan och sen den stundande Idrottsgalan väntar ett landslagsläger på Kanarieöarna.
- Det blir det första gemensamma utlandslägret för oss och det ska bli riktigt roligt. Vi har några intensiva och viktiga dagar nu från Bilsportgalan på lördag, Bosön på söndag, Idrottsgalan på måndag och sen Kanarieöarna. Och det känns riktigt bra att få så mycket värdefull tid tillsammans. Vi kommer vara på Kanarieöarna i fyra dagar och blanda lägret med mycket fysträning, körträning och gemensamma övningar, avslutar Magnus Lampert.

Svensk Bilsports seniorlandslag 2016
Jonas Andersson, Kartläsare Rally
Patrik Barth, Kartläsare Rally
Emil Bergkvist, Rally
Marcus Ericsson, Racing
Jimmy Eriksson, Racing
Kevin Eriksson, Rallycross
Sebastian Eriksson, Rallycross
Timmy Hansen, Rallycross
Joel Johansson, Karting
Johan Kristoffersson, Rallycross
Douglas Lundberg, Karting
Gustav Malja, Racing
Anton Marklund, Rallycross
Felix Rosenqvist, Racing
Joakim Sjöberg, Kartläsare Rally
Pontus Tidemand, Rally
Fredrik Åhlin, Rally


Juniorlandslaget 2016
Mattias Adielsson, Rally
Magda Andersson, Rallycross
Isac Blomqivst, Karting
Victor Bouveng, Racing
Alexander Dahlberg, Karting
Joel Eriksson, Racing
Oliver Eriksson, Rallycross
Kevin Hansen, Rallycross
Rasmus Lindh, Karting
Noah Milell, Karting
Simon Ohlin, Karting
Emil Skärås, Karting
Oliver Solberg, Crosskart
Marcus Svensson, Crosskart
Oliver Söderström, Racing
Pontus Åhman, Rally
Linus Östlund, Crosskart

Utvecklingslandslaget
Isac Egonsson, Crosskart
Kevin Engman, Karting
Eric Fären, Rallycross
Philip Gerhamn, Rallycross
Max Grotherus, Crosskart
Philip Hall, Karting
Peter Hedström, Rallycross
Jacob Jansson, Rally
Robin Larsson, Rallycross
Mattias Ledin, Rally
Philip Morin, Racing
Alfred Nilsson, Karting
William Nilsson, Rallycross
Andreas Persson, Rally
Sebastian Persson, Karting
Fredrik Salsten, Rallycross
Henric Skoog, Racing
Mikaela Åhlin-Kokulinsky, Racing
Pelle Wilén, Rally


» Pressrelease från Svensk Bilsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2016-01-23 18:37






Tänak vinner Rally Italia Sardegna efter hård avslutning, 0,2 sekund före Ogier.
© Hyundai Motorsport.40-årige Sebastien Ogier var nära segern i Rally Italia Sardegna, men under söndagen satte Ott Tänak upp tempot igen och närmade sig sakta men säkert. Estländaren var 6,2 sekunder bakom inför sista sträckan, den 7km långa Sassari - Argentiera som innebar bonuspoäng.

Tänak var tvåa genom sträckan...

Publicerad: 2024-06-02 13:07


Flodin, Nydén, Hallberg och Hovind i SM topp efter Rally Uppland.
© emotorsport.seHur ser läget ut i Rally SM tabellerna efter helgens kamp i de Uppländska skogarna, i Internationella 4wd drog Patrik Flodin ifrån efter segern och har 15 poängs försprång till Tom Kristensson som smet förbi Dennis Rådström. (Kristensson poäng för powerstage saknades tidigare i de officiella tabe...

Publicerad: 2024-06-02 09:37


Rally Saudi Arabia tar plats i WRC serien 2025 med 10-årigt kontrakt.
© RedBull Rally.Rally Saudi Arabia blir ny deltävling på lång sikt i WRC serien, ett 10-årigt avtal har signerat mellan landets arrangör och WRC Promotorn vilket ger en plats i kalendern redan 2025.

Senast det rallytävlandes på VM nivå i området var med Jordan Rally i grannlandet Jordanien som körde sista rally...

Publicerad: 2024-06-02 09:10


Många vinnare i Rally Uppland vid sidan om SM-klasserna.
© emotorsport.seKnappt 30 bilar kom till start i Rally Uppland vid sidan om Rally SM klasserna, de tävlade genom 11 klasser, snabbast totalt av dem var Martin Hagman i Porsche 911 som hade 41 sekunder tillgodo på Sören Olsson i Toyota Celica. Lars Eriksson går in som trea följd av Ola Axelsson och Jonas Wallén.

...

Publicerad: 2024-06-02 08:17


Följ avslutningen i Rally Italia Sardegna, fyra sträckor kvar.
© Toyota Gazoo Racing.Två sträckor dubbelt i Rally Italia Sardegna för helgen, Cala Flumini på 12,5km inleder söndagen vid klockan 8:00, sedan fortsätter Sassari - Argentiera på 7,1km timman senare. Vid 11:00 inleds andra varvet, sista sträckan drar igång 12:15 där de extra poängen för de fem snabbaste delas ut.

Sebas...

Publicerad: 2024-06-01 21:06


Patrik Flodin tog tredje raka segern efter rafflande avslutning i Rally Uppland.
© Niklas Falk / Svensk Bilsport.När den fjärde deltävlingen av årets Rally-SM avgjordes med Rally Uppland i Tierp blev det seger för Patrik Flodin och Göran Bergsten. De regerande mästarna vann tävlingen totalt och i klassen Internationella 4WD. I 2WD blev det en debutantsegrare - i en Volvo 240.

Det blev en rafflande avslutnin...

Publicerad: 2024-06-01 19:14


Ogier leder Rally Italia Sardegna - Pajari toppar WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Om Sebastien Ogier tappade ledningen under lördagens första halva tog han med besked tillbaka den under eftermiddagen. Två nya sträckor dubbelt och direkt tre raka sträcksegrar av Ogier. På eftermiddagens fjärde och sista sträcka var han tiondelar från Elfyn Evans som blixtrade till, men Fransmannen...

Publicerad: 2024-06-01 19:09


Flodin och Bergsten vann Rally Uppland med en sekund, tackar motståndet för fighten!
© Hampus JuterydFjärde SM-deltävlingen Rally Uppland gick av stapeln i dag och blev en gastkramande historia där Patrik Flodin och Göran Bergsten tillsammans med GK Door Team Sweden lyckades knyta ihop säcken med minsta möjliga marginal och utökar därmed sin SM-ledning.
Det var en brutalt gastkramande tävling...

Publicerad: 2024-06-01 18:21


Liljegren och Hovind, SM vinnare i 2wd under Rally Uppland.
© emotorsport.seKullings MS åkarna Isac Nordström och Victor Bergsander var snabbast genom Bredänge, sista sträckan i Rally Uppland för den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.

Segern för klassen tog Tim Liljegren och norska co-drivern Sunniva Rudi med Volvo 240 och segermarginal slutade på 14 sekunder före Patrik H...

Publicerad: 2024-06-01 17:35


Norsk totalseger i Bengtsfors BilTeknik Racet.
Med ett 30-tal ekipage i Bengtsfors BilTeknik Racet kördes fyra sträckor dubbelt. Det krävdes 14 minuters körning för snabbaste ekipage som var Norskt, Ola P Hovelsrud från NMK Fluberg som C-förare i Trimmat 2wd. Segermarginalen totalt var 0,9 sekund före Sven Hansen.

I klassen hade Hovelsrud stö...

Publicerad: 2024-06-01 17:06


Tidigare nyheter:
En sekund avgjorde Rally Uppland - Flodin och Nydén vinnare i 4wd.
Adolfsson körde hem Midsommardansen Sprint.
Tänak ny ledare i Rally Italia Sardegna, Neuville bryter efter avåkning.
Flodin ny ledare, toppar Rally Uppland i halvtid.
Ward och Bakkerud fyller på till Rally Magic.
Följ lördagen i Rally Uppland, Rally Italia Sardegna, Bengtsfors BilTeknik Racet och Sprintserien.
Isak Reiersen leder Rally Uppland - Dött lopp i 2WD.
Ogier leder Rally Italia Sardegna, Pajari bäst i WRC2.
Reiersen, Nydén, Liljegren och Hovind i SM topp efter ss2 i Rally Uppland.
Stjärnspäckat startfält i Royal Rally Legends.
Historiskt stort intresse för SM-veckans rallysprint.
Häng med under fredagen i Rally Uppland och Rally Italia Sardegna.
Rally-SM kalendern 2025, planer för arrangörer 2026-2027.
50-talet åkare för Midsommardansen Sprint.
100-talet bilar och nio sträckor när SM eliten gör upp i Rally Uppland.
WebTV & Resultat från shakedown inför Rally Italia Sardegna klockan 8:00!
WebTV direkt från shakedown inför Rally Italia Sardegna imorgon.
Allergisk reaktion stoppar Solberg från start på Sardinien.
Mille Johansson EM-genrepar i Rally-SM.
Far mot son i Solbergs comeback - kör Bauhaus Royal Rally of Scandinavia!



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 30-02/06


Svenska RallyCupen:
Kolsvarundan 08/06




Foto:
Varvloppet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Violen Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.